TransferWise ocenjen na 1,1 milijardo dolarjev

Avtor — 28.05.2016
Po mesecih govoric so v zagonskem podjetju TransferWise potrdili, da so zbrali dodatna sredstva vlagateljev. Največji delež 26 milijonov dolarjev je prispevalo podjetje za upravljanje naložb Baillie Gifford. Ocenjena vrednost podjetja je tako narasla na 1,1 milijardo dolarjev.
TransferWise ocenjen na 1,1 milijardo dolarjev

Podjetje TransferWise omogoča mednarodna denarna nakazila brez dodatnih stroškov. (Vir slike: Pixabay)

Zagonsko podjetje s sedežem v Londonu, ki individualnim uporabnikom in podjetjem omogoča mednarodna denarna nakazila brez dodatnih stroškov, je tako vstopilo v t. i. klub »samorogov«, tj. podjetij, katerih ocenjena vrednost je dosegla ali presegla magično mejo milijarde dolarjev. O tako visoki ocenjeni vrednosti podjetja TransferWise so različni mediji poročali že večkrat, vendar se soustanovitelj in izvršni direktor Taavet Hinrikus s tem ne obremenjuje.

Skupaj je podjetje do sedaj zbralo 117 milijonov dolarjev. V podjetju, ki je svoje podružnice ustanovilo v Veliki Britaniji, Evropi in Združenih državah Amerike, je zaposlenih več kot 600 ljudi. Poleg tržnikov, finančnikov in tehničnih strokovnjakov je v podjetju okoli 100 zaposlenih, ki se ukvarjajo z razvojem ponudbe, torej sistema za prenos denarja brez dodatnih skritih stroškov. Prav ta storitev, ki jo ponuja TransferWise, je po Hinrikusovem mnenju ključna za gradnjo močne in prepoznavne blagovne znamke.

Hinrikus ni želel komentirati govoric, da je količina zbranega denarja v tej fazi za polovico manjša, kot so nekateri mediji poročali februarja. Po njegovih besedah podjetje TransferWise stalno preučuje različne možnosti financiranja, ki med drugim vključujejo tudi lastniški kapital in zadolževanje.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje