Na voljo so sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij

Avtor — 04.12.2015
Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije tudi v letošnjem letu nudi sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem, ki bodo od vključno letošnjega šolskega leta pa do konca izobraževanja izplačevali kadrovske štipendije dijakom oz. študentom.
Na voljo so sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij

Na voljo so sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij (Vir slike: Pixabay.com)

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je objavil poziv za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih v letošnjem študijskem letu. Rok za oddajo potreb se izteče 31. januarja 2016.

Namen javnega poziva je:

  • zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela,
  • ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Prijavo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2016/2017 so v skladu s 112. členom Zakona o štipendiranju dolžni oddati vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo s šolskim/študijskim letom 2016/2017. Potrebe po kadrovskih štipendistih delodajalci oddajo preko spletne strani sklada www.sklad-kadri.si.

Neizkoriščenih kadrovskih štipendij je čedalje več

Kljub hudemu pomanjkanju služb, še posebej med mladimi iskalci prve zaposlitve, je zadnja leta možno opaziti porast števila neizkoriščenih kadrovskih štipendij, ki jih ponujajo slovenska podjetja. Veliko podjetij, pa tudi študentov, se namreč ne zaveda prednosti, ki jih prinaša kadrovsko štipendiranje.

Kadrovske štipendije podjetju namreč omogočajo, da mlad delovni kader, torej dijake in študente, izobrazijo in oblikujejo po svojih preferencah, pri čemer Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije delodajalcu sofinancira 50 odstotkov dodeljene kadrovske štipendije. S tem si zagotovijo ustrezno kvalificirano delovno silo, kar močno pripomore k nadaljnjemu razvoju podjetja, štipendist pa si zagotovi takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju.

Vir: Sklad-kadri.si

Oznake: , ,