Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini!
Pivomanija cover

Pivomanija 2017. (Vir slike: Pivomanija)

Pivomanija bo letos potekala v soboto, 2. septembra 2017, od 13.00 do 21.00 na ajdovskih Palah pri Hiši Mladih. Pred nekaj dnevi se je začela prodaja vstopnic, ki so na voljo na spletni strani Pivovarne Pelicon, na vseh bencinskih črpalkah OMV in v trafikah 3dva po vsej Sloveniji.

Zgodovina festivala

Pivomanija je bila prvič organizirana leta 2013 kot poskus širitve kulture pitja piva in premierna predstavitev Pivovarne Pelicon. Po besedah soustanoviteljice podjetja Anite Lozar sta z drugim ustanoviteljem Matejem Peliconom obiskovala razne pivske festivale po Sloveniji in Evropi, še preden sta odprla svojo pivovarno.

»Pivomanija pa ima še posebno zanimivo ozadje – začela se je namreč kakor serija degustacij piva pri nas v Ajdovščini. Kolegom sva morala razložiti razliko med lagerjem in aleom,« pripoveduje sogovornica. Po prvem druženju se je pokazalo, da je zanimanja veliko več, zato sta Pivomanijo organizirala vsaj enkrat na mesec.

A. Lozar, ki je skupaj z Matejem Peliconom letos prejela naziv mladi podjetnik leta, nadaljuje: »Po enemu letu uspešnih predavanj in odkrivanj novih stilov piva smo leto 2013 zaključili v obliki festivala.« Na prvo Pivomanijo so prišli vsi slovenski kraft pivovarji, ki so jih po besedah sogovornice lahko prešteli na prste ene roke.

Pivomanija 2013

Utrinek s prve izvedbe festivala leta 2013. (Vir slike: Pivomanija)

Po nekaj letih premora so lani festival ponovno organizirali, kljub premoru pa je bil odziv fantastičen. Nekaj pivovarjev se je na lanski izvedbi prireditve predstavilo celo premierno. Degustacij tako Pivovarna Pelicon ne prireja več, festival Pivomanija pa se bo letos odvil že tretjič.

Pivomanija 2017

V soboto, 2. septembra 2017, na četrti rojstni dan piva Pelicon, se bodo v poslovni coni Pale pri Hiši Mladih predstavile številne male pivovarne. Tudi letos sta dve od njih prav Ajdovščino izbrali za lokacijo svoje premierne predstavitve: primorska pivovarna Castra in gorenjska pivovarna Kralj.

Letošnji festival, ki poteka v organizaciji Pivovarne Pelicon in Mladinskega centra Hiša Mladih, je finančno podprla tudi Občina Ajdovščina. Z njeno pomočjo je festival še večji – in mednaroden.

Na Pivomaniji se bo tako predstavilo rekordno število pivovarjev, in sicer kar 12. Ker je bilo zanimanja za predstavitev ogromno, so organizatorji na festival poleg pivovarjev povabili tudi TANKR, starodobno vozilo, predelano v atraktivno točilnico za kraft pivo, ki bo točil še šest dodatnih vrst piva.

Številne pivovarne že pripravljajo posebne specialitete, ki jih bo mogoče preizkusiti le v okviru festivala. Tudi ekipa v Pivovarni Pelicon že pripravlja nekaj posebnega, kot se seveda spodobi za domačine in organizatorje. Anita Lozar nam je zaupala, da že varijo pivo po novem receptu, saj traja celoten proces kar »debel mesec, preden pivo pride v kozarce«. Sogovornica dodaja še, da bo to najmočnejše pivo, kar so ga v pivovarni zvarili do sedaj.

Ponudba piva na festivalu bo tako pestra, da so organizatorji izračunali, da bo novo pivo mogoče preizkusiti vsakih 10 minut. Zato vse obiskovalce pozivajo, naj bodo točni.

Pivomanija 2016

Utrinek z lanske izvedbe festivala. (Vir slike: Pivomanija)

Pivomanija ostaja all-inclusive

Pivomanija ohranja koncept, ki so ga na festivalu predstavili lani. Obiskovalec z nakupom vstopnice pridobi pravico do nadaljnjega brezplačnega in neomejenega degustiranja vsega predstavljenega piva, poleg tega pa so v ceno vstopnice vključeni tudi koncerti, ki se pričnejo popoldne, in festivalski kozarec, ki ga obiskovalec lahko obdrži za spomin.

Na festivalu bo seveda poskrbljeno tudi za lačne. Za lokalno kulinarično ponudbo bo skrbela lokalna degustacijska hiša Faladur, za dodatno posebno ponudbo pa bo poskrbela premična krušna peč na tovornjaku, ki bo stregla sveže pečene neapeljske pizze pod imenom Ogenj&Mocarela.

Pestro festivalsko dogajanje v ajdovskih Palah se bo zaključilo s koncertom in druženjem pozno v noč, program pa bo povezoval Žan Papič.

Celotni program festivala je na voljo na povezavi.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

Leto 2018 je za Domžalčana Roka Stariča, lastnika blagovne znamke Rok’s nut butter, v poslovnem smislu zagotovo prelomno. Naziv Mladi podjetnik leta 2018 je le ena izmed pozitivnih zgodb, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost v zahtevnem podjetniškem svetu. Preberite več >>

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Peto obletnico delovanja pri Pivovarni Pelicon obeležujejo z odmevnimi mednarodnimi sodelovanji s partnerji - pivovarji iz Nemčije, Poljske, Hrvaške in Norveške. Preberite več >>

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Vrhunec letošnje konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je bil zaključek izbora Mladi podjetnik leta 2018. Prestižni naziv je pripadel Domžalčanu Rok Stariču - Rok´s nut butter d.o.o.. Preberite več >>

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Zdravstvene težave so kranjski podjetnici Jasni Grbić odprle nov pogled na svet. Po operaciji hrbtenice se ni prepustila malodušju. Zagrabila je priložnost, ki se ji je ponudila, ter z mazilom za nego tetovaž Tattoo care postala prava poslovna zvezdnica. Preberite več >>

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij. Preberite več >>

Finalisti MP leta 2018 – Smart Optometry prepričal stroko

Finalisti MP leta 2018 – Smart Optometry prepričal stroko

Zagonsko podjetje Smart Optometry iz Idrije je z novo rešitvijo za trening vida AmblyoPlay prepričalo komisijo in si zagotovilo mesto v finalu izbora Mladi podjetnik leta 2018. Preberite več >>

Finalisti MP leta 2018 – Rok’s nut butter pred novimi izzivi

Finalisti MP leta 2018 – Rok’s nut butter pred novimi izzivi

“Smo kar jemo, zakaj torej ne bi jedli dobro, da bi se tako tudi počutili,” poudarja Rok Starič, ustanovitelj blagovne znamke Rok's nut butter in finalist izbora Mladi podjetnik leta 2018. Preberite več >>

Finalisti MP leta 2018 – AGILEDROP usmerjen na globalni trg

Finalisti MP leta 2018 – AGILEDROP usmerjen na globalni trg

Med izbrano peterico finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2018 je svoje mesto našlo tudi ljubljansko podjetje AGILEDROP d.o.o., ki razvija napredne spletne rešitve. Preberite več >>

Finalisti MP leta 2018 – Pokica v finalu razkriva skrivnost

Finalisti MP leta 2018 – Pokica v finalu razkriva skrivnost

Mesto v finalu izbora Mladi podjetnik leta 2018 si je izborilo tudi štajersko podjetje Kokica d.o.o. Uroš Požgan, Alen Velcer, Maja Lukas in Špela Lukas so z blagovno znamko Pokica hitro našli svoje mesto na trgu. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje