Ustvarite več konverzij z AdWords Extensions

Na področju spletnega oglaševanja vlada izjemna tekmovalnost. Vsa podjetja se trudijo prehiteti konkurenco. Pri tem vam lahko pomagajo tudi razširitve v storitvi Google AdWords.
AdWords Extensions

Ustvarite več konverzij z AdWords Extensions! (Vir slike: Pixabay)

Če se ukvarjate s spletnim oglaševanjem, verjetno uporabljate Googlovo storitev AdWords. Oglasi, ustvarjenimi v okviru storitve, se prikazujejo uporabnikom Googlovih storitev in drugim posameznikom ob brskanju po spletu. Poleg tega pa so oglasi prikazani tudi na prvi strani rezultatov iskanja v iskalniku Google.

Google oglaševalcem že nekaj časa ponuja različne razširitve (angl. extensions), s pomočjo katerih lahko izboljšate položaj svojih oglasov in stopnjo odzivnosti oziroma razmerje med prikazi in kliki (angl. click-through rate). Razširitve po besedah predstavnikov podjetja »razširijo oglas z dodatnimi informacijami, s katerimi uporabnike lažje prepričate, da izberejo vaše podjetje«.

AdWords delavnica

Razširitve v okviru rezultatov iskanja

Storitev AdWords pri prikazovanju razširitev daje prednost prvim trem oglasnim položajem. Gre za tiste tri oglase, ki se uporabniku iskalnika Google pokažejo pred organskimi rezultati njegove poizvedbe.

V oglasih, ki se pojavljajo na desni strani zaslona, se prav tako občasno pojavljajo razširitve, kot prikazuje primer oglasa za Amazon na spodnji sliki.

AdWords Extensions 1

Vir slike: Instapage.

Da bi dosegli enega od najboljših treh položajev, se osredotočite na povečevanje ponudbe, vključitev modifikatorjev ključnih besed in izboljševanje ocene kvalitete.

Kako nastaviti AdWords razširitve?

Kako lahko nastavite različne razširitve, si lahko ogledate v kratkem posnetku. Če uporabljate slovensko različico Google AdWords, poiščite zavihek Razširitve, v katerem boste našli vse predstavljene razširitve. Tudi spodnji posnetek omogoča ogled s slovenskimi podnapisi.

Razširitve lahko v svoje oglase dodate na različnih nivojih – v okviru svojega računa ali na nivoju oglaševalske akcije oziroma skupin oglasov. Seveda storitev omogoča tudi predogled razširitev v končnem oglasu in napredne možnosti, kot je časovna zamejitev prikazovanja razširitve.

V enem oglasu je lahko prikazanih tudi več razširitev, kot prikazuje zgornji posnetek. Tako si lahko zagotovite več relevantnih klikov.

Posnetek prikaže tudi, da si lahko rezultate vseh razširitev, ki ste jih dodali svojim oglasom, ogledate v tabeli. Rezultate lahko tudi segmentirate glede na različne kriterije.

Pomembno je omeniti, da je dodajanje razširitev v oglaševalsko akcijo brezplačno. Gre za vgrajene funkcije, ki vam lahko pomagajo doseči večjo vidnost, stopnjo odzivnosti in število ogledov pristajalne strani. Tako vam bo storitev klike oglasa in/ali razširitve zaračunala kot običajno.

V predstavitvi razširitev so ceno razširitev dodatno razložili: »To pomeni, da vam zaračunamo, kadar vas nekdo pokliče prek razširitve za klice ali prenese vašo aplikacijo prek razširitve za aplikacijo. AdWords zaračuna največ dva klika na prikaz za vsak oglas in njegove razširitve.«

Predstavitev najpriljubljenejših razširitev

Razširitve za povezave do spletnega mesta (angl. sitelinks extensions)

Razširitve za povezave do spletnega mesta lahko uporabite za ustvarjanje povezav do določenih strani, ki so tematsko povezane s prikazanim besedilom. Ta razširitev je na primer primerna za cenike, odzive zadovoljnih strank ali brezplačne storitve.

Spodnji primer prikazuje povezave do spletnega mesta za poizvedbo »Philadelphia SEO agency«.

AdWords Extension 2

Vir slike: Instapage.

Z dodajanjem povezav do spletnega mesta se stopnja odzivnosti po podatkih raziskav poveča za osem odstotkov. To se morda ne zdi veliko, vendar morate pri dodajanju razširitev upoštevati tudi dejstvo, da izboljšajo oceno kakovosti vaše strani, znižajo vaše stroške in vam pomagajo pri doseganju višjih uvrstitev v iskalniku. Zakaj jih torej ne bi preizkusili?

Razširitve za lokacije (angl. location extensions)

Tudi na to razširitev lahko vaša potencialna stranka klikne, s čimer boste pridobili njeno pozornost. Lokacija vašega podjetja se prikaže v novi vrstici – s čimer lahko povečate velikost svojega oglasa. V okviru mobilnega iskanja pa ta razširitev uporabniku prikaže povezavo z navodili za pot do vaše lokacije.

V okviru omenjene razširitve je lahko prikazana tudi skupna ocena vašega podjetja, ki je izračunana na podlagi mnenj vaših obiskovalcev.

Spodnji primer prikazuje oglas za nek tetoverski salon z lokacijo in oceno.

AdWords Extensions 3

Vir slike: Instapage.

Razširitve za klice (angl. call extensions)

Ta razširitev je precej enostavna. V svoj oglas lahko vključite telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi za svoje stranke.

Pri namiznem iskanju je v oglasu prikazana telefonska številka, kot prikazuje spodnji primer.

AdWords Extensions 4

Vir slike: Instapage.

Pri mobilnem iskanju pa je v okviru te razširitve prikazana tudi ikona za klic, kar prikazuje naslednji primer. S klikom na ikono vas lahko posameznik takoj pokliče.

AdWords Extensions 5

Vir slike: Instapage.

V okviru storitve AdWords lahko seveda sledite konverzijam vseh razširitev, tudi razširitve za klicanje.

AdWords delavnica

Razširitve za aplikacije (angl. app extensions)

Razširitev za prenos aplikacije se prikaže le pri iskanju prek mobilne naprave. Povezava je prikazana pod besedilom oglasa ali na desni strani, kot prikazuje spodnji primer.

AdWords Extensions 6

Vir slike: Instapage.

Glede na tip naprave bo uporabnik po kliku na gumb preusmerjen na storitev za prenašanje aplikacij (App Store ali Google Play). Če pa je vaš primarni cilj povečanje števila prenosov aplikacije, so morda za vas bolj primerni oglasi za promocijo aplikacij, ki vsebujejo neposredno povezavo do aplikacije.

Razširitve za mnenja (angl. review extensions)

Razširitev za mnenja je priporočljiva za podjetja, ki se ukvarjajo s storitvenimi dejavnostmi. S prikazovanjem pozitivnih ocen potencialnim strankam dokazujete kvaliteto svojih izdelkov oziroma storitev.

Spodnji primer prikazuje razširitev za mnenja iz storitve TrustRadius.

AdWords Extensions 7

Vir slike: Instapage.

Čeprav ime spletne strani za ocenjevanje ni obarvano z modro, lahko posameznik klikne nanj in prebere celotno oceno.

Razširitve z oblački (angl. callout extensions)

Oblački predstavljajo dodatno besedilo, v katerem dodatno predstavitve svoje storitve ali značilnosti. Tudi ta razširitev lahko poveča velikost vašega oglasa, saj vanj vnese dodatno vrstico besedila.

V spodnjem primeru so razširitve z oblački med seboj ločene s piko.

AdWords Extension 8

Vir slike: Instapage.

Razširitve za strukturirane delčke kode (angl. structured snippet extensions)

Informacije, ki bodo potencialnim strankam najbolj v pomoč, izpostavite tako, da izberete vnaprej določeno glavo (na primer kategorija izdelkov ali storitev) in navedete želene postavke.

V spodnjem primeru boste to razširitev prepoznali po dvopičju in naštevanju različnih tipov sončnih očal, ki jih ponuja podjetje.

AdWords Extensions 9

Vir slike: Instapage.

Kot prikazuje zgornji primer, so lahko tudi razširitve za povezave do spletnega mesta razdeljene v dva stolpca in lahko obsegajo dve vrstici besedila.

AdWords delavnica

Preizkusite razširitve!

Ne bojte se AdWords rešitev. Čeprav gre za napredno funkcijo, je njihova namestitev preprosta. Z njihovo pomočjo lahko povečate obiskanost svoje spletne strani in stopnjo konverzije.

Viri: Instapage, Google

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz. Preberite več >>

3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo! Preberite več >>


Trendi digitalnega marketinga 2019

Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi. Preberite več >>

Kako lahko Google Adwords oglase prilagodite lokaciji vašega podjetja?

Kako lahko Google Adwords oglase prilagodite lokaciji vašega podjetja?

Tudi v Sloveniji lahko spletne oglase na Googlu ciljamo na določeno lokacijo. Predvsem boste imeli koristi tisti slovenski podjetniki, ki svoje storitve nudite znotraj nekega območja. Preberite več >>

Vsako resno spletno podjetje potrebuje Google Analytics

Vsako resno spletno podjetje potrebuje Google Analytics

Dandanes le redkokatero podjetje nima ustvarjene predstavitvene spletne strani, še posebej za spletna podjetja pa je pomembno, da svojo spletno stran opremijo tudi z orodji za merjenje uspešnosti, kot je na primer Google Analytics. Preberite več >>

Google oglaševalska akcija samo za klice

Google oglaševalska akcija samo za klice

Z oglaševalsko akcijo "samo za klice" (angl. call-only) lahko potencialne stranke, ki na svojem pametnem telefonu brskajo po Googlu, preusmerite v klicanje vašega podjetja. Preberite več >>

Podrobno o seznamih za ponovno trženje

Podrobno o seznamih za ponovno trženje

Do sedaj smo spoznali koristi ponovnega trženja, njegove oblike in Googlove strategije za oglasne kampanje remarketing. V tokratnem prispevku, ki je tudi zadnji v seriji ponovnega trženja, bom v ospredje postavila sezname za ponovno trženje in pogoje za njihovo delovanje. Preberite več >>

Video: Vodič oglaševanja z Google Adwords

Video: Vodič oglaševanja z Google Adwords

Le redka podjetja v tem času ne oglašujejo na spletu. Google Adwords je zato zanje nepogrešljivo orodje, saj omogoča pisanje učinkovitih spletnih oglasov, implementacijo oglaševalskih kampanj ter nenazadnje tudi razumevanje ključnih kazalnikov uspešnosti. Preberite več >>

Uporabite te 4 trike pri oglaševanju preko Google AdWords

Uporabite te 4 trike pri oglaševanju preko Google AdWords

Če oglašujete na Googlu, ste zagotovo že spoznali tudi orodje AdWords. A zelo verjetno prav vseh trikov še ne poznate. Predstavljamo vam štiri, s katerimi boste znižali stroške oglaševanja in dosegli tiste internetne uporabnike, na katere ciljate. Preberite več >>

Kako učinkovito strukturiramo AdWords račun?

Kako učinkovito strukturiramo AdWords račun?

Učinkovitost oglaševanja na Googlu je odvisna tudi od tega, kako strukturiramo račun v programu AdWords. Spoznajmo osnovne pojme in ključne poudarke. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Trendi digitalnega marketinga 2019

13.02.2019 od 14:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje