Video: Google predstavil Jamboard

Avtor — 02.11.2016
Google je javnosti predstavil nov interaktiven izdelek, Google Jamboard. Jamboard se bo tako pridružil velikanom googlovih hardware izdelkov kot so Google Glasses, Google Car, Google Cardboard in drugi. Jamboard bo po ceni cca 6 tisoč dolarjev na voljo v naslednjem letu.
Video: Google predstavil Jamboard

Googlova novost: Jamboard

Jamboard je digitalna tabla v velikosti večjega televizorja, na katero lahko uporabnik piše, brska po internetu, sprejema klice in pripravlja interaktivne predstavitve. Jamboard je izredno priročen izdelek, ki bo podjetjem olajšal priprave predstavitev in omogočil bolj uspešne ter učinkovite sestanke. 

Naprava ima 55-inčni zaslon visoke ločljivosti v najnovejši tehnologiji 4K in je nameščena na približno 1 meter visoke ‘noge’, na katerih je tudi stojalo za pisala. Tabla, ki jo bo mogoče namestiti na steno, je opremljena s številnimi USB in HDMI vhodi, ter zmogljivimi zvočniki. Dovršena tehnologija bo napisano besedilo instantno spremenila v tiskano pisavo, vse datoteke pa avtomatično sinhronizirala v oblak, kar pomeni, da ne bo potrebno skrbeti za back-up podatkov. Tabla je povezana na internet in lahko, glede na preference posameznika, takoj posodobi podatke v googlovih aplikacijah. 

Na primer, na sestanku boste s kolegi oblikovali idejo za projekt in se dogovorili, do kdaj je potrebno zaključiti posamezne faze. Podatke, ki jih boste zapisali na Jamboard boste nato posredovali po e-pošti vsem udeleženim, ki bodo ob tem posodobili tudi svoj koledar. Na sestanku bodo lahko sodelovali tudi kolegi, ki niso fizično prisotni, saj bodo lahko s pomočjo nove tehnologije na daljavo spremljali vse, kar se na tablo zapiše, ob tem pa s pomočjo table komunicirali preko konferenčnega klica. Tabla je namreč sposobna tudi glasovne komunikacije.

Google si prizadeva, da bo tak pripomoček prispeval k inovativnosti in produktivnosti v podjetjih, saj naj bi olajšal t.i. brainstorming in zamudno usklajevanje med zaposlenimi. Naprava bo naprodaj v letu 2017, uporabnikom Google Suite pa bo ponujena možnost predčasnega nakupa. Prodajna cena se bo v ZDA gibala okoli 6.000 dolarjev.

Kliknite na spodnjo sliko in si oglejte video:

YouTube

Vir: engadget.com


Oznake: , ,