Ugodno tiskanje: 5 korakov do debelejše denarnice, kartuše in papirja

Medtem ko naši tiskalniki veselo brizgajo črnilo in naše papirje prekrijejo s pomembno vsebino, se njegova količina v kartuši vse bolj znižuje. Naš tiskalnik lahko zakriči, da potrebuje novo kartušo, ta krik pa zaboli tudi nas, saj vemo, da bomo znova morali odpreti denarnico.
Ugodno tiskanje: 5 korakov do debelejše denarnice, kartuše in papirja

Načini tiskanja, s katerimi boste privarčevali vsaj 95 evrov letno (Vir slike: Pixabay).

Obstajajo preprosti načini, kako lahko omilimo ta proces. Predvsem iz vidika stroškov. Pogledali si bomo 5 učinkovitih načinov, ki oklestijo naše stroške tiskanja. Ugodno tiskanje, kot bomo lahko videli, ne pomeni tudi slabše kakovosti natisnjenih dokumentov.

Naj izberem najdražjo kartušo?

Ko se odločamo za nakup kartuše, lahko mirne vesti vzamemo takšno, ki ni del večje blagovne znamke. Podobno kot pri ostalih izdelkih, so tudi cene kartuš pogosto pretirane, zato svetujemo izbor kartuš iz nižjega cenovnega razreda. Vas je strah slabše kakovosti tiska? V kolikor tiskate zgolj tekst, ne boste imeli težav. Če pa je med vašimi natisnjenimi dokumenti tudi kakšna fotografija, potem boste nad kakovostjo razočarani.

S takšno potezo boste privarčevali okoli 30 evrov na leto.

Res potrebujete najkakovostnejši tisk?

Zdaj, ko kartušo imate, tiskalnik pa je nared, pred tiskanjem izberite možnost hitro tiskanje. Če so dokumenti namenjeni za vas ali pa za ekipo, zagotovo ne potrebujete najkakovostnejšega tiska. Zato izberite možnost, kot so t.i. Draft Mode, Economy Mode in Toner Saver.

Predviden letni prihranek je okoli 25 evrov.

Prihranite 20 evrov zgolj z obojestranskim tiskanjem

Tiskajte dve strani na eno stran, če vam tekst dopušča, lahko tudi štiri. Izberite tudi obojestransko tiskanje, saj boste s tem privarčevali tudi na papirju. Morda ta korak ni najbolj estetski, je pa zato dobrodošel za vašo denarnico. V enem letu lahko privarčujete tudi 20 evrov.

Če kupujete nov tiskalnik, izberite laserskega. Tisti, ki pogosto tiskate, večinoma tekstovne dokumente, lahko precej privarčujete. Da, laserski tiskalniki so resda dražji, vendar pa izbira kartuše iz nižjega cenovnega razreda lahko prinese tisto pomembno razliko z drugimi tiskalniki.

Kolikšen bo letni prihranek, je odvisno od vaših navad in seveda izbire tiskalnike ter s tem kartuš.

PDF-oblika dokumentov vas reši težav

Preden pritisnete možnost natisni, premislite tudi, ali lahko dokument pregledujete tudi na računalniku ali pa na tablici. Shranite jih v PDF-obliki na svojih napravicah in dostopajte do njih kadarkoli jih potrebujete. Doma, v službi ali zunaj na sestanku. Na letni ravni lahko privarčujete 20 evrov.

Če izvajamo vseh pet korakov, lahko letno privarčujemo vsaj 95 evrov.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje