Prvi javni razpis za startup podjetja in podjetja s potencialom za rast

Avtor — 16.10.2014
V drugi polovici novembra bo Mariborska razvojna agencija v sodelovanju z regionalno razvojno agencijo za koroško regijo v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti Maribora z okolico objavila prvi javni razpis za startupe in podjetja s potencialom za rast.
Kako izplačati dobiček lastnikom podjetja d.o.o.?

Kako izplačati dobiček lastnikom podjetja d.o.o.? (Vir slike: Freeimages.com)

Razpis bo namenjen podpori podjetjem pri izboljšanju poslovanja in realizaciji razvojnih potencialov z namenom zniževanja stopnje umrljivosti v začetnem obdobju poslovanja ter izboljšanju lastne konkurenčnosti na domačih oz. tujih trgih.

Prijavitelji bodo imeli možnost prijaviti projekte, ki bodo zagotavljali reševanje problemov podjetja ter izboljšanje poslovnih rezultatov po njihovem zaključku.

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

Med upravičenimi stroški bodo predvideni stroški materialnih naložb (nakup opreme) in nematerialnih naložb (nakup patentiranih pravic, licenc, znanja, nepatentiranega tehničnega znanja) ter obratni stroški podjetja (nakup materiala in blaga, stroški promocije, tržnih raziskav, svetovalnih storitev mentorjev/svetovalcev, stroški dela zaposlenih, povezanih z izvedbo projekta,…).

Prijavitelji bodo imeli možnost prejeti sredstva v višini do 50 tisoč evrov za obdobje dveh let.

Vir: RF

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje