MP intervju: Rok Furlan in Denis Pavliha – timeGap

V tokratnem intervjuju sta nam svoj produkt - timeGap - na kratko predstavila podjetnika Rok Furlan in Denis Pavliha. Gre za programsko opremo in mobilno aplikacijo, namenjeno ponudnikom različnih storitev in njihovim uporabnikom.
MP intervju: Rok Furlan in Denis Pavliha - timeGap

Nov MP intervju: Rok Furlan (desno) in Denis Pavliha (levo) – timeGap.

timeGap, sistem za vodenje rezervacij in mobilno rezerviranje, je programska oprema, namenjena ponudnikom različnih storitev in njihovim uporabnikom. Ali nam lahko na kratko predstavite produkt in opišete, na kakšen način deluje komunikacija med ponudniki storitev in uporabniki?

Sistem lahko razdelimo na dva dela: prvega predstavlja programska oprema za ponudnike storitev (gostinske lokale, frizerje, zdravstvene ordinacije, hotele idr.), ki jim omogoča vodenje in učinkovito upravljanje vseh rezervacij.

Drugi del sistema pa je mobilna aplikacija, ki omogoča komur koli, da se brezplačno naroči k izbranemu ponudniku.

Imate izdelek, ki je namenjen širokemu krogu uporabnikov iz kar najrazličnejših panog. Kateri problem rešuje?

Naš sistem omogoča ponudnikom učinkovito vodenje vseh rezervacij. Najpomembnejša lastnost je ta, da se lahko katera koli stranka, uporabnik mobilne aplikacije timeGap, kadar koli naroči (rezervira) k izbranemu ponudniku. Ponudnik pa rezervacijo prejme neposredno v programsko opremo timeGap, s čimer mu ni potrebno voditi rezervacij v npr. za to neprimernih koledarjih ali zvezkih.

Predstavljajte si, da se vam zvečer odlomi zob. Še isti trenutek lahko preverite, ali ima vaš zobozdravnik naslednje jutro kakšen prost termin in si izbrani termin takoj rezervirate. Čim bo prišel zobozdravnik v ordinacijo, bo v svoji programski opremi videl novo rezervacijo in vam termin potrdil (ali pa ga zavrnil in predlagal drugo uro – možnosti je vsekakor več).

Moramo pa seveda poudariti, da je celoten koledar posameznega ponudnika na voljo izključno njemu. Uporabniki mobilne aplikacije lahko preverijo zgolj to, ali jim je posamezni želeni termin na voljo za rezervacijo. Če je termin prost, ga lahko rezervirajo, v nasprotnem primeru pa sistem samodejno predlaga kakšen drug prost termin.

Spletna stran timegap.eu
Dejavnost Informacijske rešitve
Pravna oblika Samostojni podjetnik

Ponudniki storitev bodo s pomočjo vašega produkta zagotovo prihranili kar nekaj denarja in časa. Koliko stane uporaba aplikacije? Ali je za uporabnike brezplačna?

Uporaba mobilne aplikacije je za uporabnike brezplačna. Aplikacija je trenutno izdelana za telefone z operacijskim sistemom Android in je že brezplačno na voljo na marketu Google Play, v kratkem pa bo na voljo tudi aplikacija za iPhone/iPad/iPod v okviru iTunes Store.

Za vse, ki nimajo takšnega telefona, pa je omogočen dostop z računalnika (prek spletne strani www.timeGap.eu), ponudnikom pa omogočamo tudi, da si lahko ikono, ki omogoča dostop do sistema, brezplačno vgradijo na svojo spletno stran.

Najemnina na mesečni ravni za ponudnike storitev znaša 20 € + DDV. Katere so glavne prednosti, zaradi katerih se bo ponudnik odločil za uporabo timeGap?

Ponudniki lahko z uporabo timeGap pridobijo izjemno učinkovit sistem za upravljanje z rezervacijami, s čimer prihranijo čas. Rezervacije namreč prejmejo neposredno v programsko opremo. Poleg tega jim omogoča promoviranje svoje dejavnosti: v mobilni aplikaciji strank lahko npr. sporočajo svoje promocijske akcije ter vse njihove kontaktne podatke.

Naš sistem je še posebej primeren za gostinske lokale: prek njega lahko v mobilno aplikacijo dnevno vnašajo menije (za 7 dni vnaprej). Za stranke to pomeni, da si pred časom kosila lahko ogledajo, kaj je na jedilniku, in si enostavno zagotovijo prosto mizo v želenem terminu.

Ali razmišljate o prisotnosti na tujih trgih?

Vse naše rešitve so izdelane tako, da omogočajo enostaven vstop na nov trg: ker smo majhna ekipa, smo izredno prilagodljivi in lahko v kratkem času prilagodimo timeGap v skladu s specifiko, ki jo zahteva tuji trg. Podpora za večjezično delovanje je vgrajena že od samega začetka.

