Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Na Kickstarterju in Indiegogu je pestro, saj tam trenutno poteka zbiranje sredstev za šest slovenskih projektov: to so polnilnik za mobilnike Swich, sončna očala Seed, modna denarnica Clipcase, čipke Follow the river, naprava za klimatske naprave Monolyth in ovulacijski koledar za ženske Freya.
Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Kako kaže aktualnim slovenskim crowdfunding projektom?

Swich – brezžični polnilnik za pametne mobilne telefone

Ekipa petih podjetnikov, ki stoji za projektom Swich, je potrebovala zgolj sedem dni, da je na Kickstarterju dosegla zastavljeni cilj v višini 25 tisoč dolarjev. Člani ekipe so ustvarili zanimiv produkt, privlačno stojalo in polnilec za pametne mobilne telefone v enem, in navdušili ljubitelje elegance in prefinjenih stvari. 

Več o projektu: Swich

Do sedaj je ekipa uspela prepričati 281 podpornikov in z njihovo pomočjo zbrati skoraj 45 tisoč dolarjev. Zbiranje sredstev bo potekalo le še do srede, 30. julija 2014, zato pohitite, v kolikor se odločite za finančno podporo. 

Projekt lahko na Kickstarterju podprete tudi vi >>

Seed – sončna očala iz bambusa

Kaj je boljšega, kot zakorakati v poletje s sončnimi očali iz bambusa, se sprašujeta avtorja novega slovenskega Indiegogo projekta, s katerim želita javnost ozaveščati o rabi obnovljivih naravnih materialov. Od vsakih očal, ki se prodajo, v sodelovanju z dobrodelno organizacijo posadita po svetu 5 dreves.

Več o projektu: Seed

Do sedaj sta člana ekipe, ki sta si zastavila cilj v višini 4.900 evrov, uspela prepričati 2 podpornika in zbrati 140 dolarjev. Zbiranje sredstev se je pravkar dobro začelo in bo potekalo do 20. avgusta 2014.

Projekt lahko na Indiegogo podprete tudi vi >>

Clipcase – modna denarnica

Ekipa, ki stoji za projektom Clipcase, je po več mesecih trdnega dela uspela razviti funkcionalen in hkrati na pogled zelo privlačen produkt, ki je enostaven za uporabo. Gre za denarnico, katero odlikuje čudovit izgled in edinstven odpiralni mehanizem.

Več o projektu: Clipcase

Da bi projekt lahko zaživel, mora ekipa zbrati 15 tisoč dolarjev, potrebnih za zagon množične proizvodnje. Zbiranje sredstev se zaključi 23. avgusta 2014. Ekipa je do sedaj že uspela prepričati 23 podpornikov in zbrati preko 1.640 dolarjev.

Projekt lahko na Kickstarterju podprete tudi vi >>

Follow the river – tradicionalne čipke

Srečo na Kickstarterju preizkuša tudi umetnica Maja Kovač, ki se ukvarja z izdelavo tradicionalnih čipk. S projektom želi razširiti priljubljenost čipk tudi v vsakdanjem življenju, kjer so po njenem mnenju nekoliko zanemarjene, pri ustvarjanju pa se je odločila za motiv reke, saj predstavlja krog življenja, tako kot same čipke.

Avtorica projekta mora na Kickstarterju zbrati 10 tisoč dolarjev, da bi njen projekt lahko zaživel. Spletna kampanja na Kickstarterju se zaključi s 23. avgustom 2014.

Projekt lahko na Kickstarterju podprete tudi vi >>

Monolyth – naprava za oddaljeno upravljanje s klimatskimi napravami

Slovensko podjetje Entia d.o.o. na platformi za množično financiranje Indiegogo zbira denarna sredstva za projekt Monolyth. Gre za napravo, ki uporabniku omogoča oddaljeno upravljanje s klimatskimi napravami, poleg tega pa tudi redno odčitava temperaturo in druge preference glede bivalnih prostorov in nato poskrbi, da je prostor primerno ohlajen še preden se uporabnik vrne domov.

Več o projektu: Monolyth

Zbiranje sredstev bo potekalo še do 26. avgusta 2014, v tem času pa mora ekipa zbrati znesek v višini 50 tisoč dolarjev, saj so se podjetniki odločili za tako imenovano fiksno zbiranje sredstev na Indiegogu, kar pomeni, da bodo denar domov odnesli po principu “vse ali nič”. Do sedaj je ekipa uspela prepričati 92 podpornikov in z njihovo pomočjo zbrati 11.150 dolarjev, kar predstavlja 22 odstotkov zastavljenega zneska.

Projekt lahko na Indiegogo podprete tudi vi >>

Freya – ovulacijski koledar za ženske

Ekipa iz podjetja HedgeHog je na Kickstarterju predstavila svojo najnovejšo mobilno aplikacijo – ovulacijski koledar Freya, s katerim lahko ženske na povsem enostaven način spremljajo svoj menstrualni ciklus in načrtujejo nosečnost. 

Več o projektu: Freya

Cilj podjetja HedgeHog je zbrati 5 tisoč britanskih funtov. V kolikor bo ekipa še pred 28. avgustom 2014 uspela doseči zastavljeni znesek, bo sledilo doseganje tako imenovanih podaljšanih ciljev, s katerimi bodo svojim podpornikom na Kickstarterju dodali dodatne funkcionalnosti. V kratkem času poteka kampanje je ekipa uspela prepričati že 5 podpornikov in z njihovo pomočjo zbrati 115 britanskih funtov.

Projekt lahko na Kickstarterju podprete tudi vi >>

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje