Razpis: »Mentorstvo za mlade«

Avtor — 30.05.2014
Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije vabi k prijavi na 2. javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade« zaposlene pri izbranih delodajalcih, ki bodo izvedli program mentorstva in iskalce zaposlitve, stare do 30 let.
Razpis: »Mentorstvo za mlade«

Razpis: »Mentorstvo za mlade« (Vir slike: Freeimages.com)

Namen javnega povabila je spodbujanje prenosa znanj in izkušenj na novozaposlene mlade in medgeneracijskega sodelovanja. Z javnim povabilom želijo mladim omogočiti pridobitev praktičnih delovnih izkušenj na delovnem mestu ob pomoči usposobljenih mentorjev in s tem povečati njihovo konkurenčnost ter zaposljivost.

Predmet javnega povabila je sofinanciranje upravičenih stroškov izvajanja mentorstva. Upravičeni stroški so vezani na stroške mentorja, ki izvajajo mentorstvo za mlade iz ciljne skupine, ki jih delodajalec zaposli s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev.

Cilj razpisa je v izvajanje programa vključiti:

Preverite ostale aktualne razpise!

  • 160 mentorjev zaposlenih pri delodajalcih; 
  • 127 zaposlenih v usposabljanja za mentorje; 
  • 228 mladih, iskalcev zaposlitve, od tega 114 žensk; 
  • ohraniti vsaj 30 % zaposlitev po zaključku programa mentorstva.

Izbranim ponudnikom se bo sofinanciralo šestmesečno izvajanje mentorstva za ciljno skupino mladih iskalcev zaposlitve do 30 let, ki jih bodo ti zaposlili s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev. Izvajanje mentorstva lahko sovpada z možnostjo opravljanja plačanega pripravništva v skladu s predpisi, ki urejajo delovna razmerja.

Mentorstvo se mora izvajati torej vsaj 6 mesecev, praviloma prvih 6 mesecev zaposlitve, po 30 ur mesečno. Za izvajanje mentorstva bodo izbrani ponudniki pripravili ali posodobili program mentorskega dela in ga predložili skladu v presojo ob začetku izvajanja mentorstva.

Rok za oddajo ponudb je do razdelitve razpoložljivih sredstev oz. najkasneje do 30.9.2014.

Vir: Sklad-kadri.si

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje