Microsoft spremenil napovedi za Windows 10

Operacijski sistem Windows 10 bo v prihodnjih dneh upihnil prvo svečko. Microsoft ima z njim velike načrte: število naprav, ki jih bo poganjal njegov najnovejši operacijski sistem, bo do junija 2018 preseglo milijardo naprav. Takšne so želje, kakšna pa je realnost?
Microsoft spremenil napovedi za Windows 10

Microsoft z Windows 10 ne bo dosegel zastavljenega načrta (Vir slike: YouTube).

Takšne načrte si je Microsoft zadal pred meseci, ko je matematična seštevanka vendarle kazala na doseg tega cilja. Danes je stanje popolnoma drugačno, tega se zaveda tudi Microsoft, ki je javno povedal, da cilja ne bo sposoben doseči. Priznal je, da so bili prvotni načrti vendarle nekoliko preveč ambiciozni.

Premalo namestitev na telefonih

»Zadovoljni smo z dozdajšnjim napredkom, glede na naš fokus na mobilni segment strojne opreme pa bo potrebno več časa za doseg našega cilja za milijardo mesečno aktivnih napravic,« je podjetje sporočilo pred dnevi. Težava je v telefonih Windows Phone, se sklicuje podjetje, prodaja teh napravic namreč strmo upada in po najnovejših podatkih dosega le še slab odstotek tržnega deleža.

Do 29. julija nov skok, potem upad

Junija je Microsoft sporočil, da njegov zadnji operacijski sistem teče na več kot 350 milijonih napravicah. Stopnja namestitve je v primerjavi z majem zrasla za 17 odstotkov. Brezplačna nadgradnja na Windows 10 je možna le še do 29. julija. Po izteku tega roka, ki ga ne bodo podaljšali, bodo uporabniki morali plačati 119 dolarjev za namestitev ali pa kupiti novo napravico.

Zato se v naslednjih dneh pričakuje še nekoliko večje število namestitev, potem pa strm upad. Kako se bodo uporabniki odzvali na plačljivo možnost po 29. juliju, bo zanimivo spremljati.

J. P. Gownder, analitik pri Forrester Research, je prepričan, da bo Microsoftu uspelo doseči zastavljen cilj – a nič prej kot v začetku leta 2020.

Pri podjetjih pa je Microsoft napovedal drugačno pot. Včasih je veljalo, da je bil nakup programske opreme enkraten vložek, danes se tem stvarem strežejo drugače. Microsoft bo podjetjem omogočil uporabo Windows 10 za sedem dolarjev mesečno na uporabnika.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje