Ugodno tiskanje: 5 korakov do debelejše denarnice, kartuše in papirja

Medtem ko naši tiskalniki veselo brizgajo črnilo in naše papirje prekrijejo s pomembno vsebino, se njegova količina v kartuši vse bolj znižuje. Naš tiskalnik lahko zakriči, da potrebuje novo kartušo, ta krik pa zaboli tudi nas, saj vemo, da bomo znova morali odpreti denarnico.
Ugodno tiskanje: 5 korakov do debelejše denarnice, kartuše in papirja

Načini tiskanja, s katerimi boste privarčevali vsaj 95 evrov letno (Vir slike: Pixabay).

Obstajajo preprosti načini, kako lahko omilimo ta proces. Predvsem iz vidika stroškov. Pogledali si bomo 5 učinkovitih načinov, ki oklestijo naše stroške tiskanja. Ugodno tiskanje, kot bomo lahko videli, ne pomeni tudi slabše kakovosti natisnjenih dokumentov.

Naj izberem najdražjo kartušo?

Ko se odločamo za nakup kartuše, lahko mirne vesti vzamemo takšno, ki ni del večje blagovne znamke. Podobno kot pri ostalih izdelkih, so tudi cene kartuš pogosto pretirane, zato svetujemo izbor kartuš iz nižjega cenovnega razreda. Vas je strah slabše kakovosti tiska? V kolikor tiskate zgolj tekst, ne boste imeli težav. Če pa je med vašimi natisnjenimi dokumenti tudi kakšna fotografija, potem boste nad kakovostjo razočarani.

S takšno potezo boste privarčevali okoli 30 evrov na leto.

Res potrebujete najkakovostnejši tisk?

Zdaj, ko kartušo imate, tiskalnik pa je nared, pred tiskanjem izberite možnost hitro tiskanje. Če so dokumenti namenjeni za vas ali pa za ekipo, zagotovo ne potrebujete najkakovostnejšega tiska. Zato izberite možnost, kot so t.i. Draft Mode, Economy Mode in Toner Saver.

Predviden letni prihranek je okoli 25 evrov.

Prihranite 20 evrov zgolj z obojestranskim tiskanjem

Tiskajte dve strani na eno stran, če vam tekst dopušča, lahko tudi štiri. Izberite tudi obojestransko tiskanje, saj boste s tem privarčevali tudi na papirju. Morda ta korak ni najbolj estetski, je pa zato dobrodošel za vašo denarnico. V enem letu lahko privarčujete tudi 20 evrov.

Če kupujete nov tiskalnik, izberite laserskega. Tisti, ki pogosto tiskate, večinoma tekstovne dokumente, lahko precej privarčujete. Da, laserski tiskalniki so resda dražji, vendar pa izbira kartuše iz nižjega cenovnega razreda lahko prinese tisto pomembno razliko z drugimi tiskalniki.

Kolikšen bo letni prihranek, je odvisno od vaših navad in seveda izbire tiskalnike ter s tem kartuš.

PDF-oblika dokumentov vas reši težav

Preden pritisnete možnost natisni, premislite tudi, ali lahko dokument pregledujete tudi na računalniku ali pa na tablici. Shranite jih v PDF-obliki na svojih napravicah in dostopajte do njih kadarkoli jih potrebujete. Doma, v službi ali zunaj na sestanku. Na letni ravni lahko privarčujete 20 evrov.

Če izvajamo vseh pet korakov, lahko letno privarčujemo vsaj 95 evrov.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje