Zmanjšujete stroške v podjetju? Izognite se 3 napakam!

Zaradi trenutnih gospodarskih razmer se vam kaj hitro lahko zgodi, da pričnete varčevati čisto pri vsaki stvari. Kljub vsemu pa morate tudi pri zniževanju stroškov vedeti kje je meja in pri katerih stvareh je prav da varčujete.
Zmanjšujete stroške v podjetju? Izognite se 3 napakam!

Zmanjšujete stoške v podjetju? Izognite se 3 največjim napakam! (Vir slike: sxc.hu)

Nikar ne pustite, da v podjetju prevlada miselnost „ceneje je vedno boljše”. V kolikor boste preveč varčevali pri napačnih stvareh, lahko to močno ogrozi uspeh vašega podjetja.

Preberite si tri najbolj pogoste napake pri zniževanju stroškov v podjetju:

1. Varčevanje pri podpori strankam (ali dodatnih storitvah)

Največkrat podjetniki v manjših podjetjih, ko pričnejo z varčevanjem, ukinejo podporne storitve obstoječim strankam. Narobe! To je zadnja stvar pri kateri varčujte.

Primer: Če ste lastnik bara ali restavracije, nikar ne varčujte pri postrežbi, na tak način, da odpustite nekaj natakarjev in pričakujete, da bodo obstoječi natakarji postregli še dodatne mize.

Nikar ne znižujte stroškov tam, kjer bo to vaša stranka opazila – to je napaka.

2. Varčevanje pri proračunu za marketing

Še ena izmed napak, ki jo podjetniki pogosto naredijo je, da močno zmanjšajo proračun namenjen marketingu. Podjetniki radi varčujejo pri marketinških aktivnostih, saj tovrstno varčevanje ne vpliva na uspeh podjetja – takšno mišljenje je napačno! Slej ko prej se bo gospodarstvo pobralo in ljudje bodo pripravljeni zapravljati več. V kolikor boste danes nehali vlagati v marketing, boste sami sebi in svojemu podjetju škodo delali jutri.

Poleg zgoraj omenjenega razloga pa imejte v mislih tudi to: zaradi slabega gospodarskega položaja večina podjetnikov varčuje pri marketinških aktivnostih (tako, kot bi morda želeli tudi sami), posledično pa se zaradi tega vi znajdete na toliko boljšem trgu (z manj konkurence) in imate možnost pobrati vse morebitne stranke.

3. Varčevanje pri ugodnostih za zaposlene.

Eden izmed načinov varčevanja je tudi ukinjanje različnih vrst čajev, sokov in sadja v pisarniški kuhinji, ali pa morda ukinitev petkovega prigrizka v pisarni. Nikar ne storite tega – to so majhne stvari, ki dajejo vašim zaposlenim občutek vrednosti. S takšnimi manjšimi ugodnostmi se vaši zaposleni počutijo zaželeni in spoštovani, kar vpliva na moralo v podjetju.

Takšna dobra volja in zvestoba se bosta odražali od znotraj navzven. Vi poskrbite, da bodo vaši zaposleni zadovoljni in oni bodo poskrbeli za zadovoljstvo vaših strank.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje