Zmanjšujete stroške v podjetju? Izognite se 3 napakam!

Zaradi trenutnih gospodarskih razmer se vam kaj hitro lahko zgodi, da pričnete varčevati čisto pri vsaki stvari. Kljub vsemu pa morate tudi pri zniževanju stroškov vedeti kje je meja in pri katerih stvareh je prav da varčujete.
Zmanjšujete stroške v podjetju? Izognite se 3 napakam!

Zmanjšujete stoške v podjetju? Izognite se 3 največjim napakam! (Vir slike: sxc.hu)

Nikar ne pustite, da v podjetju prevlada miselnost „ceneje je vedno boljše”. V kolikor boste preveč varčevali pri napačnih stvareh, lahko to močno ogrozi uspeh vašega podjetja.

Preberite si tri najbolj pogoste napake pri zniževanju stroškov v podjetju:

1. Varčevanje pri podpori strankam (ali dodatnih storitvah)

Največkrat podjetniki v manjših podjetjih, ko pričnejo z varčevanjem, ukinejo podporne storitve obstoječim strankam. Narobe! To je zadnja stvar pri kateri varčujte.

Primer: Če ste lastnik bara ali restavracije, nikar ne varčujte pri postrežbi, na tak način, da odpustite nekaj natakarjev in pričakujete, da bodo obstoječi natakarji postregli še dodatne mize.

Nikar ne znižujte stroškov tam, kjer bo to vaša stranka opazila – to je napaka.

2. Varčevanje pri proračunu za marketing

Še ena izmed napak, ki jo podjetniki pogosto naredijo je, da močno zmanjšajo proračun namenjen marketingu. Podjetniki radi varčujejo pri marketinških aktivnostih, saj tovrstno varčevanje ne vpliva na uspeh podjetja – takšno mišljenje je napačno! Slej ko prej se bo gospodarstvo pobralo in ljudje bodo pripravljeni zapravljati več. V kolikor boste danes nehali vlagati v marketing, boste sami sebi in svojemu podjetju škodo delali jutri.

Poleg zgoraj omenjenega razloga pa imejte v mislih tudi to: zaradi slabega gospodarskega položaja večina podjetnikov varčuje pri marketinških aktivnostih (tako, kot bi morda želeli tudi sami), posledično pa se zaradi tega vi znajdete na toliko boljšem trgu (z manj konkurence) in imate možnost pobrati vse morebitne stranke.

3. Varčevanje pri ugodnostih za zaposlene.

Eden izmed načinov varčevanja je tudi ukinjanje različnih vrst čajev, sokov in sadja v pisarniški kuhinji, ali pa morda ukinitev petkovega prigrizka v pisarni. Nikar ne storite tega – to so majhne stvari, ki dajejo vašim zaposlenim občutek vrednosti. S takšnimi manjšimi ugodnostmi se vaši zaposleni počutijo zaželeni in spoštovani, kar vpliva na moralo v podjetju.

Takšna dobra volja in zvestoba se bosta odražali od znotraj navzven. Vi poskrbite, da bodo vaši zaposleni zadovoljni in oni bodo poskrbeli za zadovoljstvo vaših strank.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje