Imate pri nakupovanju v žepu nakupovalni listek?

Kako se pripravite na nakup? Preverite stanje v hladilniku in shrambi, razmislite o tedenskem jedilniku in kakšne akcije nam obljubljajo trgovci? Niste edini.
Imate pri nakupovanju v žepu nakupovalni listek?

Tistih, ki nakupujejo z nakupovalnim seznamom, je vse manj. Zakaj? (Vir slike: Bigstockphotos)

V trgovino se pogosto odpravimo z nakupovalnim seznamom, pa naj si gre za tistega, zapisanega na listič ali v obliki spletne aplikacije. Če mislite, da ste edini, ki nakupuje na tak način, se motite. Trženjski monitor Društva za marketing Slovenije razkriva, da se s seznamom v trgovino odpravi šest od desetih Slovencev (33 odstotkov je odgovorilo na to vprašanje s popolnoma se strinjam, 35 pa z odgovorom se strinjam).

Številni se pred nakupom informira o cenah izdelkov in akcijah v letakih, ki jih prejmejo v nabiralnike. Največ odgovorov na to vprašanje (42 odstotkov) so našteli pri možnosti se strinjam, odgovor se strinjam se je pojavil v 28 odstotkih. Precej manj pa je takšnih, ki pred nakupom preverijo informacije o cenah izdelkov na spletnih straneh trgovcev. Največ odgovorov so našteli pri možnosti niti niti, teh je bila tretjina (34 odstotkov).

Kakšne so nakupne navade Slovencev, kaže zgornji graf Trženjskega monitorja Društva za marketing Slovenije (Vir slike: Trženjski monitor Društva za marketing Slovenije).

Kot kaže zgornji graf Trženjskega monitorja Društva za marketing Slovenije, je tistih, ki v trgovino vzamejo tudi nakupovalni seznam, v primerjavi z letom 2014 manj. Zmanjšal se je tudi odstotek tistih, ki pred nakupi pogosto preverijo informacije o cenah izdelkov in akcijah v letakih, ki jih dobijo v nabiralnik, kot tudi tistih, ki pred nakupi preverjajo spletne strani trgovcev in cene njihovih izdelkov. To bi lahko povezali z drugimi izsledki trženjskega monitorja.

Letošnji podatki namreč kažejo, da je vzdušje glede gospodarske rasti bolj optimistično, anketiranci pa trošijo več, več si lahko privoščijo. Za šest odstotnih točk se je v primerjavi z lanskim letom povečalo število tistih, ki so na vprašanje Ali bi zase lahko rekli, da ste spremenili obseg potrošnje v zadnjem letu dni z da, trošim več kot prej, za 14 odstotnih točk pa je manj tistih, ki so na isto vprašanje odgovorili z da, zdaj trošim manj. Za primerjavo, tako je pomladi 2014 odgovorilo kar 81 odstotkov, danes le še 37 odstotkov.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje