Rackspace se umika z borze za 4,3 milijarde dolarjev

Avtor — 29.08.2016
Rackspace, ki je najbolj znan kot ponudnik storitev v oblaku, je od leta 2008 na newyorški borzi. Storitev je zdaj kupil sklad zasebnega kapitala Apollo Global Management za 4,3 milijarde dolarjev.
Rackspace se umika z borze za 4,3 milijarde dolarjev

Rackspace gre v zasebne roke (Vir slike: YouTube).

Zadnja leta je postalo vse bolj jasno, da storitev Rackspace le stežka tekmuje z oblačnimi velikani, kot sta Google in Microsoft, kljub temu, da je bil na tem področju eden od novincev. Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1998, a ni dohajalo koraka konkurence. Zato se je pozneje osredotočilo na pomoč podjetjem pri urejanju tako zasebnih oblakov kot tudi nameščanje oblakov.

Premik v zasebne roke ni presenečenje

Rackspace, ki je na newyorški borzi že od leta 2008, se je v preteklosti že spogledoval s prodajo. Pred dvema letoma je celo oznanil sodelovanje z družbo Morgan Stanley, ki mu je pomagala pri raziskovanju strateških alternativ. Že nekaj mesecev pozneje je podjetje pojasnilo, da ni več na voljo za prodajo.

Premišljeno načrtovanje

Eden od soustanoviteljev Rackspace Graham Weston je prepričan, da bo Rackspace kot privatno podjetje lažje in boljše pozicionirano na trgu oblačnih storitev. »Tranzicija je posledica podrobne analize in premišljenih strateških odločitev naše uprave v zadnjih mesecih,« je dejal Grahan Weston.

Se spomnite lanskega poletja?

Apollo Global Management je 186 milijonov dolarjev vreden ameriški sklad, ki ga je soustanovil milijarder Leon Black. Njegovo ime in ime sklada sta slovenski javnosti znana, saj sta posle opravljala tudi v Sloveniji, ko sta kupila mariborsko NKBM.

Leon Black je Apollo Global Management ustanovil leta 1990. Danes zaposluje približno 900 ljudi. Število njihovih pisarn se giblje okoli 16, poleg ZDA, kjer je sedež sklada, so njihove pisarne tudi na evropskih tleh. Med drugim tudi v Londonu, Frankfurtu, Madridu in Luksemburgu.


Oznake: ,