Odgovor strokovnjaka: Sprememba imena samostojnega podjetnika

Avtor — 09.03.2012
Na e-mail smo prejeli vprašanje, kaj storiti v primeru spremembe imena ali priimka osebe, ki ima ustanovljen s.p.. Kako sprememba imena vpliva na s.p.? Kje se lahko te podatke spremeni? In koliko stane sam postopek spremembe?
Odgovor strokovnjaka: Sprememba imena samostojnega podjetnika

Odgovor strokovnjaka: Sprememba imena samostojnega podjetnika (Vir slike: sxc.hu)

Vprašanje:

Kaj storiti v primeru spremembe imena ali priimka osebe, ki ima ustanovljen s.p.? Kako sprememba imena vpliva na s.p.? Kje se lahko te podatke spremeni? In koliko stane postopek spremembe?

Odgovor:

Sam postopek spremembe imena ali priimka osebe, ki ima ustanovljen s.p., je zelo preprost in popolnoma brezplačen. Na državnem portalu za podjetja in podjetnike (e-VEM) je zgolj potrebno spremeniti naziv.

Podobno velja tudi za spremembo:

  • sedeža ali poslovnega naslova,
  • zastopnikov,
  • dejavnosti in
  • firme/imena.

Vir: e-VEM

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje