Najboljši podkasti s področja trženja

Avtor — 24.01.2017
Želite biti na tekočem z novicami, intervjuji in nasveti s področja trženja, vendar nimate časa, da bi vse to prebrali? Podkasti so odlična rešitev za usvajanje znanja med vožnjo z avtomobilom, na poti v službo, med ukvarjanjem s športom ali ob kaki drugi aktivnosti.
Najboljši podkasti s področja trženja

Poslušajte najzanimivejše podkaste s področja trženja. (Vir slike: Splitshire)

Ker pa se vsak dan pojavijo novi in novi podkasti z različnih področij, tudi marketinga, je težko izbrati najkvalitetnejše in najzanimivejše. Na spletni strani Campaign Monitor so tako pripravili seznam 11 zanimivih podkastov.

1. #AskGaryVee

Gary Vaynerchuk, avtor, govorec in lastnik večmilijonske marketinške agencije VaynerMedia, v svojem podkastu odgovarja na vprašanja svojih sledilcev o trženju, družabnih omrežjih in splošnih podjetniških temah. Če iščete intenzivnega, iskrenega in strokovno podkovanega voditelja brez dlake na jeziku, je Gary prava izbira za vas.

2. Call To Action

Podkast podjetja Unbounce se posveča umetnosti in znanosti digitalnega trženja, saj pokriva raznolike teme, od strategije, načrtovanja in izvedbe do optimizacije itd. Vsako sredo se oddaji pridruži nov gost, ki spregovori o aktualnih trendih na svojem področju in s poslušalci deli uporabne nasvete, ki jih lahko nemudoma vključijo v svoje poslovanje.

3. Duct Tape Marketing

John Jantsch, strokovnjak za trženje v manjših podjetjih in avtor, že od leta 2009 vodi marketinški podkast, v katerem z zanimivimi gosti klepeta o novih trendih, nasvetih in taktikah, povezanih s področjem digitalnega trženja. Svoje izvirne zgodbe so v tem podkastu med drugim predstavili tudi Neil Patel, Guy Kawasaki in Ann Handley.

4. Copyblogger.FM

25- do 30-minutni marketinški podkast, ki ga vodi Sonia Simone iz podjetja Copyblogger, poteka v obliki tedenskih krajših intervjujev z najvidnejšimi strokovnjaki iz sveta digitalnega trženja. Gosti v intervjujih govorijo o pisanju besedil, trženju prek elektronske pošte in mnogih drugih temah.

5. Marketing Over Coffee

Če iščete sproščen pogovorni podkast, ste na pravem mestu. John J. Wall, vodja trženja v podjetju EventHero, in Christopher Penn, soustanovitelj podjetja Podcamp, se v tem tedenskem podkastu z gosti pogovarjata o najboljših marketinških tehnikah in strategijah za doseganje rast – kar iz kavarne v bližini Bostona.

6. Marketing Smarts

V tem podkastu se podjetniški mentorici Kerry O’Shea Gorgone vsak teden pridružijo vodilni tržniki, ki s poslušalci delijo svoje poglede na področje in izkušnje z učinkovitimi in neučinkovitimi izvirnimi marketinškimi taktikami.

7. 5 Minute Marketing

Če je vaš urnik tako zaseden, da si ne morete privoščiti poslušanja polurnega podkasta, preizkusite ta 5-minutni podkast z Brianom Moranom. Lastniki večmilijonskih zagonskih podjetij svojim poslušalcem predstavlja kratke vsebine s področja trženja, s pomočjo katerih lahko hitro usvojite nove taktike, primerne za takojšnjo uporabo. Pri tem pa ne boste izgubljali časa za poslušanje dolgih intervjujev.

8. The Sophisticated Marketer’s Podcast

Jason Miller se v podkastu, ki ga podpira LinkedIn, brez odvečnega balasta osredotoča na aktualne trende in pomembne tematike. Nove epizode podkasta so poslušalcem na voljo dvakrat na mesec. Ostanite na tekočem z inovativnimi trendi in najnovejšimi taktikami!

9. The Marketing Companion

Tržnika Mark Schaefer in Tom Webster objavita dve novi epizodi podkasta na mesec. V vsaki oddaji odgovarjata na pogosta vprašanja v zvezi s trženjem in predstavljata pereče tematike in izzive, s katerimi se vsakodnevno soočajo vodilni kadri v podjetjih.

10. HBR IdeaCast

Podkast je odličen vir za vse, ki jih zanimajo najnovejša odkritja publikacije Harvard Business Review. Poleg zanimivih podatkov boste v podkastu slišali tudi strokovnjake za trženje in njihove najboljše nasvete za tržnike, podjetnike in vodilne kadre.

11. This Old Marketing Podcast

Ta 60-minutni podkast, ki nastaja pod okriljem inštituta Content Marketing Institute, vodita Joe Pulizzi in Robert Rose. Podkast se osredotoča predvsem na moč pripovedovanja zgodb, pokriva pa različna področja, povezana z modernim trženjem, od novic o digitalnem marketingu do uporabnih primerov kampanj iz resničnega življenja.

Bonus: CoSchedule’s Actionable Content Marketing Podcast 

Poslušalci tega podkasta imajo priložnost spoznati najprodornejše posameznike s področja trženja. Gostje, kot sta Andy Crestodina in Jess Ostroff, delijo svoje znanje, izkušnje in taktike, ki jih lahko hitro uporabite tudi sami.

Tudi če nimate veliko časa, dajte priložnost kateremu od predstavljenih podkastov – le tako boste ugotovili, kateri voditelj, format ali tematika vam najbolj ustreza. Hitro in brez posebnega truda boste začeli vsrkavati novo znanje, hkrati pa boste zagotovo ostali na tekočem z novostmi na področju marketinga.

Vir: Campaign Monitor

Oznake: , ,