Odgovor strokovnjaka: Registracija podjetja in DURS

Bralca je zanimalo, kakšni so postopki in kateri dokumenti so potrebni ob registraciji podjetnika ali družbe ob pričetku poslovanja za potrebe DURS? Kakšne so razlike, če podjetnik odda davčne obrazce prek točke VEM ali pa e-VEM?

Davčni obrazci, ki jih oddajo samostojni podjetniki na točkah VEM so:

   1. Obrazec DR-03: Prijava za vpis dejavnosti fizične osebe v davčni register,
   2. Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti,
   3. Obvestilo o načinu vodenja poslovnih knjig.

   V kolikor jih oddajo prek sistema e-VEM, so ti trije obrazci združeni v en obrazec.

   In kakšen je postopek oddaje davčnih obrazcev na točki VEM?

   Če se podjetnik odloči, da bo oddal davčne obrazce na točki VEM, mora obvezno oddati (1) prijavo za vpis dejavnosti v davčni register in (2) davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti.

   (3) Obvestilo o načinu vodenja poslovnih knjig pa podjetnik odda le, če želi, ker ga mora v skladu s predpisi oddati v 8 dneh po pričetku opravljanja dejavnosti, na kar ga mora referent VEM opozoriti.

   Oddaja davčnih obrazcev na točki VEM, ki ni DURS

   V primeru, da podjetnik oddaja davčne obrazce na točki VEM, ki ni DURS, mora referent VEM podjetnika pred začetkom postopka seznaniti, da lahko obdeluje davčne podatke zaradi davčne tajnosti le, če ga podjetnik za to pooblasti.

   Referent VEM mora ob predložitvi prijave za vpis v davčni register preveriti istovetnost osebe, ki prijavlja podatke za vpis v davčni register. Podjetnik mora na podlagi pravilnika predložiti na vpogled ali priložiti: osebno izkaznico ali potni list oziroma drugo listino, s katero lahko dokaže svojo istovetnost, listine, na katerih temeljijo ostali podatki, ki se vpisujejo v davčni register.

   Vir: e-VEM

   Oznake: , , ,
   Iskanje
   ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

   Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

   20.10.2017 od 9:00 do 17:00
   Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

   Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
   Preberite več >>

   Dan odprtih vrat v MP coworkingu

   24.10.2017 od 14:00 do 18:00
   Dan odprtih vrat v MP coworkingu

   V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
   Preberite več >>

   MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

   25.10.2017 od 17:00 do 19:00
   MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

   Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
   Preberite več >>

   MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

   27.10.2017 od 14:00 do 18:00
   MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

   Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
   Preberite več >>

   MP delavnica: Google Analytics

   04.11.2017 od 9:00 do 16:30
   MP delavnica: Google Analytics

   Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
   Preberite več >>

   MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

   10.11.2017 od 14:00 do 17:30
   MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

   Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
   Preberite več >>

   Vse za podjetje