Richard Branson: Virgin Group je izgubila že tretjino vrednosti

Avtor — 29.06.2016
Bližamo se katastrofi, pravi Richard Branson, lastnik britanskega imperija Virgin. Vrednost podjetja je v zgolj dveh dneh po odločitvi za brexit padla za približno tretjino, se glasi sporočilo Bransona.
Richard Branson: Virgin Group je izgubila že tretjino vrednosti

Richardu Bransonu se ne smeji več. Brexit je že zahteval svoj davek (Vir slike: YouTube).

»Ta država gre proti recesiji. To sta bila dva najhujša dneva vseh časov,« je bil Branson slišati obupano na eni od britanskih pogovornih oddaj. »Gremo proti katastrofi. Nisem prepričan, da se je javnost zavedala, kaj bo njihov glas za izstop dejansko pomenil.« Dokazano je, da v kampanji ni bilo izraženega pretiravanja, je še dodal. S tem je namignil na pristaše brexita, ki so javnost mirili, da nasprotniki pretiravajo s svarjenjem glede finančnega zloma.

Zaradi brexita opustili nakup podjetja

Branson je razkril še, da je njegovo podjejte na račun odločitve o zapustitvi Evropske unije opustilo načrtovan nakup nekega drugega podjetja. »Nameravali smo izvesti velik posel, a smo posel, ki bi prispeval tri tisoč delovnih mest, opustili,« je dodal. Za katero podjetje gre, ni razkril, povedal je le, da so razmišljali o nakupu.

»Če v poslu ugotoviš, da si naredil slabo potezo, jo spremeniš.«

Skupina Virgin je zaskrbljena zaradi novo nastalih nestabilnih razmer. Prepričan je, da bodo imele pomemben vpliv na domače gospodarstvo v prihodnjih letih. Branson je obenem tudi eden tistih britanskih poslovnežev, ki podpirajo vnovičen referendum. Podpisnikov peticije za nov referendum se je do danes nabralo že skoraj štiri milijone. Podjetnik je prepričan, da je potrebno novo glasovanje, še zlasti zdaj, ko je javnost spoznala, da so bili zavedeni. Morda si bodo premislili. Parlament naj razmisli, je odločen. »Če v poslu ugotoviš, da si naredil slabo potezo, jo spremeniš,« je dodal.

Richard Branson je leta 1972 skupaj s Simonom Draperjem, Nikom Powellom in Tomom Newmanom ustvaril blagovno znamko Virgin Records, ki velja za poseben fenomen v glasbenem svetu. Branson je po najnovejših podatkih »težak« 4,9 milijarde dolarjev in je na 8. mestu najbolj premožnih v Združenem kraljestvu.

Oznake: ,