Dan projektnega managementa

Mladi projektni managerji organizirajo Dan projektnega managementa v športnem duhu. Razkrivali bodo projekt Planica z vseh zornih kotov: izbrali so štiri odmevne projekte, ki jih povezuje slovenska Planica. Povabili so govorce s področij športa, turizma, tehnike in organizacije.
Dan projektnega managementa

Planica 360° – Projekt Planica z vseh zornih kotov

Kdaj 14.04.2016 od 15:00 do 16:00
Kje Ekonomska fakulteta, predavalnica P-216
Koledar

Ob preučevanju primerov dobrih praks bodo gostujoči predavatelji spregovorili o idejni zasnovi projekta, oblikovanju ekipe, realizaciji in težavah s katerimi so se srečevali pri izvedbi projekta. 

Na dogodku se bodo zvrstila štiri predavanja, vsako namenjeno vpogledu v ozadje posameznega projekta:

  • Predstavitev projekta Nordijski center Planica

Nordijski center Planica sestavlja sedem modernih skakalnic s spremljajočimi objekti, prenovljena letalnica ter moderen center za smučarske teke. Športni center ponuja kakovostne turistične in športne storitve ter z raznovrstnimi atraktivnimi programi živi tako pozimi kot poleti. Jure Žerjav, vodja Nordijskega centra, bo spregovoril o vodenju enega največjih športnih centrov pri nas.

  • Predstavitev projekta Planiški vetrovnik

Prvi vetrovnik na svetu, na katerem lahko sočasno trenirajo skakalci in padalci, je rezultat slovenskega znanja. Med goste so povabili predstavnike ekipe, ki je zasnovala in izvedla inovativen in tehnično dovršen projekt razvoja, izdelave in postavitve Planiškega vetrovnika.

  • Predstavitev projekta Planica Zip line

Najstrmejši zip line na svetu ponuja adrenalinskim navdušencem nepozabno izkušnjo, da tudi sami izkusijo polet v Planici. Ozadje projekta Zip line Planica nam bo razkril Jure Koren, vodja podjetja Koren sports, ki je uspel iz osebnega konjička ustanoviti uspešno podjetje, katero je danes eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju organiziranja in izvajanja športnih programov.

  • Predstavitev organizacije dogodka Smučarski poleti v Planici

K sodelovanju so povabili ekipo, ki stoji za organizacijo tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na predavanju bomo dobili vpogled v organizacijo športnih dogodkov in obiskovalcem ponudili odgovore na vprašanja, kako poteka projektni management pri organizaciji velikih športnih tekmovanj.

O Dnevu projektnega managementa

Letošnji Dan projektnega managementa so zastavili v duhu interdisciplinarnosti, zato so povabili govorce, ki prihajajo iz različnih področij. Na primeru dobre prakse bodo udeležencem ponudili odgovore na vprašanja o snovanju, organizaciji in vodenju projektov. Poudariti želijo pomen interdisciplinarnosti oz. povezave različnih področij, ki je potrebna za uspešno realizacijo velikih projektov.

Gostujoči govorci bodo spregovorili o idejni zasnovi projektov, oblikovanju ekipe, komunikaciji in težavah s katerimi so se srečevali pri realizaciji projektov. Poudarek bo predvsem na tehnikah, s katerimi se lahko izognemo težavam, ki se pojavijo v praksi oz. kako jih najlažje rešimo. Ob preučevanju primerov iz prakse bomo razpravljali o tem, kako poteka projektni management pri organizaciji velikih športnih tekmovanj in vodenju projektov s področja športa, turizma in tehnike.

Na Dan projektnega managementa vabijo študente različnih smeri, saj želijo z dogodkom vzpodbuditi povezovanje znanja z različnih področij.