Kje ste dobili idejo za tovrstni projekt in koliko časa ste potrebovali od ideje do izdelave končnega produkta? Ali ste ga financirali sami?

Ideja izhaja iz potreb ponudnikov po naprednem sistemu za rezervacije, saj točno takšne rešitve pri nas še nismo zasledili. Poleg tega izhajamo tudi iz potreb uporabnikov: današnje tehnologije nam omogočajo izvajanje storitev iz udobja naših mobilnih telefonov, zato smo eno tovrstnih storitev razvili tudi sami. Od ideje do končnega izdelka smo potrebovali približno pol leta, projekt smo v celoti financirali sami.

Kdo vse je sodeloval pri projektu? Ali nam lahko na kratko predstavite člane ekipe in njihove zadolžitve? Razmišljate o širitvi ekipe?

Rok Furlan (desno), inž.inform., je zadolžen za razvoj programske opreme in strežniškega dela timeGap. Denis Pavliha (levo), univ.dipl.inž.el., pa je zadolžen za razvoj mobilne aplikacije in spletnih vsebin. Trenutno o širitvi ekipe še ne razmišljava.

Ali imate morda še kakšen nasvet za vse tehnološke navdušence, ki imajo idejo, a še niso uspeli zbrati poguma za njeno uresničitev?

Ne pozabite tudi na ostale MP intervjuje!

Ker smo šele na začetku poti, smo tudi mi še vedno v fazi, ko se ne branimo dobronamernih nasvetov. Tistim, ki pa so šele v fazi ideje, vsekakor radi predlagamo, naj se vanjo ne zaljubijo in naj raje, kot da izhajajo iz ideje, izhajajo iz rešitve nekega problema. Identifikacija segmenta, ki potrebuje rešitev problema, je pri uspehu najverjetneje pomembnejša od same ideje. Vsekakor pa je za realizacijo potrebna vztrajnost, relevantno znanje, predvsem pa ekipa, ki v idejo (po tem, ko jo seveda temeljito preveri) verjame in z njo živi.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo. Preberite več >>

Startup pravnik

Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti? Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>


Prvi slovenski center LEGO robotike

Prvi slovenski center LEGO robotike

Inštitut 4.0 je pred kratkim odprl Center LEGO robotike, prvo inštitucijo, namenjeno LEGO robotiki, v Ljubljani. Zgodbo inštituta in centra predstavljamo v prispevku. Preberite več >>

Od 100 kg do dveh ton mesečno zmletih arašidov

Od 100 kg do dveh ton mesečno zmletih arašidov

Od kampanje na Kickstarterju, ko se je svetu prvič predstavilo Rokovo arašidovo maslo, sta minili že dve leti. Ekipa se sedaj sooča z rastjo in širitvijo. Preberite več >>

ehrana Live prihaja v Ljubljano

ehrana Live prihaja v Ljubljano

Mlado slovensko podjetje ehrana.si je razvilo tehnološko rešitev, s pomočjo katere bo restavracijam poleg mehanizma za naročanje hrane na dom ponujalo tudi lastne dostavljavce. Preberite več >>

Ekipa Rokovega arašidovega masla: Mesečno zmeljemo več kot tono arašidov

Ekipa Rokovega arašidovega masla: Mesečno zmeljemo več kot tono arašidov

Več kot leto dni je že, odkar se je Rok Starič kot prvi Slovenec s kulinaričnim produktom predstavil na platformi Kickstarter. Po uspešno zaključeni kampanji niza uspeh za uspehom. Preberite več >>

Črno zrno prinaša odlično kolumbijsko kavo

Črno zrno prinaša odlično kolumbijsko kavo

Podjetje Črno zrno slovenskim ljubiteljem kave prinaša paleto različnih vrst kave iz Kolumbije. Zanimiva zgodba se vrti okoli Kolumbijca, ki že nekaj let živi v Sloveniji, v podjetju pa želijo v ospredje postaviti tudi tiste ljudi, ki so sicer v postopku pridelave kave nevidni. Preberite več >>

S platformo 360Finance Guru nad finančno nepismenost

S platformo 360Finance Guru nad finančno nepismenost

Na spletu je pred kratkim zaživela platforma 360Finance Guru, ki uporabnikom omogoča preprost pregled nad lastnim finančnim stanjem in njegovo oceno ter sprejemanje pametnih finančnih odločitev. Preberite več >>

Feelif je slovenska inovacija za slepe in slabovidne

Feelif je slovenska inovacija za slepe in slabovidne

Feelif je slovenska inovacija, razvita v želji in upanju, da bo izboljšala kvaliteto življenja slepim in slabovidnim po vsem svetu. Podjetje Feelif je razvilo posebno napravo, ki omogoča predvajanje veččutne vsebine, namenjene učenju in zabavi slepih in slabovidnih. Preberite več >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje