3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

Včasih je potrebnih samo nekaj distrakcij, ki nam uničijo skoraj celoten delovni dan ali huje, nenehne motnje nam znižujejo koncentracijo in učinkovitost. Zato smo izbrskali tri temeljne načine za fokusiranje misli in maksimizacijo produktivnosti.
3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti (Vir slike: Freeimages.com)

Postavite pričakovanja zase

Vse prelahko je odjadrati v sfere družabnih omrežij, obtičati pri čiščenju računa vaše elektronske pošte ali se ujeti v igranje računalniških iger. To se vse prevečkrat zgodi takrat, ko smo nejasni ali neprepričani glede svojih nadaljnjih korakov. Osredotočite se na vašo listo opravil, skrbno zapišite vse točke, ki jih imate v načrtu narediti v dnevu in si pripišite korake, kako vsako točko tudi realizirati.

Postavite pričakovanja za druge

Ne ustvarjajte kulture, ki bo nakazovala, da so vaša vrata vedno odprta. Če bodo vaši zaposleni, sodelavci, družinski člani in prijatelji dobili prijazen odziv vsakič, ko se bodo nenapovedano oglasili pri vas in zmotili vaše delo, se bo kraja vašega časa nadaljevala. Vi in vaš posel si zaslužite boljše.

Identificirajte problem

Opravljanje številnih opravil hkrati ni nič drugega kot učinkovita tehnika stagnacije. Ko ste neprepričani glede vaših nadaljnjih korakov ali nezadovoljni glede dela na določeni nalogi, lahko vsaka distrakcija pravzaprav predstavlja olajšanje.

V takih trenutkih si lahko še tako dopovedujete, da so tovrstne distrakcije nujne za opraviti, saj se na primer bojite razočarati zaposlene. Če boste skakali iz ene naloge na drugo, to več kot očitno nakazuje na izogibanje nečemu. Vprašajte se ‘zakaj’. Ko boste to identificirali in imeli odgovor na dlani, pa se lotite smiselne akcije in zaključujte eno nalogo za drugo.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje