Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Avtor — 16.05.2016
Južna Koreja, od koder prihajajo velikani, kot so Samsung, Hyundai in Kia Motors, želi popestriti svojo tehnološko industrijo. V ta namen je tamkajšnja vlada zagnala pospeševalnik, ki je namenjen startupom iz celega sveta.
Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Pospeševalnik bo sprejel 40 startupov. Z delom bodo začeli letos jeseni (Vir slike: YouTube).

Pospeševalnik, ki so ga poimenovali K-Startup Grand Challenge, je program, organiziran s strani ministrstva za znanost, informacijsko in komunikacijsko tehnologijo ter načrtovanje prihodnosti ter seulskih pospeševalnikov (SparkLabs, DEV Korea, Shift in ActnerLab). Prve prijave bodo začeli zbirati s 14. junijem.

To je prvi primer, da vlada, ki je svoj lokalni startup ekosistem od leta 2013 letno podprla z dvema milijardama dolarjev, neposredno podpira tuje startupe. S pospeševalnikom želijo spodbuditi več podjetij k odpiranju enot na svojih tleh.

Korejci so prepričani, da korejskim startupom in poslovnem ekosistemu trenutno primanjkuje raznolikosti, K-Startup Grand Challenge pa je korak bližje k bolj raznolikemu poslovnemu okolju v Južni Koreji.

YouTube

V trimesečni program bo sprejetih 40 startupov, ki bodo delali v letos odprtem kampusu Pangyu. Tega so mnogi označili za Silicijevo dolino Južne Koreje. Program, ki se bo začel septembra letos, bo vključeval mentoriranje s strani vodilnih južnokorejskih tehnoloških podjetij, med njimi tudi Samsung Electronics in LG Electronics. Startupi se bodo decembra predstavljali na demo dnevu, na katerem bo 20 startupov prejelo vladno denarno pomoč v višini 33 tisoč evrov. Štirje najboljši pa bodo nagrajeni z dodatnimi od šest do sto tisoč dolarji.

Program je sicer namenjen vsem branžam, ki imajo potencial rasti, čeprav je izrazito usmerjen na področje iger, financ, programske opreme, informacijske in komunikacijske tehnologije.

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje