Zanimive ideje za oglase v Facebook Messengerju

Digitalno oglaševanje prek storitve Facebook Messenger vstopa v zasebni prostor posameznikov. Boste izkoristili to priložnost?
Facebook Messenger oglasi

Zanimive ideje za oglase v Facebook Messengerju. (Vir slike: Pixabay)

Oglaševanje v Messengerju, ki predstavlja najbolj neposredno obliko trženja, omogoča veliko večjo stopnjo personalizacije od drugih oblik, na primer e-mail marketinga. Podjetje lahko v okviru Facebook Messengerja s potrošniki vzpostavi bolj sproščen, prijateljski odnos.

Ali ste se že lotili oblikovanja oglasov v Messengerju? V prispevku Najboljši oglasi v Facebook Messengerju smo že predstavili nekaj primerov dobrih praks. V tem prispevku pa vam ponujamo še nekaj idej, kako lahko uspešno nagovorite potencialne in obstoječe stranke.

Facebook oglaševanje Jure Knehtl

1. The Vegan Baker

Oglase za naključne produkte videvamo vsakodnevno. Kaj pa oglasi, ki bi poleg predstavitve produkta vsebovali tudi predstavitev podjetja? Ali ne bi bilo čudovito, če bi vedeli, kaj lahko pričakujete, še preden stopite v stik s prodajalcem?

Vse to vsebuje spodnji primer oglasa podjetja The Vegan Baker.

Facebook Messenger Vegan Baker

Ker boste s svojimi strankami komunicirali v Messengerju, jim morate sporočiti, da se boste na njihova vprašanja in pobude odzvali hitro – to je v današnjem »instantnem« svetu izjemno pomembno.

Oglas uporabnikom posreduje tudi informacije o tem, kaj lahko pričakujejo od komunikacije s podjetjem: veganske recepte in nasvete v storitvi Facebook Messenger. Nato pa jim sporoči tudi, kako lahko stopijo v stik s podjetjem oziroma kako lahko usmerjajo pogovor.

Potencialnim strankam sploh ni treba zapustiti aplikacije, kar zagotavlja pozitivno izkušnjo. Takšen oglas je odlična predstavitev blagovne znamke in možnost za spodbujanje zvestobe potrošnikov.

Nauk: Razmislite o oblikovanju oglasa, ki ne bo le potešil radovednosti uporabnikov, temveč jih bo spodbudil k dejanjem. Prepoznajte svoje prednosti in jih izpostavite v okviru Messengerja. Storitve vam ni treba uporabljati le za oglaševanje – z njeno pomočjo lahko tudi poglabljate odnose s svojimi strankami.

2. Everlane

Uporabnikom Messengerja ponudite čim več informacij. Če nekdo v storitvi opravi nakup, naj se pogovor ne konča na tej točki. Ponudite mu lahko dodatne informacije o stanju naročila, dobavnem roku, dodatni ponudbi …

Podjetje Everlane se na primer uporabniku zahvali za nakup, poda povzetek naročila in obljubi, da bo stranko obveščalo o vseh spremembah v zvezi z naročilom.

Facebook Messenger Everlane

To pa še ni vse. Ko je naročilo oddano na pošto oziroma dobavnemu podjetju, lahko uporabnik v živo sledi njegovemu napredku.

Nauk: Messenger uporabljajte za stalno komuniciranje o stanju naročil strank. Tako boste spodbujali njihovo navdušenje in poskrbeli za njihovo zadovoljstvo s celotno izkušnjo. Zelo verjetno je, da boste tako pridobili stalne stranke.

Facebook oglaševanje Jure Knehtl

3. Nordstrom

Potrošniki vsakodnevno ignoriramo oglase, ki nas ne nagovarjajo neposredno ter za naše potrebe in zanimanja niso relevantni.

Prav problema nenatančnega ciljanja se loteva naslednji primer.

Facebook Messenger Nordstrom

V podjetju Nordstrom se zavedajo, da je personalizirana ponudba ključnega pomena za pridobivanje potencialnih strank. Zato jim postavijo vrsto vprašanj, kot prikazuje zgornji primer. Nordstromov klepetalni robot tako meri preference svojih sogovornikov. Na ta način so ponujeni izdelki in prikazani oglasi izjemno natančno ciljno usmerjeni – tako pa se poveča tudi verjetnost, da bodo uporabniki kliknili nanje.

Nauk: Spoznavanje vaših strank je dolgotrajen proces. Odgovore, ki jih prejmete v Messengerju, uporabite za oblikovanje profilov na podlagi vsakega vprašanja posebej. Na podlagi nadaljnjih odgovorov lahko tako ustvarite nekakšen zemljevid poti potrošnikov (angl. journey map), s pomočjo katerega lahko natančno določite, kdo so vaši potrošniki in kateri izdelki jih bodo najbolj zanimali. Še bolj ciljno usmerjeni oglasi vam bodo zagotovili še več klikov.

4. Absolut

Oglasi v Messengerju predstavljajo nov način za širjenje prepoznavnosti blagovne znamke. Veliko blagovnih znamk za predstavljanje svoje ponudbe in prednosti uporablja e-poštne kampanje, tiskane oglase in kampanje v živo – v okviru storitve Messenger pa lahko svoja prizadevanja še nadgradite.

Oglejmo si primer oglasa blagovne znamke Absolut.

Facebook Messenger Absolut

Kampanja, ki je doživela izjemen uspeh, je delovala na naslednji način: Uporabnik je izbral enega od treh ponujenih koktajlov in prejel promocijsko kodo. S kodo je lahko v priljubljenem baru prevzel brezplačno pijačo. Po potrditvi prejema koktajla je uporabniku storitev za iskanje prevozov Lyft poslala ponudbo za prevoz domov.

Nauk: Če vstopate na novo tržišče ali opažate, da se nekateri od vaših izdelkov ne prodajajo tako dobro kot drugi, potrošnikom ponudite nekaj brezplačnega. Obstoječim strankam pošljite sporočilo s ponudbo, v katero lahko vključite tudi dodatne spodbude za deljenje s prijatelji.

Ne pozabite: če svojim uporabnikom podarjate konkretne izdelke, poskrbite za zadostno zalogo. Tako se boste izognili morebitnim negativnim izkušnjam.

5. CNN

Sponzorirana sporočila so dodaten način za spodbujanje ponovnega odzivanja. Namenjena so strankam, ki so v preteklosti že izrazile zanimanje za blagovno znamko z nakupom izdelka, odločitvijo za naročnino ali postavljanjem različnih vprašanj.

Da posameznikov, ki so že stopili v stik s podjetjem, ne bi izgubile, lahko blagovne znamke ponovno vzpostavijo komunikacijo in spodbudijo posameznike k ponovnemu premisleku. Prav takšno sponzorirano sporočilo prikazuje naslednji primer.

Facebook Messenger CNN

Ta pristop je podoben že opisanemu primeru blagovne znamke Tieks, saj sta oba proaktivna. Vendar CNN ne išče posameznikov, temveč za to uporabi sponzorirana sporočila. Ta lahko pošlje vsem uporabnikom, ki imajo v Messengerju še vedno odprto nit pogovora s podjetjem.

Tako lahko klepetalni roboti prvič sami začnejo pogovor z uporabniki, namesto da bi čakali na pobudo z druge strani.

Nauk: Izkoristite to možnost in v določenih intervalih ponovno nagovorite stranke, ki se vam že dolgo niso oglasile. Pošljite jim osebno sporočilo in dodajte posebno ponudbo za vse, ki vas bodo ponovno obiskali. Tako boste vzbudili njihovo zanimanje.

6. 1-800-Flowers

Veliko predstavljenih primerov se zanaša na klepetalne robote. Te lahko oblikujete in prilagodite tako, da se bo vašim strankam zdelo, da se pogovarjajo z resnično osebe.

Vendar ni treba, da so klepetalni roboti kompleksni. Uporabite lahko tudi preproste klepetalne robote, ki uporabniku postavijo vrsto preprostih vprašanj.

Klepetalni robot podjetja 1-800-Flowers tako skrbi za hitro sprejemanje naročil prek Messengerja.

Facebook Messenger Flowers

Stranke robotu povedo, da želijo naročiti rože, nato pa odgovorijo na preprosta vprašanja, kot sta na primer, kam želijo naročiti rože in katero vrsto rož želijo izbrati. Robot je preprost, jasen in konkreten.

Podjetje 1-800-Flowers poroča o uspehu kampanje, saj je kar 70 odstotkov novih strank pridobilo s pomočjo takšne ponudbe v Messengerju.

Nauk: Proces nakupa oziroma konverzije morate oblikovati na čim bolj preprost in jasen način. Ko potrošniki kliknejo na vaš oglas, jih mora pričakati preprost in hiter proces naročila – tako boste zagotovili visoko stopnjo konverzije. Poskusite odgovoriti na vprašanje, kako lahko poenostavite proces nakupa. Kateri so najpomembnejši koraki, ki jih mora opraviti stranka? Osredotočite se na te korake in na njihovi podlagi oblikujte svojega klepetalnega robota in kampanjo.

Poiščite strategijo, ki vam ustreza

Facebook Messenger je že presegel številko 1,2 milijarde mesečnih aktivnih uporabnikov. Vsak mesec uporabniki storitve pošljejo in prejmejo milijardo sporočil.

Messenger je na podlagi hitre rasti in razvoja postal pomembna točka komunikacije med podjetji oziroma blagovnimi znamkami in njihovimi strankami. Messenger oglasi predstavljajo pomemben napredek v primerjavi s tradicionalnimi tiskanimi in digitalnimi oglasi, saj vstopajo v osebni prostor posameznikov in njihovo pozornost pridobivajo na proaktiven način.

Naučite se novih trikov pri Facebook oglaševanju!

Oglaševanje v Messengerju je še v začetni fazi, zato se vsakodnevno pojavljajo novi trendi. Prav ti predstavljajo veliko možnosti za tržnike in oglaševalce. Izberite nekaj predstavljenih strategij in jih začnite preizkušati v praksi!

Vir: AdEspresso

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz. Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo! Preberite več >>


So lokacijsko omejeni oglasi na Facebooku primerni za vas?

So lokacijsko omejeni oglasi na Facebooku primerni za vas?

Lokacijsko omejeni oglasi predstavljajo možnost, da ciljno publiko svojega oglaševanja omejite na določeno geografsko območje. Tako lahko svoj oglas usmerite le na določeno področje in povečate njegovo učinkovitost. Vse skupaj zveni odlično, kajne? Vendar ni tako preprosto. Preberite več >>

Facebookova ID koda, ki pozna prav vsakega vašega obiskovalca

Facebookova ID koda, ki pozna prav vsakega vašega obiskovalca

Je tudi vaš obisk na spletni strani velik, a beležite le majhen delež opravljenih nakupov? Se pogosto sprašujete, zakaj vaši oglasi ne dosegajo konverzij in kaj oziroma kdo v zastavljenem procesu je kriv, da ne dosegate rezultatov, kot bi si jih želeli? Preberite več >>

Oglaševanje na Facebooku

Oglaševanje na Facebooku

Vsak dan se povečata število uporabnikov družabnih omrežij in delež prodaje, ki je ustvarjena preko oglasov na Facebooku. Če bi radi povečali spletno prodajo ali pridobili nove kontakte, je Facebook zagotovo eno najbolj ugodnih in učinkovitih orodij. Preberite več >>

Poživite svoje Facebook oglase!

Poživite svoje Facebook oglase!

Ste opazili, da vaši oglasi na Facebooku sledijo točno določenemu vzorcu? Ste naveličani »strokovnjakov«, ki menijo, da so našli odgovor na vprašanje, kakšen oglas vam bo prinesel največ dobička? Na pravem mestu ste! Ponujamo vam nekaj idej za poživitev vaših Facebook kampanj. Preberite več >>

Testirajte videz oglasov kar v Facebooku

Testirajte videz oglasov kar v Facebooku

Facebookov Urejevalnik oglasov že slabo leto omogoča t. i. A/B testiranje nekaterih možnosti. Po novem lahko testirate tudi videz oziroma kreativo oglasov. Preberite več >>

Novost na Facebooku: potrjevanje domen

Novost na Facebooku: potrjevanje domen

Facebook je pred časom umaknil možnost urejanja opisov povezav, ki je bila pred tem na voljo upravljavcem Facebook strani. Zdaj se ta možnost vrača – le za potrjene domene. Preberite več >>

Najboljši oglasi v Facebook Messengerju

Najboljši oglasi v Facebook Messengerju

Danes smo bolj digitalno povezani kot kdajkoli poprej. V naše digitalne komunikacije, na primer v klepet v okviru Facebook Messengerja, pa vse bolj vstopajo tudi oglaševalci in podjetja. Preberite več >>

Oblikujte najboljše oglase s Facebook dynamic creative

Oblikujte najboljše oglase s Facebook dynamic creative

Ali ste že kdaj uporabili metodo A/B testiranja pri pripravljanju Facebook oglasov? Facebook vam bo po novem lahko pomagal pri izbiranju najbolj učinkovite različice oglasa. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje