Primerjajte plače s pomočjo LinkedIna

Avtor — 09.11.2016
Spletna platforma LinkedIn uvaja novost: s pomočjo njihovega brskalnika boste lahko primerjali plače na posameznih pozicijah, v različnih panogah. T.i. LinkedIn Salary je portal, ki s pomočjo analitičnih in ekonomskih grafov prikazuje relativne razlike v plačah.
Primerjajte plače s pomočjo LinkedIna

Primerjajte plače s pomočjo LinkedIna. (Vir slike: Unsplash.com)

LinkedIn Salary je portal, ki s pomočjo analitičnih in ekonomskih grafov prikazuje relativne razlike v plačah. Analitični grafi bodo sposobni tudi napovedovanja trendov v posameznih plačnih kategorijah. Analitika bo spremljala aktualno dogajanje v različnih industrijah in ocenjevala, katera so tista področja, kjer plače rastejo ali padajo.

Uporabniki bodo lahko uporabljali različne kazalnike za različna obdobja, ki jim bodo poleg gole številke letne plače ob tem povedali tudi, koliko znašajo povprečni letni bonusi, dodatki, regresi in dopusti.

Kako bo LinkedIn pridobil vse te informacije? Preposto, v zameno za informacijo o svoji plači, bonusu in drugih ugodnosti bodo uporabnikom ponudili enoletno brezplačno uporabo njihove storitve LinkedIn Premium in s tem tudi LinkedIn Salary. Vse, kar boste morali storiti, da boste izvedeli za plače kolegov bo to, da boste anonimno delili podatke o svoji plači. 

Upoštevajoč, da ima LinkedIn trenutno 460 miljonov aktivnih uporabnikov, napovedujejo, da bodo lahko v kratkem zbrali dovolj informacij za natančno analizo.

Vir: thenextweb.com

Oznake: ,