Video: Svoj javni nastop izpeljite dobro

Avtor — 13.03.2016
Če je pred vami pomemben nastop pred večjo množico ljudi, vas verjetno navdaja nervoza. Toda tremo lahko premagate že z malo predpriprave, ki vam bo pomagala, da se boste sprostili in svoj nastop izpeljali dobro.
Video: Svoj javni nastop izpeljite dobro

Vadite, čeprav menite, da svoj govor že obvladate (Vir slike: Pixabay.com)

Svoj nastop vedno začinite z nekaj dodane vrednosti: Že pri pripravah poskrbite, da vaše predavanje ne bo zgolj prodajanje storitev ali produktov ali pa promocija vašega podjetja. Na ta način namreč ne boste mogli obdržati pozornosti poslušalcev. Raje svoj govor osnujte na pomembnih in preverjenih informacijah, te pa začinite s kančkom zanimivih podatkov.

Vadite, čeprav menite, da svoj govor že obvladate: Marsikdo po tem, ko svoj govor v okviru predpriprav ponovi že nekajkrat, dobi občutek, da vaje več ne potrebuje. Toda dejstvo je, da več kot boste imeli za seboj vaje, bolj boste samozavestni in bolj suvereno boste opravili svoj nastop.

Na pamet si zapomnite zaporedje svojega govora: V kolikor ste pripravili Power Point prezentacijo, morate obvezno nekaj časa pred samim nastopom nameniti tudi učenju zaporedja iztočnic vašega govora. Na ta način bodo vaši poslušalci dobili občutek, da resnično veste, kaj govorite. Kredibilnost pa vam bo pomagala tudi pri nadaljnjih korakih, ko bo govora o konverziji poslušalcev v kupce. 

Na spletu si oglejte nekatere javne nastope izkušenih govorcev: Da bi bil vaš nastop resnično dobro izpeljan, si lahko pomagate tudi z opazovanjem izkušenih govorcev pri njihovem delu. Na internetu je dostopnih kar nekaj odličnih videoposnetkov, v katerih predavajo javne osebnosti, in pomagate si lahko tako, da poiščete, kaj je tisto, kar njihove nastope dela zanimive. Priporočamo, da začnete z govorom Simona Sineka, enega izmed najbolj priljubljenih predavateljev na prestižnih konferencah TED, ki vedno zna pripraviti odličen nastop:

YouTube

Vabimo vas na delavnico: Trening javnega nastopanja 
Datum: 6., 13. in 20. april 2016
Kraj: Center Sonček, Trg komandanta Staneta 5, Ljubljana
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>


Oznake: , ,