Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Južna Koreja, od koder prihajajo velikani, kot so Samsung, Hyundai in Kia Motors, želi popestriti svojo tehnološko industrijo. V ta namen je tamkajšnja vlada zagnala pospeševalnik, ki je namenjen startupom iz celega sveta.
Južna Koreja odpira prvi pospeševalnik, namenjen tujim startupom

Pospeševalnik bo sprejel 40 startupov. Z delom bodo začeli letos jeseni (Vir slike: YouTube).

Pospeševalnik, ki so ga poimenovali K-Startup Grand Challenge, je program, organiziran s strani ministrstva za znanost, informacijsko in komunikacijsko tehnologijo ter načrtovanje prihodnosti ter seulskih pospeševalnikov (SparkLabs, DEV Korea, Shift in ActnerLab). Prve prijave bodo začeli zbirati s 14. junijem.

To je prvi primer, da vlada, ki je svoj lokalni startup ekosistem od leta 2013 letno podprla z dvema milijardama dolarjev, neposredno podpira tuje startupe. S pospeševalnikom želijo spodbuditi več podjetij k odpiranju enot na svojih tleh.

Korejci so prepričani, da korejskim startupom in poslovnem ekosistemu trenutno primanjkuje raznolikosti, K-Startup Grand Challenge pa je korak bližje k bolj raznolikemu poslovnemu okolju v Južni Koreji.

YouTube

V trimesečni program bo sprejetih 40 startupov, ki bodo delali v letos odprtem kampusu Pangyu. Tega so mnogi označili za Silicijevo dolino Južne Koreje. Program, ki se bo začel septembra letos, bo vključeval mentoriranje s strani vodilnih južnokorejskih tehnoloških podjetij, med njimi tudi Samsung Electronics in LG Electronics. Startupi se bodo decembra predstavljali na demo dnevu, na katerem bo 20 startupov prejelo vladno denarno pomoč v višini 33 tisoč evrov. Štirje najboljši pa bodo nagrajeni z dodatnimi od šest do sto tisoč dolarji.

Program je sicer namenjen vsem branžam, ki imajo potencial rasti, čeprav je izrazito usmerjen na področje iger, financ, programske opreme, informacijske in komunikacijske tehnologije.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje