Izumitelji in dizajnerji, pozor: tu je natečaj nalašč za vas!

Avtor — 21.06.2016
Če v vaših predalih ležijo ideje, prototipi ali že izdelani produkti, brž spihajte prah iz njih. Slovenska platforma Invented4, ki je že pomagala številnim ekipam do realizacije projektov, pozneje pa še pri njihovi prodaji, razpisuje poseben natečaj. Nagrada je 5 tisoč evrov.
Izumitelji in dizajnerji, pozor: tu je natečaj nalašč za vas!

Platforma Invented4 vse do 5. julija 2016 prireja natečaj, ki je namenjen mladim neuveljavljenim izumiteljem in dizajnerjem, da brez finančnega vložka zaslužijo z svojo idejo (Vir slike: ).

»Namen natečaja je omogočiti mladim neuveljavljenim izumiteljem in dizajnerjem, da brez finančnega vložka zaslužijo s svojo idejo. Ideje jim pri tem ni potrebno javno razkriti, tako da je nihče ne more kopirati ali ukrasti,« pojasnjuje Žiga Berce, eden od članov slovenske platforme Invented4. O platformi, ki omogoča imetnikom idej fizičnih proizvodov preverjanje tržnega potenciala v globalnem smislu, smo pisali v članku Slovenska platforma, na kateri unovčite svojo idejo.

Edini pogoj, ki ga imajo …

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki imajo idejo. Lahko je stara ali pa nova, takšna, ki bi pomagala širši množici uporabnikov. Projekt je potrebno prijaviti na platformi, se na njej predhodno registrirati in odgovoriti na »tri kratka vprašanja« ter pripeti slike produkta. »Slike so lahko skice, 3D renderji, lahko tudi fotografije prototipa ali končnega produkta.« Prijavite lahko projekte v različnih razvojnih fazah, tudi idejo produkta. »V primeru, ko je produkt že realiziran, je edina zahteva, da se še ne prodaja,« dodaja Berce.

Kakšni projekti se lahko prijavijo?

Projekti lahko izvirajo iz različnih področij, vse od kuhinje, kopalnice, dnevne sobe, zunanjih pripomočkov … »Do danes se je na natečaj prijavilo že več kot 200 posameznikov iz 31 različnih držav. Najpogosteje so prijavili produkte, ki se jih uporablja v kuhinji,« je še razkril sogovornik.

Kako bo potekal natečaj?

Natečaj se konča 5. julija. »V prvi fazi bo potekal izbor desetih najboljših idej, ki ga izvede Invented4. V naslednjem krogu pa bo o zmagovalcu odločala komisija 30 distributerjev iz celega sveta. Ocenjevali bodo na podlagi tržnega potenciala znotraj njihovega lastnega segmenta. Z njimi imamo podpisane pogodbe o nerazkritju informacij, tako da idej ne delimo javno

Poleg zmagovalca možni dogovori tudi z ostalimi projekti

Zmagovalec, ki bo predvidoma znan do konca avgusta, bo prejel 5 tisoč evrov. Poleg tega pa pomoč pri promociji, in sicer prek kanalov Invented4 platforme. Priložnost pa ne bo dobil zgolj zmagovalni projekt: »Pravice se v primeru odkupa projekta v sklopu natečaja prenesejo na Invented4. Neodvisno od glavnega zmagovalca natečaja pa se lahko dogovorimo tudi z drugimi projekti za odkup njihovih idej

Če ste po duši izumitelj in iz vaših misli kar padajo zamisli za nove produkte, se vam nova podobna priložnost obeta že jeseni, napoveduje Berce. Ekipa Invented4, ki je v preteklosti že organizirala nekaj globalnih dizajn natečajev v sodelovanju s podjetji, kot so Siemens, JTI in ING Group, naj bi tovrstne natečaje organizirala tudi v bodoče, in sicer večkrat letno. Vsak naj bi imel drugačno tematiko.


Oznake: , ,