Vse, kar je znanega o novem iPhonu

Avtor — 20.08.2016
Apple, ki zdaj že tradicionalno predstavlja nove modele iPhona jeseni, bo novi iPhone predvidoma razkril v naslednjih tednih. Poglejmo, kaj je znanega o novem modelu, za katerega mnogi napovedujejo, da se bo imenoval iPhone 7.
Vse, kar je znanega o novem iPhonu

Na enem mestu smo zbrali vse govorice o prihajajočem iPhonu (Vir slike: YouTube).

Začnimo pri imenu. iPhone 7 je logična izbira imena, saj je bil lansko jesen predstavljen iPhone 6S. Za kratek čas pa je vladalo tudi prepričanje, da se bo novi model imenoval iPhone 6 SE, kot naslednik modela iPhone SE. Apple naj bi se tudi tokrat držal svojega sistema poimenovanja, trdi japonski blog, Mac Otakara, posvečen vsemu, kar je povezano z Applom. Zato lahko pričakujemo iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Pričakujemo lahko torej dva modela: manjšega s 4,7-inčnim zaslonom in večjega s 5,5-inčnim zaslonom. Bosta pa, vsaj tako kaže, debelejša od predhodnih modelov. Pod debelejši pokrov bi Apple lahko umestil večjo baterijo z daljšo življenjsko dobo.

Pričakujete nov dizajn? Počakajte na naslednjo jesen!

Naslednji iPhone oblikovno ne prinaša večjih novosti. To naj bi prinesel model, predstavljen prihodnje leto, ko bo iPhone praznoval 10. rojstni dan. Bo pa zato menda na voljo v novem odtenku. Obstoječi barvni paleti naj bi se pridružila še temno modra barva.

Nova bo tudi kamera, ta bo imela dvojne leče. A pričakovati je, da bo z novo kamero opremljen le večji model.

Novi model naj bi ponudil različico z 32GB, medtem ko naj bi se različica s 16 GB poslovila. To pomeni precej več prostora za naše fotografije, videe in aplikacije.

Če ni priključka za slušalke, kako bomo poslušali glasbo?

Prihajajoči model naj bi imel več priključka za slušalke. Po novem bomo glasbo poslušali prek brezžičnih ali Bluetooth slušalk oziroma s pomočjo lightning priklopa. Tam, kjer se je nahajal 3,5 mm priključek za slušalke pa se bo po navedbah MacRumors nahajal drugi zvočnik. Najnovejše govorice pa nakazujejo, da naj bi se tam nahajal mikrofon. Polnili ga bomo brezžično, napoveduje Fast Company.

Do zdaj so iPhone sestavljali trije glavni materiali: plastika, steklo in kovina. Sedmica pa naj bi bila oblečena v skrivnosten nov material. Tako vsaj pravi medij DigiTimes. Ta material naj bi po njegovih navedbah iPhone spremenil v vodoodporno napravo.

Gumb Home se bo poslovil

Gumb Home naj bi odšel v pozabo, zamenjal naj bi 3D Touch, občutljiv na dotik. Ob pritisku nanj bo ponazoril občutek pritiska, in sicer z vibracijo.

Poganjal ga bo čip A10. Iphone 6S ima čip A9 in je zato eden najbolj mogočnih pametnih telefonov na trgu trenutno. A10 pa bi Applov telefon naredil še bolj mogočnega in učinkovitega.

In cena? Za iPhone 6S Plus je za brez vezave potrebno odšteti 749 dolarjev, za iPhone 6S pa 649 dolarjev. Večina predhodnikov je imela podobne cene, zato se pričakuje, da bo tudi novi model imel podobno ceno. Če so vse te napovedi resnične, bo jasno že čez slab mesec. Po nekaterih napovedih naj bi Apple predstavil nov model že 7. septembra. Tudi o datumu se namreč krešejo različna mnenja.

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje