Trendi na področju SEO optimizacije v letu 2019

SEO je področje, ki se nenehno spreminja. Kateri so trendi na področju optimizacije spletnih strani, ki jih lastniki spletnih strani ne smete spregledati v letu 2019?
Kakšni so trendi na področju SEO v letu 2019? (Vir: Pixabay)

Kakšni so trendi na področju SEO v letu 2019? (Vir: Pixabay)

Optimizacija spletnih strani je pomemben element novodobnega marketinga. Ker se tehnologija ves čas spreminja in ker se stalno spreminjajo tudi kriteriji, na podlagi katerih spletni iskalniki razvrščajo spletne strani na različne pozicije, je pomembno, da so podjetniki na tekočem s tovrstnimi trendi.

Kakšni so torej trendi na področju SEO, ki jih je smiselno upoštevati v letu 2019?

Iskanje ne poteka le prek Googla

Google je še vedno najbolj priljubljen med iskalniki. Vseeno pa ne pozabite optimizacije prilagoditi tudi drugim iskalnikom. Apple in Amazon, na primer, eni izmed najbolj uspešnih podjetij na svetu, imata namreč lastni spletni iskalnik z unikatnimi iskalnimi algoritmi. Če torej vaše podjetje na Applu, Amazonu ali katerem drugem večjem trgovskem spletnem mestu prodaja kakršnekoli izdelke, je smiselno ključne besede prilagoditi tudi temu tovrstnemu načinu iskanja.

Dandanes spletne strani prejmejo kar 60 % prometa na račun dostopa prek telefonov. 90 % časa, ki ga uporabniki preživijo na telefonih, posvetijo uporabi raznih aplikacij. Na področju privabljanja prometa na spletne strani ima Applova mobilna trgovina vse več uspeha. Treba je vedeti, da imajo tovrstne aplikacije precej drugačne kriterije, po katerih razvrščajo spletne strani, zato se je treba pri SEO temu ustrezno prilagoditi.

Pomen kakovostne vsebine

Pri rangiranju spletnih strani sta pomembni tako količina kot kakovost objav. Novost v letu 2018, ki bo aktualna tudi v letu 2019, je ta, da kakovost vsebin stopa v ospredje. Še vedno bo seveda pomembna tudi količina objav, ampak kakovosti bo dan bistveno večji poudarek.

Poudarek bo torej na daljših člankih. Velik poudarek bo na on site SEO (torej na objavah, ki se nahajajo direktno na posamezni spletni strani). Še toliko bolj bo pomembno, da bodo URL-ji prijazni uporabniku in da bodo slike optimizirane.

Optimizacija spletnih strani delavnica banner

Hitrost strani

V letu 2019 bo hitrost nalaganja spletne strani eden pomembnejših kriterijev za njeno rangiranje. Podjetniki imajo sicer na spletu številna brezplačna orodja (tu lahko najdete Googlovo orodje), prek katerih lahko preverijo, kako hitra je njihova stran. Če hitrost določene spletne strani ni najbolj ugodna, podjetniki dobijo tudi predloge, kaj lahko naredijo za izboljšavo tega področja.

Seveda je bila hitrost strani vedno pomembna iz vidika uporabniške izkušnje. Vendar pa je v zadnjem času tudi eden izmed najpomembnejših kriterijev pri rangiranju spletnih strani. Hitreje kot se torej nalaga spletna stran, višje bo rangirana. Idealna spletna stran naj bi se nalagala manj kot 1 sekundo, kar je za podjetja precej težko doseči, če za to ne poprosijo zunanjega strokovnjaka, ki jim pri tem lahko pomaga.

Glasovno iskanje

V porastu je glasovno iskanje, ki ga omogočajo tehnologije, kot so Siri, Google Home in Alexa. Glasovno iskanje že sedaj predstavlja 20 % vseh iskanj. Do leta 2020 pa naj bi se ta vrednost povzpela na 50 %.

Treba se je zavedati, da je glasovno iskanje precej drugačno od klasičnega. Ključne besede, ki se v tem postopku uporabljajo, so precej krajše in bolj pogovorne. Velikokrat so tudi postavljene v obliki vprašanj.

Vabljeni na delavnico, kjer boste štiri ure intenzivno delali na izboljšanju vašega znanja o optimizaciji spletnih strani, hkrati pa boste dobili konkretne nasvete, ki bodo pripomogli k boljši uvrstitvi vaše spletne strani v iskalnikih in tako k povečanju prihodkov vašega podjetja: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! >>

Omembe podjetja brez povezave

O omembi vašega podjetja brez povezav govorimo, ko je v določenem prispevku omenjeno vaše podjetje, vendar pa na ključno besedo ni dodana povezava do vaše spletne strani. Čeprav so ključne besede, ki vsebujejo linke do spletne strani, še vedno pomembne, pa so zdaj bolj kot kadarkoli prej upoštevane omembe vašega podjetja brez linka.

Google predpostavlja, da je pri objavah s povezavami velika verjetnost za to, da je uporabljeno črno področje SEO optimizacije, ki je sicer prepovedano in plačljivo. Zelo pomembne pri SEO so v zadnjem času tudi omembe določenega podjetja na družabnih omrežjih.

Strukturiranost spletne strani

Bolj kot kadarkoli prej je pomembno, da je vaša spletna stran dobro organizirana, strukturirana.  Pomembno je, da uporabnik takoj najde informacije, ki jih potrebuje; da lahko s čim manj kliki pride do želene vsebine. V zvezi s tem je pomemben tudi meta opis – da daje verodostojne podatke glede tega, kaj se nahaja na posamezni spletni strani.

Vir: entrepreneur.com

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>


7 načinov za hitro optimizacijo vaše spletne strani

7 načinov za hitro optimizacijo vaše spletne strani

Predstavljamo vam nekaj enostavnih načinov, kako lahko hitro izboljšate rangiranje vaše spletne strani v iskalniku. Višja uvrstitev bo pripomogla k večji obiskanosti le-te. Preberite več >>

5 napotkov za izboljšanje uvrstitve vaše spletne strani v letu 2020

5 napotkov za izboljšanje uvrstitve vaše spletne strani v letu 2020

SEO trendi se nenehno spreminjajo. Če želite, da bi bila vaša spletna stran uvrščena višje v iskalniku, se jim morate znati v čim večji meri prilagoditi. Katere spremembe bi bilo smiselno uvesti v prihajajočem letu? Preberite več >>

BERT: Googlov najnovejši algoritem, ki bo ponudil še bolj verodostojne rezultate iskanj

BERT: Googlov najnovejši algoritem, ki bo ponudil še bolj verodostojne rezultate iskanj

Google je zasnoval najnovejši algoritem, ki temelji na umetni inteligenci in še v večji meri razume pomen vpisanega besedila v iskalniku. BERT bo spremenil približno 10 % rezultatov iskanj. Preberite več >>

Pri Googlu so pripravili animirano video serijo s SEO napotki

Pri Googlu so pripravili animirano video serijo s SEO napotki

V želji, da bodo spletne strani čim bolj prijazne do obiskovalcev, bodo pri Googlu v prihodnjih mesecih objavili serijo izobraževalnih videoposnetkov o optimizaciji spletnih strani (SEO). Izobraževanja bodo na voljo brezplačno, namenjena pa bodo lastnikom spletnih strani, ki želijo izboljšati razumljivost svojih strani in uvrstitve v iskalniku. Preberite več >>

SEO trendi, ki jih v letu 2020 ne boste smeli spregledati

SEO trendi, ki jih v letu 2020 ne boste smeli spregledati

Optimizacija spletnih strani (SEO) je pomembno marketinško področje vsakega podjetja. Zanjo je značilno, da se izjemno hitro spreminja. Kateri so SEO trendi, ki jih boste morali v letu 2020 nujno upoštevati, če želite, da se bo spletna stran vašega podjetja uvrstila čim višje v iskalniku? Preberite več >>

5 marketinških strategij, ki si jih lahko privošči vsako podjetje

5 marketinških strategij, ki si jih lahko privošči vsako podjetje

Ob odprtju podjetja si je treba zagotoviti dobre temelje za nadaljnjo rast in razvoj. Predvsem je podjetje treba napraviti vidno, saj bo le prepoznavnost omogočila zadostno število kupcev in postopnjo gradnjo kvalitetne blagovne znamke. Preberite več >>

Izboljšajte vidnost vaše blagovne znamke na spletu

Izboljšajte vidnost vaše blagovne znamke na spletu

Optimizacija spletne strani predstavlja temelj za močno prisotnost blagovne znamke na spletu. Podjetjem namreč ne prinaša zgolj novega "organskega" prometa, temveč na njihovo spletno stran privablja tudi tiste interesente, ki so z njihovo blagovno znamko že seznanjeni. Preberite več >>

Ogrevanje pred jutrišnjo SEO delavnico: Že danes izboljšajte optimizacijo vaše strani!

Ogrevanje pred jutrišnjo SEO delavnico: Že danes izboljšajte optimizacijo vaše strani!

V predhodnih člankih ste že spoznali pomembnost optimizacije spletne strani pri nastopanju na spletnem trgu. Večino od vas je verjetno »zmotilo« dejstvo, da optimizacija strani ni kratkotrajen proces in da so za vidne rezultate oz. premike v iskalnikih potrebni meseci čakanja. Preberite več >>

Pri SEO si pomagajte z Google Analytics!

Pri SEO si pomagajte z Google Analytics!

Mnogi menijo, da je spremljanje prometa na njihovi spletni strani bistvena in najpomembnejša lastnost orodja Google Analytics. A to brezplačno orodje vsebuje še precej drugih pomembnih funkcij, ki so pogoj za dobro optimizirano spletno stran. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje