Navade, ki bodo izboljšale vaše delo in počutje

Če želite postati boljši podjetnik in uspešno graditi svoj posel, potem posvetite več časa in energije izboljšanju vaših dnevnih navad. Vas zanima, za katere stvari si poslovneži kljub zasedenemu urniku vzamejo čas?
Navade, ki bodo izboljšale vaše delo in počutje

Pospravite svojo mizo. (Vir slike: YouTube)

1. Zajtrkujte. Namesto, da na hitro srknete skodelico kave na poti v službo, si vzemite čas za zajtrk ali spijte proteinski smoothie – pa čeprav na poti. Vaše telo za dnevne izzive potrebuje energijo, zato mu je ne odrekajte.

2. Načrtujte dan. Zjutraj preverite koledar in si postavite prioritete. Načrtujte delo ob točno določenem delu dneva, ko sta vaša koncentracija in delovna vnema na višku. Takrat se izognite pregledovanju e-pošte, odgovarjanju na klice in brskanju po spletu. Načrtujte kratke odmore skozi dan in si privoščite zdrave prigrizke, ki vam bodo pomagali vzdrževati energijo.

3. Branje e-pošte ni prioritetna naloga. Pogosto je preverjanje e-pošte zgolj distrakcija glede na tisto, kar bi zjutraj v resnici morali narediti. Preverite jo v dopoldanskih urah ali po tem, ko ste zaključili z nalogami na vrhu vašega dnevnega seznama opravil. Strokovnjaki vsem, ki delajo na pomembnih projektih, svetujejo, da se e-pošti posvetijo zgolj trikrat dnevno.

4. Osredotočite se. Radi se pohvalimo s sposobnostjo, da opravljamo več nalog hkrati. Vendar če izvajate več dejavnosti naenkrat, vas lahko hitro zmotijo nepomembne zadeve. Da bi bili kar se da produktivni in učinkoviti, vedno postavljajte prioritete, razdelite naloge in se osredotočite na svoj posel.

5. Vizualizirajte. Zaprite oči in si predstavljajte, kako se počutite, ko dosežete svoje cilje. Vizualizacija je močno orodje, ki vam lahko pomaga uresničiti vaše želje. Si želite potovanja v New York ali novega jeklenega konjička? Na pisalno mizo si postavite fotografijo vašega cilja, saj bo na vas delovala motivacijsko.

6. Recite NE. Bodite selektivni, v kaj privolite. Podjetniki čutijo pritisk sprejeti vsako priložnost, ki se ponudi. Vendar ne bo vsaka priložnost pomagala vašemu podjetju. Vaš čas je najbolj dragocena dobrina, zato premislite, kako ga boste investirali.

7. Razdelite naloge. S tem, ko opravimo vse naloge sami, ne prihranimo denarja. Zaupajte naloge zaposlenim, saj se ne smete ukvarjati z majhnimi, nepotrebnimi opravili, ki jemljejo čas. Porabite ga za tista, ki prinašajo največ dobička. Ko ste prezaposleni in ne morete več najti rešitve, zaposlite nekoga, da vam pomaga.

8. Razgibajte se. Dolgotrajno sedenje je lahko škodljivo za zdravje. Neaktivnost povečuje tveganje za sladkorno bolezen, srčne bolezni, nekatere vrste raka in debelost. Sprehodite se po pisarni, okoli stavbe ali po bližnjem parku. Hiter odmor in povečanje kisika vam bosta dala zagon za naslednje naloge.

Sedenje škoduje. Omislite si stoječo mizo, ki jo uporabljamo tudi v našem MP coworkingu.

9. Vzemite si odmor za kosilo. Če je le mogoče, se na kosilo odpravite iz pisarne. Načrtujte poslovna kosila s ključnimi strankami, poslovnimi partnerji ali prijatelji.

10. Pospravite svojo mizo. Ob koncu delovnega dne pospravite mizo. Pospravite pisala, odpadke in popisan papir vrzite v koš ter uredite zapiske. Naslednje jutro ne boste izgubljali časa s pospravljanjem, ampak se nemudoma posvetili nalogam.

Vir: BusinessInsider.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje