Knjige, ki so napravile velik vtis na Jacka Dorseya

Avtor — 24.02.2016
Jack Dorsey, ki ga bolj poznamo kot soustanovitelja in izvršnega direktorja podjetij Twitter in Square, je do danes že dodobra dozorel kot vodja. Sam se na področju vodenja aktivno izobražuje, veliko prostega časa nameni tudi branju knjig, ki mu, kot pravi, prinašajo ogromno znanja.
Knjige, ki so napravile velik vtis na Jacka Dorseya

Jack Dorsey priporoča 7 knjig (Vir slike: businessinsider.com).

Od časa do časa na svojem Twitter profilu ali kod drugod predstavi tudi kakšno izmed knjig, ki je nanj naredila še poseben vtis. Poglejmo si, za katere knjige gre. Morda med njimi najdete navdih za vaše prihodnje branje.

Tao Te Ching (avtor: Lao Tzu)

Knjiga, ki mu jo je podaril prijatelj, je Dorseyeva najdragocenejša lastnina. Gre za starodavno kitajsko besedilo, ki je v šestem stoletju pred našim štetjem postalo temelj taoizma, sestavlja pa ga 81 pesmi, ki opominjajo na pomembnost sobivanja ljudi in narave. Tao Te Ching mnogi opisujejo tudi kot vodnik k umetnosti vodenja, s čimer se strinja tudi Dorsey. 

The Score Takes Care of Itself (avtorji: Bill Walsh)

Že večkrat priporočena knjiga s strani Dorseya je pravi pravcati vodnik do uspešnega vodenja. Spisal jo je Bill Walsh, eden najuspešnejših športnih trenerjev v zgodovini, ki se je še kako dobro zavedal, da lahko ekipa uspe le z dobrim vodstvom. V knjigi, ki je izšla posthumno, je predstavljena pomembnost kvalitetnega dela ter nagrajevanje izjemnega dela. 

Between the World and Me (avtor: Ta-Nehisi Coates)

Omenjena knjiga je lani navdušila množice in se uvrstila na vrh seznama najbolje prodajanih knjig. Prejela je tudi prestižno nagrado National Book Award, s tem pa je pritegnila tudi pozornost Dorseya. V knjigi avtor piše pismo svojemu mlademu sinu in ga uči, kaj je potrebno, da fant zraste v pravega moškega. 

Ste že slišali za našo MP knjižnico? >>

The Four Agreements (avtor: Don Miguel Ruiz)

Vodič do notranjega miru in zadovoljstva temelji na starodavnih mehiških običajih, prek katerih se je iz roda v rod prenašalo znanje o duhovnosti. 

The Old Man and the Sea (avtor: Ernest Hemingway)

Novela iz leta 1953 je preprosta zgodba o starejšem možakarju, ki na ribolovu ujame izvrstno ribo, a jo zaradi napada morskih psov izgubi še preden prispe do obale. Knjiga, ki velja za eno ljubših Jacka Dorseya, ponuja znanje o tem, kaj človeka vodi pri doseganju ciljev ter kako se odziva na uresničevanje ciljev. 

The Checklist Manifesto (avtor: Atul Gawande)

Prav vsak novi zaposleni v podjetju Square prejme izvod knjige The Checklist Manifesto že prvi dan, ko prispe na delo. Knjiga, ki jo je spisal pisatelj in kirurg Atul Gawande, govori o dveh vrstah napak: prve so tiste, ki so napravljene zaradi ignorance, druge pa tiste, ki so napravljene zaradi neznanja. V knjigi je predstavljen vodič do čim bolj učinkovitega uresničevanja zastavljenih ciljev, glede na znanje, ki je na voljo. 

The Yoga Sutras of Patañjali (avtor: Edwin F. Bryant)

Jack Dorsey je velik navdušenec nad jogo, zato ni čudno, da se je na seznamu njegovih najljubših knjig znašla tudi hinduistična knjiga, ki uči znanje izpred več kot tisoč let nazaj. 

Vir: Business Insider

Na navaden delovni dan ima prvi mož Twitterja, Jack Dorsey, približno 360 minut zase. Morda se sliši veliko, a ravno toliko časa lahko nameni spancu. Dorsey je namreč vpet med dve podjetji, poleg Twitterja še v Square, ki se ukvarja z razvojem plačilnega sistema za mobilne naprave.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje