Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Južna Koreja, od koder prihajajo velikani, kot so Samsung, Hyundai in Kia Motors, želi popestriti svojo tehnološko industrijo. V ta namen je tamkajšnja vlada zagnala pospeševalnik, ki je namenjen startupom iz celega sveta.
Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Pospeševalnik bo sprejel 40 startupov. Z delom bodo začeli letos jeseni (Vir slike: YouTube).

Pospeševalnik, ki so ga poimenovali K-Startup Grand Challenge, je program, organiziran s strani ministrstva za znanost, informacijsko in komunikacijsko tehnologijo ter načrtovanje prihodnosti ter seulskih pospeševalnikov (SparkLabs, DEV Korea, Shift in ActnerLab). Prve prijave bodo začeli zbirati s 14. junijem.

To je prvi primer, da vlada, ki je svoj lokalni startup ekosistem od leta 2013 letno podprla z dvema milijardama dolarjev, neposredno podpira tuje startupe. S pospeševalnikom želijo spodbuditi več podjetij k odpiranju enot na svojih tleh.

Korejci so prepričani, da korejskim startupom in poslovnem ekosistemu trenutno primanjkuje raznolikosti, K-Startup Grand Challenge pa je korak bližje k bolj raznolikemu poslovnemu okolju v Južni Koreji.

YouTube

V trimesečni program bo sprejetih 40 startupov, ki bodo delali v letos odprtem kampusu Pangyu. Tega so mnogi označili za Silicijevo dolino Južne Koreje. Program, ki se bo začel septembra letos, bo vključeval mentoriranje s strani vodilnih južnokorejskih tehnoloških podjetij, med njimi tudi Samsung Electronics in LG Electronics. Startupi se bodo decembra predstavljali na demo dnevu, na katerem bo 20 startupov prejelo vladno denarno pomoč v višini 33 tisoč evrov. Štirje najboljši pa bodo nagrajeni z dodatnimi od šest do sto tisoč dolarji.

Program je sicer namenjen vsem branžam, ki imajo potencial rasti, čeprav je izrazito usmerjen na področje iger, financ, programske opreme, informacijske in komunikacijske tehnologije.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje