12-letnik, ki je zaposlil svojo 80-letno babico

»Oblikovati barvite metuljčke je le del moje vizije, kako narediti bolj zabaven in srečen svet,« pravi 12-letnik Moziah Bridges, mnogim znan po uspešnem podjetju Mo´s Bows, v okviru katerega izdeluje simpatične metuljčke. Z metuljčki je videti bolje, pravi.
12-letnik, ki je zaposlil svojo 80-letno babico

Babica ga je naučila šivati. Zdaj je ena od njegovih zaposlenih (Vir slike: YouTube).

Mo´s Bows je leta 2012 nastal iz njegove ljubezni do metuljčkov in slabe ponudbe na tem področju za otroke. Moziaha je naučila šivati njegova babica, ki je zdaj zaposlena v njegovem podjetju. S podjetništvom je začel pri devetih letih, ko je obiskal komaj četrti razred osnovne šole. Prvega metuljčka je prodal leta 2011, v prvem letu pa zaslužil 10 tisoč dolarjev. Tri leta pozneje je zaslužek približno 10-krat večji. »Odkar sem izvršni direktor, lahko ustvarjam kadar hočem,« je povedal v intervjuju za CNBC.

Ko je on šef babici in mami

Njegova kreativnost je sprva navdušila prijatelje in družino, kmalu pa je začel dobivati naročila prek Facebooka in spletne strani Etsy. Rast povpraševanja je povečalo tudi ekipo. Kot omenjeno, v podjetju, ki ga je pozneje ustanovil, sta zaposleni njegova 80-letna babica in mama. Trenutno je zaposlenih 5 ljudi.

Ko se je oblekel, kot si je sam želel, se je opazil njegov modni stil

»Spomnim se, da ko je bil star tri ali štiri leta, sem mu dovolila, da se obleče, kot si želi sam, vrnil pa se je v obleki in kravati, jaz pa sem le začudeno gledala, saj smo nameravali iti le v trgovino,« se spominja njegova mama Tramica. Najverjetneje je to v njegovi krvi, ugotavlja. »Moziahov oče in dedek sta bila vpeta v modni svet in glasbeno industrijo,« dodaja mama.

Osemletnik zasluži milijon dolarjev preko YouTube >>

Z denarjem dela skrbno

Njegovi metuljčki, ki jih prodaja tudi prek svoje spletne strani, so na voljo v nekaterih butikih v Teksasu, Južni Karolini in Tennesseeju. Vsak ima posebno ime, za enega pa je treba odšteti (vsaj) 40 dolarjev. Z denarjem, ki ga zasluži, dela skrbno. Tako je na primer leta 2012 del zaslužka namenil štipendiranju poletne kolonije dvema otrokoma iz soseske.

Vogue, GQ in Daymond John

Kdo so njegovi vzorniki? Znani vlagatelj Daymond John, ki je postal njegov mentor po uspešnem nastopu v televizijski oddaji Shark Tank. Njegove kreacije so navdušile tudi marsikaterega modnega urednika, svoje mesto je na primer dobil v nekaterih svetovno znanih modnih revijah, med drugim v Vogue in GQ.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje