»Speed up bag« je nov slovenski crowdfunding projekt!

Na Indiegogo se je predstavil nov slovenski crowdfunding projekt: »Speed up bag«. Gre za kolesarsko torbo, ki je že na prvi pogled drugačna od poznanih kolesarskih torb in ki prav zaradi posebne oblike dosega 60 odstotkov manjši zračni upor kot standardne kolesarske torbe.
»Speed up bag« je nov slovenski crowdfunding projekt!

»Speed up bag« je novi slovenski crowdfunding projekt

Kolesarske torbe od danes dalje niso namenjene le zagotavljanju prostora za najnujnejšo prtljago, ampak postajajo zelo pomemben del kolesa pri zagotavljanju najboljše možne aerodinamike kolesarja.

To se je zgodilo zahvaljujoč timu slovenskih športnih in avanturističnih navdušencev, ki je prepoznal do danes neizkoriščeni potencial kolesarskih torb in razvil najhitrejšo kolesarsko torbo na svetu.

Podprite projekt  >>

Kolesarska torba blagovne znamke »Speed up bag« je že na prvi pogled drugačna od poznanih kolesarskih torb, medtem ko so tehnični podatki naravnost navdušujoči. Torba se ponaša z obliko, ki dosega 60 odstotkov manjši zračni upor kot standardne kolesarske torbe.

Medtem ko kolesarji iščejo kolesa, kolesarske komponente in opremo, ki zmanjšajo zračni upor za desetinke odstotka, kolesarska torba »Speed up bag« zmanjša zračni upor kolesarja za velikanskih 15 odstotkov.

Za zaznavo tako velike razlike kolesarju ni potrebno najeti zračnega tunela. Dovolj je, da na kolo namestite »Speed up bag« in primerjate nove hitrosti in čase kolesarjenja z rezultati, ki ste jih dosegali brez nove kolesarske torbe. Cestni testi so pokazali, da namestitev »Speed up bag« torbe poveča povprečno hitrost kolesarjenja kar za 6 odstotkov.

YouTube

Izum je kolesarko torbo iz hitrostne ovire spremenil v aerodinamični pripomoček

Torba je bila razvita pri iskanju rešitve na klasično kolesarsko težavo povezano s kolesarskimi torbami in prtljago. Ali vzeti s seboj na kolo vso potrebno prtljago in biti zato počasnejši ali pustiti večino prtljage doma in tvegati lakoto, žejo, mraz in druge možne tegobe povezane s pomanjkanjem prtljage? Od danes je odločitev preprosta: Kolesar je z namestitvijo »Speed up bag« kolesarske torbe hitrejši, zato bo imel na kolesu nameščeno kolesarsko torbo »Speed up bag« tudi, če je torba prazna.

Vzrok za velikanski vpliv izumljene torbe na zračni upor kolesarja je v njeni konstrukciji. Aerodinamika klasičnega kolesarja je naravnost katastrofalna, zato je mogoče doseči veliko zmanjšanje zračnega upora že z preprostimi aerodinamičnimi dodatki, z aerodinamično najpopolnejšimi kolesi pa kolesarji dosegajo celo več kot 10 krat manjši zračni upor od kolesarjev na standardnih kolesih.

Medtem ko je svetovni rekord z aerodinamičnim kolesom v vožnji na eno uro 91,5 km, je svetovni rekord klasičnega kolesarja le 56,3km. Zaradi omenjenega velikanskega potenciala za znižanje zračnega upora klasičnih kolesarjev je presenetljivo, da kolesarska torba »Speed up bag« ni bila izumljena že prej.

Volumen torbe je 4 litre, kar več kot zadostuje potrebam kolesarja po prostoru za prtljago. Zaradi zmanjšanega zračnega upora torba poveča tudi doseg električnih koles in zmanjšuje trud potreben za poganjanje pedal na vseh vrstah koles. Kolesarska torba je odlična tudi za kolesarske ture in avanture.

»Speed up bag« tim je začel zbirati sredstva za vzpostavitev proizvodnje »Speed up bag« kolesarske torbe na crowdfunding platformi Indiegogo.com, kjer lahko izdelek tudi kupite. Na voljo je v različnih barvah in tudi v ultra lahki različici iz karbona.

Podprite projekt na Indiegogo >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje