Video: Svojim zaposlenim ponudite čim večjo dodano vrednost

Avtor — 18.10.2015
Podjetniki se dandanes soočajo z velikim problemom: ker zaradi hitrih sprememb v poslovnem svetu svojim zaposlenim ne morejo nuditi varnosti v obliki dolgoletne zaposlitve, z njimi ne morejo vzpostaviti kvalitetnega odnosa nadrejeni - podrejeni.
Video: Svojim zaposlenim ponudite čim večjo dodano vrednost

Video: Svojim zaposlenim ponudite čim večjo dodano vrednost (Vir slike: Pixabay.com)

Prav to je tematika, o kateri sta se v knjigi The Alliance: Managing Talent in the Networked Age razpisala Reid Hoffman in Ben Cashocha. Ugotovila sta namreč, da je danes kvalitetna vez nadrejeni – podrejeni zaradi sodobnega načina poslovanja okvarjena. Le redko kateri zaposleni namreč dandanes isto službo obdrži skozi celo življenje. Posledično je tudi naloga za podjetnike precej težja, saj delavcem trenutni delodajalec ne predstavlja več kot le še ene službe, a Hoffman in Cashocha sta našla rešitev tudi na ta problem.

Poglejte si tudi ognjevit video pogovor z LinkedInovim Jeffom Weinerjem >>

Svetujeta, da podjetniki na svoje zaposlene ne gledajo kot na družinske člane ali pa zgolj kot le še na nekoga, ki bo pri njih ostal zgolj v prehodnem obdobju, temveč naj nanje raje gledajo kot na zaveznike, s katerimi bodo združili moči in uresničili svojo vizijo.

Predlagata, da naj se delodajalec in zaposleni trudita, da bosta eden drugemu doprinesla čim večjo dodano vrednost. Kot nadrejeni zato svojega novega sodelavca prosite, naj vam pomaga pri uresničitvi vaših ciljev, vi pa mu obljubite, da mu boste v zameno za njegov trud ponudili novo znanje in izkušnje, zaradi česar bo njegova kariera lahko vzcvetela.

Seveda ne pozabite tudi na iskren dialog. Pomembno je namreč, da se s svojim zaposlenim čim prej pogovorite o prihodnosti vašega podjetja, prav tako pa se pozanimajte tudi o njegovi prihodnosti in ugotovite, kakšna so njegova pričakovanja za bodočnost.

Več o tej tematiki pa si oglejte v današnji videorubriki:

YouTube

Oznake: