20 najbolj vročih startupov, ki so letos zaživeli (2. del)

Za nekatere startupe, ki so stari komaj nekaj mesecev, lahko rečemo, da so že popolnoma zavladali delu sveta. V prvem delu članka 20 najbolj vročih startupov, ki so letos zaživeli, smo predstavili 10 uspešnih startupov. Poglejmo si še preostalih deset.
20 najbolj vročih startupov, ki so letos zaživeli (2. del)

Med najbolj vroče startupe letošnjega leta se je uvrstil tudi startup Nebia, ki se je s pametno šobo za tuširanje predstavil tudi na Kickstarterju (Vir slike: Nebia).

V preteklih dneh smo predstavili deset uspešnih startupov, med njimi nam bolj poznane Meerkat, Periscope in The League. Lestvico, ki jo je pripravil Business Insider, smo skrčili na 20 startupov. Poglejmo si drugih deset najbolj vročih startupov, ki so zaživeli v letošnjem letu.

Za slabih 100 dolarjev Vive svojim uporabnikom nudi možnost urejanja pričeske v kateremkoli frizerskem salonu. Ustanoviteljica startupa Alanna Gregory je idejo dobila po tem, ko je imela kar nekaj težav pri iskanju pravega salona za urejanje pričeske. Namesto da bi iskala priložnost pri tistih, ki ponujajo storitev na domu, je zagovarjala izkušnjo znotraj salonov. Vive je zaživel v beta različici v New Yorku, njegov poslovni model pa je podoben fitnes storitvi ClassPass. Investicije niso znane.

Uber si želi postati logistična mreža po celem svetu. Convoy pa si želi osvojiti del industrije, ki jo je Uber izpustil: prevoze s tovornjaki. Startup s sedežem v Seattlu ponuja priložnost voznikom tovornjakov in tistim, ki potrebujejo prevoz s tovornjaki. Vanj so investirala odmevna tehnološka imena, vse od Amazonovega Jeffa Bezosa, Salesforcovega Marca Benioffa, izvršnega direktorja Dropboxa Drewa Houstona, ustanovitelja eBaya Pierra Omidyara pa do nekdanjega predsednika podjetja Starbucks.

Startup, ki je uradno zaživel novembra letos, trdi, da je sposoben v samo dveh tednih znotraj laboratorija razviti na stotine diamantov, ki imajo vse lastnosti naravnega, in sicer do devetih karatov velikosti. Startup Diamond Foundry je prepričal številne investitorje, v treh fazah financiranja so vanj vložili igralec Leonardo DiCaprio, ustanovitelj Twitterja Evan Williams, ustanovitelj Zynge Mark Pincus, soustanovitelj Faebooka Andrewa McCollum, nekdanji Facebookov COO Owen van Natta in številni drugi. Skupno naj bi vanj vložili nekaj manj kot 100 milijonov dolarjev.

Nebia, pametna šoba za tuširanje je postal hit še preden je prišel na prodajne police. Njegovi ustvarjalci so se namreč predstavili na Kickstarterju, projekt pa je med drugim podprl tudi prvi mož Appla, Tim Cook. Na Kickstarterju so zbrali več kot tri milijone dolarjev in se tako uvrstili med top 25 najbolje podprtih projektov vseh časov. Nebia obljublja kar 70-odstotno zmanjšanje porabe vode v primerjavi s klasičnimi pripomočki.

Gigster je startup, kateri začetki segajo dve leti nazaj. Takrat je ekipa začela z delom – iskali so povezave med ekipami, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme in aplikacij, in podjetji, ki takšne profile potrebujejo. Gigster na podlagi opisa podjetja analizira prošnjo in poda predloge ekip, ki bi bile sposobne na podlagi opisanih znanj in izkušenj, delo opraviti. V seriji A je startup zbral 10 milijonov dolarjev.

Virtualne asistentke bodo pravi hit prihodnje leto, napovedujejo analitiki. Med njimi bo tudi Operator, ki nam bo pomagal pri rezervaciji letalskih kart, pošiljanju cvetja našim najdražjim ali pa pri izbiri božično-novoletnih daril. Med njegovimi konkurenti je tudi Facebookov M, ki pa je še vedno v fazi testiranja. Operator, ki je na voljo povsem brezplačno, je na voljo od novembra. Vanj je investiral sklad Greylock, in sicer 10 milijonov dolarjev.

David Chang je letos Newyorčanom, ki veliko obrokov naročajo prek dostavljalskih služb, postregel z novostjo. Skupaj s sodelavci je prepričan, da je hkrati s strani konkurentov slaba, da stranke čakajo predolgo na naročene obroke ter za naročene obroke plačajo previsoke cene. Maple je prepričal kar nekaj skladov – v seriji A marca letos je zbral 22 milijonov, novembra lani pa štiri milijone dolarjev.

Kar nekaj startupov, ki imajo podoben poslovni model, kot ga ima Uber, je zaznamovalo letošnje leto, verjetno ga bodo tudi v prihodnje. Eden takšnih je Wrapify, ki se naslavlja kot Uber za oglaševanje. Ljudem omogoča, da svoje jeklene konjičke opremijo z oglasi, v zameno pa dobijo denar.

Color Genomics so ustanovili Twitterjevi veterani. Ponuja genetsko analizo za odkrivanje tveganja za obolenje za rakavimi obolenji zaradi dedovanj BRCA1 in BRCA2 genov. Testi stanejo slabih 250 dolarjev. Podjetje je že prepričalo nekaj velikanov v testiranja, med njimi je tudi podjetje Visa, ki je sponzoriralo od 50 do 100 odstotkov pri testiranju svojih zaposlenih. Investicija v startup je znašala 30 milijonov dolarjev, kdo je investitor pa pri Business Insiderju ne razkrivajo.

Cohesity je startup, ki spreminja načine, kako podjetja shranjujejo svoje podatke. Startup, ki je luč sveta ugledal junija letos, je prejel več kot 70 milijonov dolarjev investicij s strani glavnih igralcev v Silicijevi dolini. Ustanovitelj startupa Mohit Aron je sicer nekdanji Googlov zaposleni. Med drugim je soustanovil tudi startup Nutanix, ki je vreden kar dve milijardi dolarjev.

Razkrivamo, kateri so najbolj vroči slovenski startupi letošnjega leta!

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>


MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu. Preberite več >>

Infografika: Zakaj propadajo mala podjetja

Infografika: Zakaj propadajo mala podjetja

Vsak mlad podjetnik je optimističen. Vendar je trg neizprosen in veliko podjetij kmalu propade. Kateri so najpogostejši razlogi za neuspeh? Preberite več >>

Video: Guy Kawasaki: Nauki Steva Jobsa

Video: Guy Kawasaki: Nauki Steva Jobsa

Guy Kawasaki je dolga leta delal v podjetju Apple pod vodstvom ustanovitelja Steva Jobsa. V tem času je od njega pridobil ogromno znanja. Preberite več >>

Prvi slovenski center LEGO robotike

Prvi slovenski center LEGO robotike

Inštitut 4.0 je pred kratkim odprl Center LEGO robotike, prvo inštitucijo, namenjeno LEGO robotiki, v Ljubljani. Zgodbo inštituta in centra predstavljamo v prispevku. Preberite več >>

ehrana Live prihaja v Ljubljano

ehrana Live prihaja v Ljubljano

Mlado slovensko podjetje ehrana.si je razvilo tehnološko rešitev, s pomočjo katere bo restavracijam poleg mehanizma za naročanje hrane na dom ponujalo tudi lastne dostavljavce. Preberite več >>

Infografika: Kaj razkrijejo delovne mize znanih podjetnikov

Infografika: Kaj razkrijejo delovne mize znanih podjetnikov

Delovna miza lahko razkrije veliko o tistem, ki jo uporablja. Kaj nam tako lahko povesta delovni mizi Elona Muska in Marka Zuckerberga? Preberite več >>

Video: Joshua Gans: »Eksperimentirajte s poslovnim modelom!«

Video: Joshua Gans: »Eksperimentirajte s poslovnim modelom!«

Vsak podjetnik mora pred vstopom na trg svojo idejo razviti in najti ustrezen poslovni model. V zanimivem videu Joshua Gans predstavi nekaj praktičnih primerov. Preberite več >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje