Video: Kako potencialne stranke prepričati v nakup?

Avtor — 22.05.2016
Pridobivanje kontaktnih podatkov potencialnih strank je za vodenje uspešnega podjetja izjemnega pomena. Kljub temu pa zgolj zbiranje elektronskih naslovov ni dovolj: potrebno je vzdrževati kontakt z novimi interesenti in jih sčasoma prepričati v nakup.
Video: Kako potencialne stranke prepričati v nakup?

Kako potencialne stranke prepričati v nakup? (Vir slike: Pixabay.com)

Gre za tako imenovani lead nurturing, v okviru katerega podjetje vzpostavi in vzdržuje komunikacijo s potencialnimi strankami, katerih kontakte (elektronske naslove, telefonske številke in podobno) je že pridobilo v prejšnji fazi, imenovani lead generation

Tako lead generation kot tudi lead nurturing pomagata pri povišanju prodaje, predvsem pri tistih potencialnih kupcih, ki o nakupu razmišljajo, a zaradi pomanjkanja informacij o produktu oz. storitvi z nakupom še oklevajo. Gre za izjemno visok odstotek pridobljenih kontaktov, ki lahko dosega tudi 95 odstotkov celotne baze kontaktov, zato je potrebno ukrepati in te ljudi k ukrepanju (nakupu) nekoliko spodbuditi.

Pri tem je potrebno pripraviti načrt, ki bo potencialne kupce v daljšem časovnem obdobju, tudi čez 6 ali 18 mesecev, počasi pripravil na to, da se pri nakupu odločijo prav za vaše podjetje. Predvsem je treba biti potrpežljiv: veliko podjetij s potencialnim kupcem stik (bodisi preko elektronske pošte ali preko telefonskega klica) vzpostavi le 1 do 3 krat, nato pa preneha s trudom. A veliko večji odstotek uspeha bi imeli, v kolikor bi stik z njimi vzpostavili vsaj 8 krat ali celo 12 krat. 

Več o tem pa v tokratni videorubriki:

YouTube

Vabimo vas na delavnico: Kako do potencialnih strank na spletu?
Datum: 10. junij 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>


Oznake: , , ,