Nova Uredba o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva

Vlada RS je 12. julija 2012, izdala Uredbo o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, ki velja od 18. julija dalje. Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu.
Nova Uredba o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva

Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu.

Vlada RS je 12. julija 2012 izdala Uredbo o določitvi dejavnosti socialnega podjetništva, ki velja od 18. julija dalje. Uredba je določila dejavnosti socialnega podjetništva po področjih, opredeljenih v 5. členu Zakona o socialnem podjetništvu. Socialno podjetništvo predstavlja trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ali trajno opravljanje drugih dejavnosti pod posebnimi pogoji zaposlovanja, s proizvodnjo in prodajo proizvodov ali opravljanjem storitev na trgu, pri čemer ustvarjanje dobička ni izključni, niti glavni cilj opravljanja dejavnosti.

Uredba je pomembna za registracijo nepridobitnih pravnih oseb, ki nameravajo poslovati kot socialna podjetja. Ta so dolžna za pridobitev statusa socialnega podjetja v aktu o ustanovitvi ali temeljnem aktu oziroma v spremembi akta o ustanovitvi ali temeljnega akta določiti dejavnosti, ki jih bodo opravljale v okviru svojega poslovanja.

Področja socialnega podjetništva so določena v 2.členu uredbe in si jih lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Uradni list

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje