Poletna šola EdIT

Podjetje Comtrade bo letos organiziralo že 18. poletno šolo EdIT, ki študentom nudi možnost, da v praksi preizkusijo in uporabijo svoje znanje. Šola bo potekala od 7. do 18. julija, in sicer na dveh lokacijah - v Ljubljani in Mariboru. Prijava je možna do 11. junija.
Poletna šola EdIT

Poletna šola EdIT. (Vir slike: comtrade.com)

Kdaj 07.07.2014 od 10:00 do 18.07.2014 22:00
Kje Ljubljana in Maribor
Kontakt
Koledar

Podjetje Comtrade podpira razvoj mladih, jih spodbuja in jim kaže pot do prve zaposlitve v panogi informacijskih tehnologij. S tem namenom podjetje že 18. leto organizira poletno šolo EdIT, ki študentom nudi možnost, da v praksi preizkusijo in uporabijo svoje znanje. Udeleženci šole EdIT se naučijo veliko o različnih tehnologijah, še več pa o vodenju projektov s pomočjo agilnih metodologij, življenjskem ciklu programskih rešitev in ekipnem delu, kar so nadvse zaželene izkušnje. Študentje in študentke se lahko na poletno šolo EdIT prijavijo najkasneje do 11. junija.

Poletna šola EdIT poteka v treh državah – Sloveniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini – in na šestih različnih lokacijah. EdIT 2014 bo v Sloveniji potekal na dveh lokacijah, v Ljubljani in Mariboru, od 7. do 18. julija 2014. Študentje in študentke lahko svojo prijavo na uradni strani poletne šole EdIT oddajo najkasneje do 11. junija 2014. Letos so k udeležbi na lokaciji v Ljubljani vabljeni tudi tuji angleško govoreči študentje.

Izziv, s katerim se bodo udeleženci šole soočali v Ljubljani, nosi naslov Pametna raba vode. Njihova naloga bo, da skupaj zgradijo sistem, ki bo omogočal spremljanje porabe vode in pripomogel k ozaveščanju ljudi o porabi vode ter prispeval k zmanjšanju njene porabe.

V Mariboru pa bodo udeleženci šole razvijali Večigralski bingo, igro, ki jo bodo lahko uporabniki po vsem svetu igrali na vseh elektronskih napravah – od mobilnikov do tabličnih računalnikov.

Comtrade se s projekti, ki prispevajo k dvigu ravni znanja mladih, trudi izboljšati njihovo zaposljivost. V letošnjem letu je podjetje podprlo projekt Manager prihodnosti, zaposlitveni sejem Jobfair in projekte, ki spodbujajo zaposlovanje žensk v panogi informacijskih tehnologij, v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko pa so v podjetju organizmirali tudi študentski izziv, ki nosi ime Izziv za genialne ume.

Nika Dobnik, študentka v podjetju Comtrade v Ljubljani:

»Ob prijavi na poletno šolo EdIT me je bilo precej strah, da nimam dovolj programerskega znanja in ne bom uspela slediti ostalim. Že prvi dan poletne šole sem ugotovila, da je moj strah neupravičen. Malo je priložnosti, kjer se lahko študentje preskusijo v delu na projektu in doživijo, kako je delati in sodelovati z drugimi. Takšna izkušnja se mi zdi zelo pomembna za službo, saj večina programerskega dela poteka v skupinah. Dobili smo izkušnje iz resničnega sveta, kako izpeljati nalogo, se organizirati med sabo, si pomagati in na koncu svoje delo tudi predstaviti. Poleg tega, da je poletna šola odlična priložnost, da te opazijo v podjetju Comtrade, kar lahko pripelje do možnosti za kasnejše sodelovanje, je obenem tudi super izkušnja, ki ti da nova znanja, nova poznanstva in novo veselje do programiranja.«

Goran Petrović, študent v podjetju Comtrade v Mariboru:

»EdIT je šola, kjer se dejansko spoznaš s tekočimi procesi v razvoju oziroma delom na projektu v skupini. Prejmeš namreč širša znanja, ki ti pomagajo razumeti, kaj vse je treba storiti, da bo projekt uspešno zastavljen, zaključen in predstavljen. Projekt je bil zanimiv tako za laike kakor tudi za izkušene v ekipi. Naučiš se, da je treba probleme smiselno predstaviti skupini, zato da bi našli čim bolj ustrezne rešitve v najkrajšem možnem času, saj je projekt časovno omejen. Vse skupaj zelo spominja na trenutno delo, ki ga opravljam. Na začetku je delo bolj sproščeno, saj so roki za oddajo še daleč. Ko pa se rok približuje, se stopnjuje tudi pritisk, saj je treba vse uspešno zaključiti. EdIT je zelo dobra izkušnja za študente, ki iščejo možnost nadaljnje zaposlitve, želijo pridobiti izkušnje iz resničnega življenja, spoznati nove obraze in so se pripravljeni tudi kaj novega naučiti

Živa Gorup Reichmann, vodja razvoja kompetenc v podjetju Comtrade:

»EdIT ni tradicionalna šola. To je priložnost, da mladi svoje teoretično znanje in dosedanje izkušnje preskusijo v okoliščinah, ko prevzamejo odgovornost za končni izdelek in morajo sodelovati v skupini. Hkrati je to priložnost, da podjetje in zaposlene spoznajo tudi na drugačen način. Za Comtrade je EdIT  priložnost, da spoznamo in prepoznamo ritem mladih ustvarjalcev ter odpremo prostor za medsebojno učenje.«

Prijavite se lahko tu najkasneje do 11. junija.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje