»iPhone 7 bo predstavljen 7. septembra!«

Avtor — 27.07.2016
iPhone 7 bo na prodajne police prišel 16. septembra, trdi dobro obveščeni vir. Vir trdi, da bo novi model iPhona predstavljen na posebnem dogodku, ki bo potekal 6. septembra v Kaliforniji.
»iPhone 7 bo predstavljen 7. septembra!«

iPhone 7 naj bi letos pokazali javnosti že 6. septembra (Vir slike: YouTube).

Če so datumi, ki jih je razkril vir, točni, lahko novinarji svoja povabila na Applov dogodek pričakujejo okoli 30. avgusta. Jesen je namreč rezervirana za Applove dogodek, na katerem podjetje razkrije novi model in številne novosti. Lanski dogodek je bil 9. septembra, ko so predstavili iPhone 6S, predlanski pa na isti datum, takrat so javnosti pokazali iPhone 6.

9. septembra že prednaročila

Trditve o letošnji predstavitvi in začetku prodaje je sprožil Evan Blass, ki velja za dobro obveščenega v svetu pametnih telefonov. Blass je novico razširil kar prek Twitterja.

Apple zdaj že tradicionalno predstavlja nove modele ob torkih, s prednaročili pa začne ob petkih, en teden pred uradnim začetkom prodaje. Če je 16. september resničen datum, lahko pričakujemo, da se bodo prednaročila sprostila že en teden prej, 9. septembra.

Datum še visi v zraku

Nekateri pa Blassovim trditvam ne verjamejo povsem: prepričani so, da bo prišlo do zamika v datumu. 5. september je namreč praznik dela. To bi lahko podjetje pripravilo do tega, da svoj dogodek premakne na nek drug datum (najverjetneje na 7. september) in s tem omogoči sedmi sili prost delovni dan.

iPhone 7 sodeč po fotografijah, ki so prišle v javnost, precej spominja na iPhone 6 in iPhone 6S. Imel pa naj bi zmogljivejši procesor in boljšo zadnjo kamero. iPhone 7 tako še ne bo dobil osvežitve v dizajnu – večjo spremembo v dizajnu lahko Applovi navdušenci pričakujejo prihodnje leto ob nastopu iPhone 7S. Z njim bo Apple tudi zabeležil 10. obletnico obstoja iPhona.

Oznake: ,