Microsoft spremenil napovedi za Windows 10

Operacijski sistem Windows 10 bo v prihodnjih dneh upihnil prvo svečko. Microsoft ima z njim velike načrte: število naprav, ki jih bo poganjal njegov najnovejši operacijski sistem, bo do junija 2018 preseglo milijardo naprav. Takšne so želje, kakšna pa je realnost?
Microsoft spremenil napovedi za Windows 10

Microsoft z Windows 10 ne bo dosegel zastavljenega načrta (Vir slike: YouTube).

Takšne načrte si je Microsoft zadal pred meseci, ko je matematična seštevanka vendarle kazala na doseg tega cilja. Danes je stanje popolnoma drugačno, tega se zaveda tudi Microsoft, ki je javno povedal, da cilja ne bo sposoben doseči. Priznal je, da so bili prvotni načrti vendarle nekoliko preveč ambiciozni.

Premalo namestitev na telefonih

»Zadovoljni smo z dozdajšnjim napredkom, glede na naš fokus na mobilni segment strojne opreme pa bo potrebno več časa za doseg našega cilja za milijardo mesečno aktivnih napravic,« je podjetje sporočilo pred dnevi. Težava je v telefonih Windows Phone, se sklicuje podjetje, prodaja teh napravic namreč strmo upada in po najnovejših podatkih dosega le še slab odstotek tržnega deleža.

Do 29. julija nov skok, potem upad

Junija je Microsoft sporočil, da njegov zadnji operacijski sistem teče na več kot 350 milijonih napravicah. Stopnja namestitve je v primerjavi z majem zrasla za 17 odstotkov. Brezplačna nadgradnja na Windows 10 je možna le še do 29. julija. Po izteku tega roka, ki ga ne bodo podaljšali, bodo uporabniki morali plačati 119 dolarjev za namestitev ali pa kupiti novo napravico.

Zato se v naslednjih dneh pričakuje še nekoliko večje število namestitev, potem pa strm upad. Kako se bodo uporabniki odzvali na plačljivo možnost po 29. juliju, bo zanimivo spremljati.

J. P. Gownder, analitik pri Forrester Research, je prepričan, da bo Microsoftu uspelo doseči zastavljen cilj – a nič prej kot v začetku leta 2020.

Pri podjetjih pa je Microsoft napovedal drugačno pot. Včasih je veljalo, da je bil nakup programske opreme enkraten vložek, danes se tem stvarem strežejo drugače. Microsoft bo podjetjem omogočil uporabo Windows 10 za sedem dolarjev mesečno na uporabnika.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje