Video: Umetna inteligenca že spreminja področje SEO optimizacije

Avtor — 08.05.2017
Prav ta trenutek na tisoče strokovnjakov dela na področju optimizacije spletnih strani. Izdelujejo robots.txt datoteke, urejajo html oznake, dodajajo posamezne značke... A prav vsi izmed njih bodo slej ko prej naleteli na spremembe, ki jih bo s seboj prinesla porast uporabe umetne inteligence.
Video: Umetna inteligenca že spreminja področje SEO optimizacije

Umetna inteligenca že spreminja področje SEO optimizacije (Vir slike: Pixabay.com)

Znanost je dandanes napredovala že do te mere, da je tehnologija zmožna že izjemnih stvari; med drugim lahko tehnološke naprave na podlagi lastnega delovanja pridobivajo nove informacije, jih shranjujejo in posodabljajo svoje baze podatkov ter nato ukrepajo na podlagi novopridobljenih podatkov. In to brez kakršnegakoli posredovanja človeka. 

Pridite na SEO izobraževanje >>

Prav na takšen način deluje tudi Googlov najnaprednejši algoritem RankBrain. Gre za umetno inteligenco, ki vsakodnevno poskrbi za okoli 15 odstotkov vseh iskanj v spletnem iskalniku Google – natančneje tistih iskanj, ki so za Google povsem novi in jih sistemi do tedaj še nikoli niso zaznali.

RankBrain je 26. oktobra praznoval že svojo prvo obletnico in jasno je, da ima in bo še imel velik vpliv na področju optimizacije spletnih strani. S svojim delovanjem namreč že spreminja doslej obstoječa pravila SEO optimizacije. Ker pa bo Google najverjetneje tudi v prihodnje pri razvoju algoritmov velik poudarek dajal umetni inteligenci, bodo spremembe gotovo še precej večje. 

Kaj se je zgodilo po uvedbi algoritma RankBrain in kaj lahko še pričakujemo, si oglejte v spodnjem videoposnetku:

YouTube

Oznake: , , , ,