Video: Ne storite teh 5 pogostih napak pri SEO optimizaciji

Avtor — 06.11.2016
Kot lastnik spletne strani ste zagotovo že slišali o pomembnosti SEO optimizacije. Ta omogoča višje pozicije bistvenih ključnih besed v spletnih iskalnikih, kot sta na primer Bing in Google, ter posledično več obiskovalcev na spletni strani.
Video: Ne storite teh 5 pogostih napak pri SEO optimizaciji

Ne storite teh 5 pogostih napak pri SEO optimizaciji (Vir slike: Pixabay.com)

Maile Ohye, vodja razvojne ekipe v Googlu, ki omenjeno delovno mesto zaseda že od leta 2005, zagotovo najbolje od vseh pozna področje optimizacije spletnih strani za iskalnik Google. Pri svojem delu je opazila že nešteto napak, ki jih ustvarjalci spletnih strani počnejo, posledično pa so kaznovani s slabo uvrstitvijo v tem za posel najpomembnejšem spletnem iskalniku.

V videoposnetku, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju, je Ohyeova izpostavila pet najpogostejših napak, ki se jim lahko z nekaj truda elegantno izognete:

1. napaka: Spletna stran ne vsebuje dodane vrednosti

Ko se lotevate optimizacije spletne strani, se najprej vprašajte, kako bi vsebino napravili bolj zanimivo in bolj privlačno. Takšno vsebino bodo obiskovalci nagradili z daljšim obiskom ter boljšo stopnjo konverzije, obenem pa vas bo nagradil tudi Google z višjo uvrstitvijo v njegovem iskalniku.

Vas tematika zanima? MP dogodek: Optimizacija spletnih strani >>

2. napaka: SEO optimizacija poteka ločeno od ostalih poslovnih procesov

Le s holističnim pristopom, ki bo področje marketinga, trženja, prodaje, SEO optimizacije in ostalih poslovnih vidikov povezal v celoto, bo vaše podjetje lahko dobro komuniciralo in napredovalo. V kolikor pa boste SEO optimizacijo osamili od preostalih procesov, najverjetneje večjih učinkov ne boste dosegli. 

3. napaka: Izgubljanje časa tam, kjer obstajajo bližnjice

Google nagrajuje vlaganje truda v spletne strani, zato njihova ekipa nenehno predstavlja novosti, ki lastnikom spletnih strani omogočajo enostavnejšo in uspešnejšo SEO optimizacijo. Ohyeova predlaga, da te novosti redno spremljate, kar lahko enostavno storite s prijavo na obveščanje na Googlovem Webmaster blogu.

4. napaka: Sledenje zgrešenim SEO trendom

V Googlu venomer poudarjajo, da morajo biti spletne strani v prvi vrsti namenjene njihovim uporabnikom. Kljub temu pa se zadnje čase pogosto dogaja, da podjetja svoj trud pri SEO optimizaciji usmerjajo le še v uvrščenost v spletnih iskalnikih, medtem ko dobrobit uporabnikov dajejo na drugo mesto. To pa je velika napaka, poudarja Ohyeova.

5. napaka: Podjetje ima prepočasen cikel SEO optimizacije

Ta mora vsebovati pet korakov: definiranje metrik, implementacijo izboljšav, merjenje vpliva, ustvarjanje novih izboljšav ter osredotočanje na tiste izboljšave, ki so namenjene področju tržišča in zaposlenih. Cikel se mora takoj zatem ponovno ponoviti. 

Več informacij o omenjenih napakah lahko najdete v spodnjem videoposnetku, kjer boste našli tudi šest odličnih predlogov za izboljšavo svoje SEO strategije: 

YouTube


Oznake: ,