BLOG MARKETING DELAVNICA

Crowdfunding kot spodbuda za inovativnost v podjetju

Različne crowdfunding platforme, kot sta na primer Kickstarter in Indiegogo, so priljubljene predvsem pri startup podjetnikih. Visokotehnološko podjetje IBM pa dokazuje, da se lahko crowdfunding uporablja tudi znotraj podjetja, in sicer kot odličen način za pridobivanje novih poslovnih idej.
Aktualni razpisi: 1 novost

Aktualni razpisi: 1 novost (Vir slike: sxc.hu)

Spletne crowdfunding platforme, ki so v prvi vrsti namenjene zbiranju denarnih sredstev za mlada zagonska podjetja, so dandanes že močno priljubljene in razširjene po svetu. Slovenski podjetniki se večinoma poslužujejo predvsem dveh: Kickstarterja in Indiegoga

Visokotehnološko podjetje IBM, ki deluje v več kot 170 državah po vsem svetu, pa je sedaj dokazalo, da lahko crowdfunding v poštev pride tudi znotraj podjetja, in sicer kot odličen način za spodbujanje inovativnosti med zaposlenimi. 

Namesto, da bi s crowdfundingom zbirali denarna sredstva, so v okviru enomesečnega poskusnega projekta v podjetju IBM 500 zaposlenih naprosili, da na interni spletni platformi prispevajo svoje zamisli v obliki poslovnih idej ter, da med poslovnimi idejami svojih sodelavcev izberejo tisto, ki se jim zdi najbolj zanimiva in perspektivna.

Fantastičen start novega slovenskega izdelka na Kickstarterju: FlyKly Smart Wheel!

Vsak zaposleni je ob prvi prijavi na spletno platformo avtomatično prejel 100 dolarjev virtualnega denarja, znesek pa je lahko porabil tako, da ga je namenil enemu izmed projektov svojih sodelavcev. Veljalo je le eno pravilo: da zaposleni denarja ne nameni svojemu projektu.

Kot so ugotovili v podjetju IBM, se je poskusno obdobje izkazalo za zelo produktivnega. Zaposleni so pokazali veliko mero kreativnosti, med njimi pa se je vzpostavila tudi zdrava mera tekmovalnosti in zagretosti za inovacije. Nekatere poslovne ideje, ki so jih predlagali zaposleni, pa je podjetje že implementiralo v svoj delovni proces, kar je izboljšalo poslovanje celotnega podjetja. 

Interna spletna platforma, ki deluje na principu crowdfundinga, je v podjetju IBM sicer obstajala že prej, toda vanjo se je redno vključevalo le slabih 10 odstotkov zaposlenih. V okviru enomesečnega poskusnega obdobja, ko je podjetje močno okrepilo promoviranje omenjene platforme, pa se je v projekt aktivno vključilo več kot 45 odstotkov zaposlenih.

Ideja o podobnih načinih spodbujanja inovativnosti se je sicer že porodila tudi v drugih podjetjih. Podjetje Coffee & Power je že poročalo o tem, da so tako povečali povezanost svoje podjetniške ekipe, zaposleni pa so povedali, da so veliko bolj zadovoljni na delovnem mestu kot prej, saj lahko izražajo svoje zamisli in se čutijo koristnejše. 

Poznate še kakšen dober način spodbujanja inovativnosti v podjetju? Sporočite nam v komentarjih!

Vir: Inc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje