Video: Dobra spletna stran je predpogoj za pridobivanje kupcev

Avtor — 29.05.2016
Učinkovit lead generation je v veliki meri odvisen od dobro zastavljene spletne strani. Ta mora namreč omogočati, da čim večje število obiskovalcev (potencialnih kupcev) pusti svoj kontakt in podjetju tako omogoči, da jih kontaktira tudi v prihodnje.
Video: Dobra spletna stran je predpogoj za pridobivanje kupcev

Dobra spletna stran je predpogoj za pridobivanje kupcev (Vir slike: Pixabay.com)

Večina najbolj priljubljenih sistemov za urejanje spletnih vsebin, kot je na primer WordPress, omogoča enostavno prilagoditev spletne strani, da je ta kar najbolj učinkovita pri postopku pridobivanja potencialnih strank (ang. lead generation). Ne glede na to, kateri sistem za urejanje spletnih vsebin uporabljate, morate slediti vsaj 4 korakom, ki vam bodo omogočili pridobitev večjega števila leadov, posledično pa vam bodo tudi povečali možnost izboljšanja prodaje.

Koraki so naslednji:

1. Dodajte nove pristajalne strani (ang. landing pages): podjetja, ki so dodala od 10 do 15 novih pristajalnih strani, so opazila znatno povečanje števila novopridobljenih leadov (gre celo za do 55 odstotno povečanje!)

2. Ob kliku na prijavni obrazec naj se obiskovalcu odpre novo pojavno okno (ang. lead box): ta ga bo pozval k “akciji” in mu omogočil, da na enostaven in hiter način vpiše svoj kontaktni podatek. Odstotek povečanja konverzije obiskovalcev v leade pri tem načinu naj bi znašal 30 odstotkov.

3. Nadgradite svojo pristajalno stran z dodano vrednostjo: obiskovalcem spletne strani omogočite, da dobijo dodatne informacije o tematiki, ki jo pravkar prebirajo. To lahko na primer storite z brezplačnimi e-priročniki ali dodatnimi e-nasveti, ki jim jih posredujete na njihov elektronski naslov, po tem ko vam ga zaupajo.

4. Spletno stran, ki javlja napako (t.i. 404 stran), preuredite v svojo korist: namesto da obiskovalce zgolj obvestite, da stran ne obstaja več oz. da je bil url naslov morda zapisan napačno, jim lahko ponudite, da z vpisom svojega elektronskega naslova pridobijo nekaj dodane vrednosti (na primer e-priročnik ali e-nasvete iz točke 3). 

Več o tem pa si poglejte v spodnjem videoposnetku, ki so ga pripravili ustvarjalci wordpressovih vtičnikov Leadpages, namenjenih prav za olajšanje postopka lead generation v WordPressu:

YouTube

Vabimo vas na delavnico: Kako do potencialnih strank na spletu?
Datum: 10. junij 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>