Navade, ki bodo izboljšale vaše delo in počutje

Če želite postati boljši podjetnik in uspešno graditi svoj posel, potem posvetite več časa in energije izboljšanju vaših dnevnih navad. Vas zanima, za katere stvari si poslovneži kljub zasedenemu urniku vzamejo čas?
Navade, ki bodo izboljšale vaše delo in počutje

Pospravite svojo mizo. (Vir slike: YouTube)

1. Zajtrkujte. Namesto, da na hitro srknete skodelico kave na poti v službo, si vzemite čas za zajtrk ali spijte proteinski smoothie – pa čeprav na poti. Vaše telo za dnevne izzive potrebuje energijo, zato mu je ne odrekajte.

2. Načrtujte dan. Zjutraj preverite koledar in si postavite prioritete. Načrtujte delo ob točno določenem delu dneva, ko sta vaša koncentracija in delovna vnema na višku. Takrat se izognite pregledovanju e-pošte, odgovarjanju na klice in brskanju po spletu. Načrtujte kratke odmore skozi dan in si privoščite zdrave prigrizke, ki vam bodo pomagali vzdrževati energijo.

3. Branje e-pošte ni prioritetna naloga. Pogosto je preverjanje e-pošte zgolj distrakcija glede na tisto, kar bi zjutraj v resnici morali narediti. Preverite jo v dopoldanskih urah ali po tem, ko ste zaključili z nalogami na vrhu vašega dnevnega seznama opravil. Strokovnjaki vsem, ki delajo na pomembnih projektih, svetujejo, da se e-pošti posvetijo zgolj trikrat dnevno.

4. Osredotočite se. Radi se pohvalimo s sposobnostjo, da opravljamo več nalog hkrati. Vendar če izvajate več dejavnosti naenkrat, vas lahko hitro zmotijo nepomembne zadeve. Da bi bili kar se da produktivni in učinkoviti, vedno postavljajte prioritete, razdelite naloge in se osredotočite na svoj posel.

5. Vizualizirajte. Zaprite oči in si predstavljajte, kako se počutite, ko dosežete svoje cilje. Vizualizacija je močno orodje, ki vam lahko pomaga uresničiti vaše želje. Si želite potovanja v New York ali novega jeklenega konjička? Na pisalno mizo si postavite fotografijo vašega cilja, saj bo na vas delovala motivacijsko.

6. Recite NE. Bodite selektivni, v kaj privolite. Podjetniki čutijo pritisk sprejeti vsako priložnost, ki se ponudi. Vendar ne bo vsaka priložnost pomagala vašemu podjetju. Vaš čas je najbolj dragocena dobrina, zato premislite, kako ga boste investirali.

7. Razdelite naloge. S tem, ko opravimo vse naloge sami, ne prihranimo denarja. Zaupajte naloge zaposlenim, saj se ne smete ukvarjati z majhnimi, nepotrebnimi opravili, ki jemljejo čas. Porabite ga za tista, ki prinašajo največ dobička. Ko ste prezaposleni in ne morete več najti rešitve, zaposlite nekoga, da vam pomaga.

8. Razgibajte se. Dolgotrajno sedenje je lahko škodljivo za zdravje. Neaktivnost povečuje tveganje za sladkorno bolezen, srčne bolezni, nekatere vrste raka in debelost. Sprehodite se po pisarni, okoli stavbe ali po bližnjem parku. Hiter odmor in povečanje kisika vam bosta dala zagon za naslednje naloge.

Sedenje škoduje. Omislite si stoječo mizo, ki jo uporabljamo tudi v našem MP coworkingu.

9. Vzemite si odmor za kosilo. Če je le mogoče, se na kosilo odpravite iz pisarne. Načrtujte poslovna kosila s ključnimi strankami, poslovnimi partnerji ali prijatelji.

10. Pospravite svojo mizo. Ob koncu delovnega dne pospravite mizo. Pospravite pisala, odpadke in popisan papir vrzite v koš ter uredite zapiske. Naslednje jutro ne boste izgubljali časa s pospravljanjem, ampak se nemudoma posvetili nalogam.

Vir: BusinessInsider.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje