MP intervju: Podjetniki naj vzamejo poslovanje v svoje roke

Spletni poslovni program miniMAX je v Sloveniji, pa tudi v regiji, utrdil model e-računovodstva in majhnim podjetjem omogočil poenostavitev poslovanja ter izkoriščanje kakovostnih informacij za poslovno odločanje.
MP intervju: Podjetniki naj vzamejo poslovanje v svoje roke

MP intervju: Podjetniki naj vzamejo poslovanje v svoje roke

O koristih miniMAX-a, ki je prilagojen za podporo poslovanju majhnih podjetij in računovodskih servisov, smo se pogovarjali s Sandijem Boršom, direktorjem prodaje in marketinga v podjetju SAOP.

Ali majhna podjetja sploh potrebujejo poslovni informacijski sistem? 

Vsa podjetja, ne glede na velikost, potrebujejo informacije za poslovno odločanje. Te informacije imajo lahko ljudje v glavi, lahko so zapisane v zvezku ali pa hranjene in obdelane v informacijskem sistemu. Razlika med podjetji je velikokrat le v pogostosti in številu poslovnih dogodkov.

Programska oprema za majhna podjetja mora biti temu prilagojena, kar pomeni več poenostavitev in avtomatizmov. Podjetja se morajo ukvarjati s poslom, ne pa z administracijo.

Ali lahko razložite, kako miniMAX poenostavlja poslovanje?

Večina opravil se izvede z nekaj kliki. Uporabniki praktično ne potrebujejo usposabljanja. Eden od naših uporabnikov pravi, da je za prvi račun potreboval samo nekaj minut.

Veliko poenostavitev omogoča model e-računovodstva. Vsi dokumenti se med podjetnikom in računovodskim servisom izmenjujejo elektronsko, oba imata takojšen vpogled v spremembe, ne glede na to, kdo jih naredi. Ali ni to enkratno? Odpadejo vsi telefonski klici za malenkosti, ki računovodjo samo dodatno obremenjujejo, dodatne vožnje in veliko izgubljanja časa.

Podjetniku so takoj na voljo vse informacije, ki jih potrebuje za poslovno odločanje. Z računovodjo se lahko dobita na kavi, ali pa se ob njegovem obisku pogovarjata raje o strokovnih temah oz. svetovanju kot pa o operativnih stvareh. Poslovanje z miniMAX-om je bolj produktivno.

Pogosto slišimo, da je miniMAX več kot računovodski program. Kaj vse omogoča podjetjem?

Gre za kompletno rešitev, ki še zdaleč ni samo računovodska. S pridom jo uporabljajo podjetja v različnih panogah, saj pokriva vsa področja poslovanja od materialnega do finančnega, prodaje, nabave in poslovnega poročanja. Ima vgrajen dokumentni sistem, ki podjetjem omogoča brezpapirno poslovanje. Povezuje se z različnimi zunanjimi sistemi, od spletnih trgovin in registracije delovnega časa, do bank, DURS-a in AJPES-a.

Ali uporaba takšnega poslovnega programa spremeni način poslovanja?

Vsekakor. Pomembno je, da se podjetnik zaveda, da je njegova konkurenčnost odvisna od pravih in pravočasnih odločitev. Za to pa potrebuje dobre in ažurne informacije. Poslovni programi jih lahko obdelajo hitreje in na različne načine kot »glava ali zvezek«. Včasih podjetniki niti ne pomislijo, da bi na informacijo pogledali na ustrezen način, poslovni programi jim pri tem pomagajo.

Če je bilo mogoče včasih za preživetje podjetnika dovolj, da je konec leta pogledal bilanco, danes ne gre brez ažurnega spremljanja poslovanja. Posel je preresna zadeva, da bi ga podjetnik lahko prepuščal drugim. Podjetnik najbolje pozna svoj posel in mora zato imeti popoln nadzor nad njim, računovodje so tu, da mu pri tem pomagajo in svetujejo, ne pa, da namesto njega vodijo posel.

Tukaj je miniMAX odličen. V vsakem trenutku in od kjerkoli lahko podjetnik dostopa do podatkov. Najpogosteje uporabljena poročila so pripravljena vnaprej, z nekaj kliki jih tudi prilagodiš ali pa ustvariš nova.  Iz glave teh informacij ne moreš pridobiti.

Glede na povedano, bi pričakovali, da ga uporablja veliko podjetij?

Res je, družino miniMAX v tem trenutku sestavlja prek 14.000 uporabnikov. Lani smo zabeležili kar 36% rast prodaje. Hitro rast omogoča uveljavitev modela e- računovodstva. Podjetnik, ki želi uporabljati miniMAX, se lahko takoj poveže z enim od prek 1.000 računovodskih servisov v Sloveniji, ki ga že uporabljajo in s tem dobi tudi kvalitetno računovodsko storitev.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

Startup pravnik

Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti? Preberite več >>


Anže Miklavec: »V podjetništvu je pomembno, da si med prvimi pri zaznavanju novih trendov.«

Anže Miklavec: »V podjetništvu je pomembno, da si med prvimi pri zaznavanju novih trendov.«

Pri blagovnih znamkah EQUA in GOAT STORY gre za dve slovenski zgodbi o uspehu, ki sta plod istega podjetja. Dokazujeta, da se lahko inovativnost in težnja po stalnih izboljšavah bogato obrestujeta. Obe zgodbi sta namreč uspešni tudi v svetovnem merilu. Preberite več >>

Beesmetic – startup, ki se ukvarja z izdelavo medene kozmetike

Beesmetic – startup, ki se ukvarja z izdelavo medene kozmetike

Beesmetic je startup, ki ga sestavlja ekipa študentov. Ukvarja se z izdelavo naravne kozmetike iz čebeljih proizvodov, ki imajo zaradi bogate vsebnosti vitaminov, mineralov in antioksidantov številne pozitivne učinke na kožo. Preberite več >>

Marin Medak: “Cilje, postavljene za letošnje leto, smo konkretno presegli.”

Marin Medak: “Cilje, postavljene za letošnje leto, smo konkretno presegli.”

V začetku tega leta je Marin Medak z ekipo Gigodesign ustanovil startup Della Spina. Gre za optiko, ki ponuja kakovostna dioptrijska očala po ugodnih cenah. Posebnost je v tem, da lahko stranka tri pare očal en teden brezplačno preizkuša na domu, preden se odloči, če jih bo kupila. Kako optika posluje danes? Preberite več >>

Jaka Ažman: “Lushna hiške želimo približati konceptu hotelskih sob v naravi.”

Jaka Ažman: “Lushna hiške želimo približati konceptu hotelskih sob v naravi.”

Slovenski startup Lushna se ukvarja z razvojem glamping turističnih destinacij ter z oblikovanjem in izdelavo glamping hišk. Največ objektov prodajo v ZDA, Španijo in na Portugalsko, letos pa so poskrbeli tudi za ureditev slovenske turistične glamping destinacije Chocolate Village v Mariboru. Preberite več >>

Aplikacija H2O Globe za potapljače je na voljo v prvi stabilni verziji

Aplikacija H2O Globe za potapljače je na voljo v prvi stabilni verziji

Aplikacija za potapljače H2O Globe, za katero je slovenski startup letos poleti uspešno zbral sredstva prek Kickstarterja, je zaživela v prvi stabilni verziji. Zaenkrat ima že prek 280 uporabnikov. Preberite več >>

David Žalec: “Vizija je pomagati širši skupnosti do boljšega zdravja.”

David Žalec: “Vizija je pomagati širši skupnosti do boljšega zdravja.”

Vse več je govora o pomenu zdravega načina življenja. Sem spada tudi zdravo prehranjevanje. Hiter tempo življenja in dolgi delovniki so dostikrat razlog za to, da ljudem zmanjka časa za zdrav obrok. To problematiko rešuje startup Sadje v pisarni, ki v podjetja dostavlja sveže sadje. Preberite več >>

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje