Aktualni razpisi tega tedna

Avtor — 31.10.2014
Poleg aktualnih razpisov tokrat tudi vabilo na praktično usposabljanje na temo "Kako zaščititi vaše znanje in kako predstaviti postopek pri pripravi projekta za razpis v Obzorju 2020", ki je namenjeno pregledu upravljanja inovacij v času priprave predloga za razpis v okviru Obzorje 2020.
Aktualni razpisi tega tedna

Aktualni razpisi tega tedna (Vir slike: freeimages.com)

Novost: Praktično usposabljanje “Kako zaščititi vaše znanje in kako predstaviti postopek pri pripravi projekta za razpis v okviru Obzorja 2020”

Upravljanje z inovacijami je proces, v katerem morajo sodelovati vsi konzorcijski partnerji. Potrebno je raziskati, kdo bo nosilec znanja, kako se bomo tega lotili, kako bomo zaščitili posamezno znanje in kako bomo to povezali s samimi rezultati projekta.

S strani ocenjevalcev Evropske komisije ima intelektualna lastnina zelo velik pomen, predvsem za projekte, ki so s samo implementacijo že blizu trga. Iz tega razloga je zelo pomembno, da prijavitelji razumejo, katera tipologija intelektualne lastnine je povezana s projektom (patent, blagovna znamka, industrijski vzorec, model…) in katera je strategija, ki bo temu sledila (zaščita, ohranjanje zaupnih informacij do nadaljnjih izboljšav). Več informacij>>

Preostali aktualni razpisi

Kredit P1B 2014

Še vedno je na voljo kredit P1B 2014 z obrestno mero 1,95% + 6 mesečni EURIBOR. Upravičeni stroški so materialne, nematerialne investicije in obratna sredstva. Trgovine se lahko prijavijo samo za investicije ali za investicijo v kombinaciji z obratnimi sredstvi. Za prijavo na razpis potrebujete bančni sklep o odobritvi kredita.

Kredit P1B TIP 2014

V sklopu razpisa P1B TIP 2014 – kredit s subvencionirano obrestno mero 0,00 % + 6 mesečni EURIBOR je na voljo še en rok, in sicer 05. november 2014. Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, katera lahko uveljavljajo upravičene stroške projekta, nastale od 1. januarja 2014 do 31. decembra 2015. Upravičeni stroški so materialni, nakup stare opreme, nematerialne investicije ter obratna sredstva. Za prijavo na razpis potrebujete bančni sklep o odobritvi kredita.

Nadaljevanje razpisa P2A

V kolikor ste dobili odobreno na razpisu P2A se je tokrat odprl razpis za nadaljevanje vaših projektov. Višina sofinanciranja znaša 80 odstotkov upravičenih stroškov. Maksimalna višina subvencije je 54 tisoč evrov. Rok za oddajo je 4. november 2014.

Sofinanciranje projektov na področju rabe IKT v izobraževanju

Sofinanciranje projektov za razvoj in večjo ponudbo e-storitev in mobilnih aplikacij na področju uporabe IKT v izobraževalnih procesih. Ministrstvo bo sofinanciralo projekte v višini do 70 tisoč evrov. Rok za oddajo vloge je 21. oktober 2014 do 14. ure.

Sofinanciranje ter kreditiranje investicij v učinkovito rabo energije

Razpis je namenjen sofinanciranju in kreditiranju investicij v učinkovito rabo energije mikro, malih in srednje velikih podjetij za investicije v daljinsko ogrevanje ali daljinsko hlajenje, energetsko učinkovitost novih zgradb, visoko učinkovitostjo kogeneracije toplote in energije in podobno. Rok za oddajo je do porabe sredstev oz. najkasneje do 30. oktobra 2014.

Aktualni evropski razpisi

SME Instrument

Na voljo so nepovratne finančne spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki imajo evropski potencial. Naslednji rok za prijavo prve faze je 24. september 2014. Gre za odlično priložnost za vaše inovativne ideje.

Horizon 2020

Nepovratna sredstva v okviru tega razpisa so namenjena za raziskave in inovacije. Sredstva so namenjena kot pomoč spodbujanju na znanju temelječega gospodarstva in reševanju vrašanj, ki ustvarjajo razlike v življenju ljudi.

Vir: Kristina Kočet, Tiko Pro d.o.o.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje