Kako ugotoviti, da zaposleni razmišljajo o novi službi?

Veliko vodij je presenečenih, ko odide odličen delavec ali pa ko odide celo več zaposlenih. Množične ali posamične odpovedi lahko povzročijo težave na različnih področjih v podjetju. Zato je pomembno, da prepoznate znake, ki kažejo, da zaposleni razmišljajo o odhodu.
Kako ugotoviti, da zaposleni razmišljajo o novi službi?

Bodite pozorni na spremembe v obnašanju svojih zaposlenih. (Vir slike: Pixabay)

Njihov videz se spremeni

Če zaposleni v službo prihajajo nenavadno urejeni, je možno, da se udeležujejo razgovorov za službo. Pozorni bodite tudi na neurejene zaposlene – če so nesrečni, se jim zdi, da njihov videz sploh ni pomemben.

Bolj pogosto so odsotni

Zaposleni, ki ne čutijo več zadovoljstva na delovnem mestu, so bolj pogosto odsotni: odhajajo na bolniški dopust, izkoriščajo proste dneve … Morda v tem času celo iščejo novo zaposlitev. Preden dajo odpoved, pa želijo izkoristiti še vse pravice, ki jim pripadajo.

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Njihovo zanimanje za delo se zmanjšuje

Ste opazili, da nekateri zaposleni ne omenjajo več svojih predlogov ali idej na sestankih, da niso vključeni v nove projekte ali da se zdi, da jih delovne naloge ne zanimajo več? Morda jim je vseeno za prihodnost podjetja, saj razmišljajo o odpovedi.

Ne šalijo se več

Zaposleni se prenehajo šaliti s sodelavci, njihovo obnašanje pa postane bolj resno in neposredno, saj jim ni treba več ohranjati dobrih odnosov.

Njihova telesna govorica in obrazna mimika se spremenita

Zaposleni, ki niso več zainteresirani ali jih pestijo občutki krivde, ker že iščejo novo službo, kažejo svoje občutke tudi prek telesne govorice in obrazne mimike. Bodite pozorni na skoraj neopazne spremembe.

Zdijo se odsotni

Se vam zdi, da se vaši zaposleni obnašajo hladno in odsotno, ko se pogovarjate z njimi? Če se to zgodi enkrat, se razlog verjetno skriva le v trenutnem slabem počutju. Če pa se takšno obnašanje ponavlja, morda razmišljajo o odpovedi.

Njihov odnos se očitno spremeni

Zaposleni, ki ne verjamejo več v poslanstvo in vizijo podjetja, lahko postanejo razdražljivi ali sarkastično ocenjujejo načrte in delovne naloge. Tudi nenaden upad energije in volje za delo je lahko znak, da zaposleni razmišlja o novi službi.

Njihovo obnašanje se spremeni

Tudi spremembe v obnašanju (zapiranje vase ali nenadno večkratno obedovanje s sodelavci) lahko pomenijo, da se zaposleni oddaljujejo od podjetja.

Omenijo velike spremembe na domačem terenu

Če se v družinskem življenju zaposlenih zgodi kaj nepričakovanega, lahko začnejo iskati nove priložnosti tudi na službenem področju, da bi na primer delali v bližini doma ali da bi delali v manj stresnem okolju.

Ste že izgubili zaposlene in razmišljate o zaposlitvi novih sodelavcev? Vabljeni na delavnico, kjer boste spoznali kadrovske in druge pravne vidike poslovanja podjetja

Njihova produktivnost se zmanjša

Če vaši zaposleni naenkrat začnejo prepozno oddajati poročila ali če njihova produktivnost upade, je to lahko znak za alarm. Prezentizem (fenomen, ko so zaposleni na delovnem mestu prisotni le fizično) pogosto pomeni, da se zaposleni pripravljajo na odhod.

Njihov način reševanja konfliktov se spremeni

Zaposleni, ki so včasih vztrajali pri svojem stališču, zdaj pa hitro popustijo, so morda izgubili voljo do dela. Zaposleni, ki so kar naenkrat postali bolj prepirljivi, pa morda gojijo skrite zamere.

Ne želijo se pogovarjati o dolgoročnih projektih in rokih

Zaposleni, ki načrtujejo odhod v novo službo, se bodo izogibali pogovorom o dolgoročnih projektih in se ne bodo želeli zavezati določenim rokom in zadolžitvam.

Sodelavci vam povedo, da se nekaj dogaja

Če vam sodelavci zaupajo, da se jim zdi, da se nekaj dogaja ali da se je nekdo spremenil, jih pozorno poslušajte. Ker vsakodnevno delajo s sodelavci, lahko določene spremembe opazijo pred vami.

Manj pogosto komunicirajo

Zaposleni, ki razmišljajo o odpovedi, manj pogosto komunicirajo: po elektronski pošti, v živo … Tako se želijo izogniti neprijetnim vprašanjem, ki bi jih spravila v zadrego, še preden bi bili pripravljeni na odhod.

Njihov urnik se nenadoma spremeni

Če zaposleni spremenijo svoj urnik (delajo do poznih ur, zamujajo, spreminjajo svoj delovnik), morda poskušajo uskladiti razgovore za službo s svojimi delovnimi obveznostmi.

Ne odzovejo se na poizvedovanje o morebitnih težavah

Če so se vaši zaposleni že odločili, da bodo dali odpoved, se bodo na vaše poizvedovanje o morebitnih problemih odzvali hladno in vam zagotovili, da je vse v najlepšem redu.

Imate slab občutek

Če začutite nelagodje v pisarni ali nesporazume med člani ekipe, ki si jih ne morete razložiti, morda nekateri od vaših zaposlenih razmišljajo o odhodu. Zaupajte svojim občutkom, pogosto imajo prav.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence. Preberite več >>

Osebno svetovanje s področja podjetništva

Osebno svetovanje s področja podjetništva

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na osebno svetovanje s področja podjetništva Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>


Čedalje več start-upov se odloča za zaposlovanje ljudi, ki delo opravljajo na daljavo

Čedalje več start-upov se odloča za zaposlovanje ljudi, ki delo opravljajo na daljavo

Start-upi se čedalje pogosteje odločajo za zaposlovanje ljudi, ki dela ne opravljajo na sedežu podjetja, ampak od doma ali s katere druge lokacije. V nadaljevanju lahko preberete, zakaj ima tak način sodelovanja z zaposlenimi številne prednosti za podjetje. Preberite več >>

Lastnosti najuspešnejših podjetniških ekip

Lastnosti najuspešnejših podjetniških ekip

Za uspešno poslovanje podjetja je pomembno, da so v podjetju zaposleni pravi ljudje. Zelo pomembno pa je tudi, kakšne so povezave med temi ljudmi, kako delujejo kot ekipa. Katere lastnosti so torej skupne najuspešnejšim podjetniškim timom? Preberite več >>

Kdaj je čas, da svoj hobi spremenite v posel?

Kdaj je čas, da svoj hobi spremenite v posel?

Vedno več je ljudi, ki svoj hobi spremenijo v posel svojega življenja. Danes ni nič nenavadnega začeti kariero kot podjetnik, hkrati pa ohranjati svojo redno službo za plačilo računov. Žal v tem primeru pogosto trpi posameznikovo ravnovesje med delom in zasebnim življenjem. Preberite več >>

5 načinov za izboljšavo zvestobe strank

5 načinov za izboljšavo zvestobe strank

Nove stranke pričarajo nasmeh na obraz vsakega podjetnika, vendar pri tem nikakor ne smemo pozabiti na že obstoječe stranke. Vsaka investicija v boljše odnose z obstoječimi strankami se izplača. Preberite več >>

Želite obdržati svoje zaposlene? Ne storite naslednjih napak

Želite obdržati svoje zaposlene? Ne storite naslednjih napak

Direktorji in vodje oddelkov v podjetjih se pogosto pritožujejo, da jih njihovi najboljši kadri zapuščajo. Pri tem iščejo različne razloge in izgovore, saj se ne želijo soočiti s preprostim dejstvom: ljudje ne zapustijo službe, temveč svoje nadrejene. Preberite več >>

Prilagodite ponudbo posameznemu potencialnemu kupcu

Prilagodite ponudbo posameznemu potencialnemu kupcu

Kupci so si med seboj različni in kot podjetnik morate ugotoviti, kaj posameznega kupca motivira k nakupu. Na tak način lahko kasneje oblikujete ponudbo glede na razloge za nakup določenega proizvoda ali storitve. S tem si namreč lahko povečate prodajo. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje