8 prednosti, ki vam jih prinesejo službena potovanja

Mnoge kandidate od prijave na novo delovno mesto odvrnejo tista, ki od zaposlenih zahtevajo pripravljenost na službene poti. Najpogostejši razlogi so povezani z življenjem stran od svojih bližnjih in od udobja svojega doma.
Vir slike: Pixabay

Vir slike: Pixabay

Preden pa novim priložnostim rečete ne zaradi službenih potovanj, razmislite, kako koristna bi lahko bila. Naštevamo nekaj njihovih glavnih prednosti.

Izognite se izgorelosti zaradi rutine

Nekateri cenijo rutino vsakdanjega življenja, vendar ne vsi. Če vam ni všeč, da ste obtičali na istem delovnem mestu in ponavljate iste stvari iz dneva v dan, bi službena potovanja lahko popestrila vaš vsakdan. Potujete lahko na nove lokacije, bivate v visokokakovostnih poslovnih stanovanjih ali hotelih ter uživate v raznolikosti, ki jo mnogi v vsakdanji rutini močno pogrešajo.

Naučite se mehkih veščin

Morda ste pri svojem delu že pridobili veliko dragocenih veščin, še posebej v povezavi z nalogami, ki jih opravljate vsak dan. Vendar pa boste morda presenečeni nad tem, koliko mehkih veščin vam prinesejo službena potovanja.

Vaše sposobnosti upravljanja s časom se bodo izboljšale zaradi pogostih letov in sestankov. Poleg tega se lahko naučite zelo pomembnih veščin reševanja težav, ko se soočite z nepredvidenimi situacijami, kot so npr. odpovedani leti. Morda boste celo opazili izboljšave v svoji komunikaciji, saj boste vsakodnevno v kontaktu z ljudmi iz vseh družbenih slojev.

Zaslužite letalske milje

Letalske milje, znane tudi kot milje za pogoste letalske prevoze, so točke, ki jih zaslužite za vsak evro, ki ga porabite za potovanje. Ko vaše podjetje zahteva, da pogosto potujete, lahko hitro zberete na stotine točk, ki jih lahko namenite za lete, bivanja v hotelih in številne druge ugodnosti. Odvisno od dogovora, ki ga imate z delodajalcem, jih boste morda lahko uporabili celo za osebna potovanja. To bo zagotovo zaželena nagrada, ko pride čas za dopust.

Prehod na delo na daljavo

Ko delodajalec od vas zahteva, da potujete, vi pa še vedno lahko opravite vse dodeljeno delo, medtem ko si čas razdelite med pisarno, letališčem in različnimi mesti, postane jasno, da vam ni treba biti na isti lokaciji, da bi bili produktivni. Sčasoma se boste lahko dogovorili za stalno delovno mesto na daljavo, kar vam bo dalo svobodo dela iz katerekoli države na svetu.

Raziščite nove lokacije

Potovanja so draga. Večina ljudi mora več mesecev varčevati, da si lahko privošči počitnice zunaj svojega kraja ali mesta. Ni vam treba skrbeti za stroške, če ste plačani za potovanje kot del svoje službe. Čez dan boste morali delati, zvečer lahko uživate po svoje. Ogledate si turistične znamenitosti, poskusite različne kuhinje in raziščete nove lokacije, ki jih sicer morda ne bi nikoli obiskali. Preden se odpravite ven, se pozanimajte o tem, kje boste nastanjeni in kaj lahko počnete v okolici.

Spoznajte nove ljudi

Številne situacije v življenju vam omogočajo spoznavanje novih ljudi, zaposlitev je med najpogostejšimi. Ljudje na delu sklepajo prijateljstva in dragocene medosebne vezi.

Ko potujete zaradi službe, lahko pogosto razširite te priložnosti za srečanja z ljudmi. Čeprav morda ne boste navezovali vezi za vse življenje z vsemi, ki jih srečate, obstaja možnost, da sklepate nova prijateljstva. Potencialno to vključuje mreženje z ljudmi, ki bi vam lahko v prihodnosti ponudili zanimive priložnosti za napredovanje na delovnem mestu.

Karierne priložnosti

Ko postanete izkušen popotnik, lahko svoj življenjepis posodobite in vanj vključite izkušnje s službenih poti, ki bi vam lahko dobro služile pri prihodnjih službah. V primeru da se pojavi priložnost za spremembo in se prijavite za nova delovna mesta, boste morda ugotovili, da ste zaradi teh izkušenj bolj zaželen kandidat za bodoče delodajalce.

Ko vidijo, da ste odprti za poslovna potovanja in ste na voljo tudi za daljše službene odsotnosti, bodo morda bolj nagnjeni k temu, da vas najamejo namesto nekoga, ki za službena potovanja ni pripravljen vlagati svojega časa in energije.

Doživite različne kulture

Mednarodna podjetja poslujejo v več državah. To včasih pomeni, da morajo zaposleni potovati v tujino na sestanke s strankami, dobavitelji in proizvajalci. Medtem ko vas na eni strani mednarodna potovanja lahko strašijo, vam na drugi strani omogočajo neprecenljiva doživetja različnih kultur.

Več ko izveste o novih krajih in različnih načinih dela, širši postane vaš pogled na tuja mesta in ljudi. Morda boste celo ugotovili, da ste postali bolj potrpežljivi in razumevajoči. Poleg tega boste bolj empatični do ljudi, ki nimajo možnosti življenja v enakem življenjskem slogu kot vi.

Čeprav so poslovna potovanja lahko stresna in utrujajoča, so lahko tudi koristna. V mislih imamo tako strokovno kot osebno raven.

Vir: Under30ceo 

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Kako se lahko podjetniki izognejo izgorelosti?

Kako se lahko podjetniki izognejo izgorelosti?

Podjetništvo prinaša številne izzive, odgovornosti in stresne situacije. Da bi se podjetniki izognili izgorelosti, je pomembno, da že vnaprej sprejmejo določene preventivne ukrepe in skrbijo za svoje dobro počutje. Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko podjetnik prepreči izgorelost. Preberite več >>

Vzemite si čas za pridobivanje novih veščin kot podjetnik

Vzemite si čas za pridobivanje novih veščin kot podjetnik

Podjetništvo zahteva nenehno prilagajanje in učenje, saj se trgi, tehnologije in poslovni trendi nenehno spreminjajo. Pridobivanje novih veščin je ključno za dolgoročni uspeh, vendar pa je za mnoge podjetnike največji izziv najti čas za izobraževanje ob vseh vsakodnevnih obveznostih. Tukaj je nekaj strategij, kako lahko podjetnik učinkovito najde čas za pridobivanje novih veščin. Preberite več >>

5 nasvetov za uspeh pri odprtju lastnega podjetja

5 nasvetov za uspeh pri odprtju lastnega podjetja

Odprtje lastnega podjetja predstavlja vznemirljiv in izzivalen korak in od posameznika zahteva premišljeno načrtovanje in pripravljenost na izzive. Preberite si pet ključnih nasvetov za uspešno odprtje podjetja. Preberite več >>

Kako zaščititi poslovne skrivnosti svojega podjetja?

Kako zaščititi poslovne skrivnosti svojega podjetja?

Vsak podatek, ki vašemu podjetju daje konkurenčno prednost, je mogoče na splošno opredeliti kot poslovno skrivnost. Vsako podjetje ima poslovne skrivnosti in pomembno je, da jih zaščitite pred uporabo brez vaše vednosti. Preberite več >>

Podjetništvo niso samo uspehi, ampak tudi neuspehi

Podjetništvo niso samo uspehi, ampak tudi neuspehi

Raziskujemo nekaj večjih podjetniških neuspehov po svetu, zakaj so se zgodili in kaj bi lahko podjetja storila drugače. Podjetništvo je namreč hkrati polno tveganj in polno nagrad, posledično pa imajo tudi najuspešnejši ustanovitelji svoj delež neuspehov in napak. Preberite več >>

Nadgradite svoje poslovanje s temi nasveti

Nadgradite svoje poslovanje s temi nasveti

Uspeh podjetja je pogosto odvisen od spretnosti in odločitev podjetnika. V današnjem konkurenčnem poslovnem okolju je ključno, da podjetniki sprejemajo premišljene odločitve in sledijo najboljšim praksam za rast svojega podjetja. V tem članku bomo predstavili nekaj ključnih nasvetov, ki vam lahko pomagajo nadgraditi vaše podjetje in doseči želene rezultate. Preberite več >>

Kratkotrajno delo v podjetju – pomoč sorodnika v podjetju

Kratkotrajno delo v podjetju – pomoč sorodnika v podjetju

Podjetniki, ki se v svojem podjetju srečujejo z začasno povečanim obsegom dela ali s finančnimi težavami, lahko za pomoč pri opravljanju dela zaprosijo družinske člane. Dela pa sicer ne more opravljati katerikoli sorodnik in prav tako ne neomejeno število ur, saj predpisi s tega področja določajo posebne pogoje in omejitve. Preberite več >>

Mreženje kot ključni faktor za zagonska podjetja

Mreženje kot ključni faktor za zagonska podjetja

Vzpostavljanje odnosov in mreženje je za podjetja, ki iščejo vire za rast, inovacije in dolgoročno trajnost, bistvenega pomena. Strokovnjaki pravijo, da uspeh in širitev startupov nista odvisna le od financiranja, ampak predvsem od sposobnosti podjetnikov za mreženje in ustvarjanje učinkovitih partnerstev. Preberite več >>

Kako dober vodja ukrepa ob težavah?

Kako dober vodja ukrepa ob težavah?

Težave so stalnica, ki spremlja vsakega podjetnika. Ni namreč običajno, da bi stvari od ustanovitve podjetja dalje potekale brez zapletov, zato je pomembno, da se podjetnik že zelo zgodaj nauči, kako ukrepati v primeru, če nastopijo težave. Preberite več >>

15 odličnih taktik za pogajanje

15 odličnih taktik za pogajanje

Pogajanje predstavlja pomemben del vsakdanjika marsikaterega podjetnika. Naj gre za prodajo, podpis nove pogodbe o sodelovanju, prepričevanje investitorja ali kaj drugega - nujno je, da se podjetnik v takšnih situacijah dobro znajde. Preberite več >>

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje