WoodWay bo s širitvami tudi večal ekipo

Avtor — 21.06.2015
Zmagovalni par Anja in Alen Marić, prejemnika naziva Mlada podjetnika leta 2015, ima jasno vizijo. Širitev v tujino, a ne na račun varnosti. "Raje imamo manj trgovin in kontroliramo situacijo. Kot pa hitrejšo rast in večje tveganje," pravi Alen Marić.
WoodWay bo s širitvami tudi večal ekipo

Na sliki Anja in Alen Marić, Mlada podjetnika leta 2015 (Vir slike: Jernej Kokol).

Par poleg poslovnih vezi vežejo tudi ljubezenske in družinske vezi. Mlada podjetnika leta 2015 s svojim konceptom WoodWay za letos načrtujeta od 600 do 700-odstotno rast prihodkov, v ta namen pa tudi povečanje ekipe.
Njuna ekipa je za zdaj sestavljena iz študentov, ki pa sta jima že ponudila redno zaposlitev. Nekateri so z njima že od vsega začetka. Priznata, da so tudi oni zaslužni za njun uspeh.

Kaj mora imeti bodoči delavec? S čim vaju prepriča?

Alen: Odvisno, kaj potrebujeva. Zagotovo pa mora imeti energijo,mora biti predan delu in imeti rad to, kar delamo. Teh je veliko. Potrebujemo dobre trgovce, da so prijazni, da se stranke rade vračajo. Imamo študentko, ki je novinarka, od nje pričakujemo, da dobro piše članke, vodi PR. Oblikovalko, ki dela ves dizajn. Vsak študent prevzame del podjetja oziroma panogo.

Anja: Nekateri tudi vodijo svoje poslovalnice. Imamo že določene študente, ki so z nami od začetka.

To govorita za Slovenijo. Kako pa je v tujini?

Anja: V Umagu in Kopenhagnu gre za franziše. Imajo jasna navodila. Tam sva vseeno midva bolj vpletena. Ponudimo jim isto zgodbo, kot smo jo dali Sloveniji. Mogoče še malce več, ker želiva, da uspe. Želiva v svet, nočeva se ustaviti v Sloveniji.

Alen: Franšizarjem ponudiva ves know how. Marketing se dela pri nas, oni pa so zadolženi za prevode v lokalni jezik. Imajo tudi izobraževanja, obiščejo nas, da vidijo, kako delamo v Sloveniji. Vsa znanja mu predamo, on pa so zadolženi, da vodijo svojo firmo, najdejo prave delavce pod našimi navodili.
Več pa v intervjuju z mladima podjetnikoma >>

Oznake: , , , ,