Trma v otroštvu prinaša uspeh v odraslosti

Trmasti otroci so lahko poseben izziv. Ko poskušate otroku že neštetič obrazložiti, zakaj je potrebno pozimi obleči bundo, ta pa se upira in razlaga, da je brez toliko boljše, se vam vsi nadaljnji poskusi prepričevanja lahko zazdijo povsem nepotrebni.
Trma v otroštvu prinaša uspeh v odraslosti

Ameriški strokovnjaki pravijo, da obstaja povezava med trmo in višjo plačo (Vir slike: YouTube).

Ko boste naslednjič izgubljali živce ob prej omenjeni (ali podobni) situaciji, vam bodo morda pomagale naslednje vrstice. Trma ni zgolj »dobra« za izgubo živcev, temveč, kot pravi raziskava Ameriškega psihološkega združenja, nakazuje tudi možnost večje uspešnosti v odrasli dobi.

Ameriški strokovnjaki so več desetletij spremljali 700 otrok. Začetki spremljanja segajo v starost otrok od 8 do 12 let, pod budnim očesom pa so jih imeli naslednjih 40 let. Ob začetku študije so podrobno raziskali osebnost vsakega otroka, kar jim je dalo vpogled, katera značilnost bi lahko hipotetično v prihodnosti določila možnosti za uspeh.

Ignoriranje pravil in staršev prinaša višjo plačo

Študijo so izvedli, da bi odkrili, ali obstaja povezava med značajskimi lastnostmi in vedenjem v poznem otroštvu ter kariernim uspehom v odrasli dobi. Odkrivali so tudi vpliv starševskega socialno-ekonomskega statusa, otrokove inteligence, vedenjske vzorce in višino plače.

»Uganite, kdo je na koncu dosegel najvišjo plačo? Otroci, ki so ignorirali tako pravila kot tudi starše. Torej, če vaš otrok vedno zahteva večji piškot, bo najverjetneje odrasel v osebo, ki bo zahtevala večjo plačo,« so zapisali na blogu Fatherly, ob povzemanju študije.

Tekmovalnost v učilnici, v službi neetičnost?

Pri reviji Time so zapisali, da gre pravzaprav za otroke, ki so izjemno tekmovalni že v šolskih učilnicah, ta pa lahko privede do boljših ocen. Odraščajo v zahtevne osebe, takšne, ki so se pripravljene boriti za (svojo) višjo plačo, četudi lahko s tem ogrozijo svoje sodelavce in prijatelje. Tudi takšne, ki so sposobne narediti neetične poteze, le da bi prišle do povišice.

Je pa potrebno poudariti, da preprosta trma »ni dovolj«. Raziskava namreč dodaja, da sta inteligenca in premoženje staršev še kako pomembna dejavnika, ki vplivata na morebiten uspeh v odrasli dobi. Žal pa študija ne razkriva, zakaj trma prinaša potencial za boljšo plačo.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje