Katerih stvari uspešni ljudje ne počnejo?

Vsak človek se od časa do časa sooči s težavami, bodisi na delovnem mestu, bodisi v zasebnem življenju. Od priučenih navad pa je odvisno, kako bo na težko situacijo odreagiral in si utrl pot proti uspehu.
Katerih stvari uspešni ljudje ne počnejo?

Katerih stvari uspešni ljudje ne počnejo? (Vir slike: Pixabay.com)

Poglejmo si, česa ne počnejo tisti posamezniki, ki so v življenju že dosegli izjemne uspehe ter niso pustili težavam, da jih dotolčejo.

Uspešni posamezniki: 

… nikoli ne iščejo najlažje poti: prav nihče, ki najprej poišče najlažjo pot, v življenju še ni dosegel večjih rezultatov. Za uspeh je treba tvegati in poskušati tisto, kar do tedaj še ni bilo preizkušeno. To pa seveda od posameznika zahteva kar nekaj poguma. 

… nikoli ne dvomijo v svoje odločitve: včasih se seveda vsakdo znajde v situaciji, ko se vpraša, če je v preteklosti sprejel prave odločitve. A takšno obžalovanje človeku zgolj preprečuje, da bi napredoval, in je povsem nesmiselno. V takšnih trenutkih se je treba spomniti, kaj vse je človek že doživel, katere strahove je že pramagal… nikakor pa človek ne sme pustiti dvomu, da ga prevzame. 

… nikoli ne dovolijo, da jih neuspeh dotolče: tudi neuspeh je stalnica uspešnih ljudi, a ti ne dovolijo, da jih težave dotolčejo, temveč se iz njih raje naučijo česa novega. 

… nikoli ne sodijo: obsojanje sebe ali drugih namreč nikoli ne prinese ničesar dobrega in je navada, ki jo gojijo le neuspešni ljudje. 

… nikoli se ne prepustijo razočaranju: uspešni ljudje vedo, da v prav vsakem opravilu ne morejo uspeti in se zato ne obremenjujejo z začasno prepreko, ki se je pojavila na njihovi poti do uspeha.

… nikoli ne pustijo drugim, da upravljajo z njihovim življenjem: včasih bi bilo najlažje prepustiti drugim, da odločajo o naših naslednjih korakih, toda uspešni vedo, da morajo slediti svojim ciljem in sanjam, ne glede na to, da ponavadi to predstavlja težjo pot.  

… nikoli si ne dovolijo obtičati na istem mestu: neprestani napredek je tisto, k čemur težijo najuspešnejši posamezniki. Čeprav to pomeni, da morajo za seboj pustiti staro življenje, kar je včasih lahko zelo težko storiti.

… nikoli ne računajo na to, da bodo stvari šle po načrtih: včasih stvari ne gredo po vnaprej zastavljeni tirnici, zato se je treba nekoliko prilagoditi in si postaviti nove prioritete. Uspešni ljudje to še kako dobro znajo.

… nikoli se ne prepustijo negativnosti: treba se je naučiti sprejemati tudi poraze, saj je povsem jasno, da življenje ni sestavljeno zgolj iz uspehov. Pozitiven vpogled na situacije je prava rešitev. 

… nikoli ne ciljajo k popolnosti: čakanje na popoln trenutek in doseganje popolnosti je nekaj, kar vodi zgolj v slabo voljo in odlašanje. Prav zato uspešni posamezniki ukrepajo hitro in se ne trudijo z izpopolnjevanjem v neskončnost.

Vir: Inc.com

Ko je govora o poslovnem uspehu, marsikdo pomisli le na dobre delovne navade podjetnika in na pravilno izbiro poslovnih strategij v danem trenutku. A dejstvo je, da uspešni ljudje takšne rezultate dosegajo tudi zaradi dodatnega truda, ki ga vase in v svoj projekt vlagajo izven delovnika.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

V povprečju se človek v odrasli dobi prebudi v 25 tisoč novih dni in le od njega samega je odvisno, kako jih bo izkoristil. Skrivnost dobro izkoriščenih dni naj bi se skrivala predvsem v dobri jutranji rutini, saj naj bi prav ta določala, kako bo potekal posameznikov dan. Preberite več >>

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Če želite biti bolj produktivni, začnite delati bolj pametno in izkoristite vsak dan. V prispevku predstavljamo, kako se znebiti pogostih slabih navad. Preberite več >>

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

Zdi se, da se po jutru res dan pozna. Včasih ste že zjutraj osredotočeni na vsak detajl, drugič pa se želite v pisarno pretihotapiti neprespani. Preberite več >>

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Sodelavci in nadrejeni nam vsak dan kradejo čas, pravi David Grady. S tem cilja na nekoristne in neproduktivne sestanke, ki so stalnica poslovnega okolja. Preberite več >>

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Redno gibanje je izjemno pomembno za ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vendar pri napetem življenjskem slogu pogosto zmanjka volje in energije za šport. Preberite več >>

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Čeprav bi se ravno podjetniki morali zavedati, kako odlašanje negativno vpliva na posel, tudi oni podležejo moči stavka "Ah, saj to lahko opravim jutri." Preberite več >>

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Pogosta težava podjetnikov je pomanjkanje časa. Mnogi si želijo več opraviti v danem času, a jim to zaradi napačne organizacije ne uspeva. Preberite več >>

Bolje upravljajte s svojim časom

Bolje upravljajte s svojim časom

Pomanjkanje časa je pogosta težava podjetnikov. Marsikdo si želi več opraviti v danem času, a večini to ne uspeva. Upravljanja s časom se je mogoče naučiti. Preberite več >>

Pripravite se na delovni teden – že v nedeljo!

Pripravite se na delovni teden – že v nedeljo!

Produktivnost se začne s pripravo. Če vnaprej veste, kaj morate storiti, se boste hitro vrgli v delo. Zato ne začnite delati nepripravljeni. Preberite več >>

15 navad za izboljšanje produktivnosti

15 navad za izboljšanje produktivnosti

Posamezniki, ki vsak dan opravijo veliko obveznosti, niso superjunaki; njihova prednost so njihove navade. Preizkusite jih, izboljšajte svojo produktivnost! Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje