Nove subvencije za samozaposlitev

Za ublažitev povečanja brezposelnih, ki ga na Zavodu za zaposlovanje pričakujejo v začetku naslednjega leta, bodo na zavodu ponovno na voljo subvencije za samozaposlitev v višini 4500 evrov.
Nove subvencije za samozaposlitev

V letu 2010 bo na svoj račun prišlo največ 4444 bodočih podjetnikov. (Vir: wordpress.com)

V prihodnjem letu bodo tako za subvencije za samozaposlitev namenili od 12,5 do 20 milijonov evrov- odvisno od uspeha pri pridobivanju dodatnih sredstev, do leta 2013 pa okoli 50 milijonov evrov. Če bo na voljo 20 milijonov evrov, bo to zadostovalo za 4444 subvencij, kar je približno toliko kot letos, ko je subvencijo prejelo 4297 bodočih podjetnikov.

Največ- 795 prejemnikov se je odločilo za podjetja na področju strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnosti, sledi gradbeništvo s 661 samozaposlitvami ter trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil s 656 samozaposlitvami.

Za prejem subvencije morajo bodoči podjetniki izpolnjevati določene pogoje, po prejemu pa ohraniti samozaposlitveni status vsaj dve leti, drugače bodo morali del subvencije (katerega višina je odvisna od časa do izteka dveh let) zavodu vrniti.

Vir: Finance

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje