3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

Včasih je potrebnih samo nekaj distrakcij, ki nam uničijo skoraj celoten delovni dan ali huje, nenehne motnje nam znižujejo koncentracijo in učinkovitost. Zato smo izbrskali tri temeljne načine za fokusiranje misli in maksimizacijo produktivnosti.
3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti (Vir slike: Freeimages.com)

Postavite pričakovanja zase

Vse prelahko je odjadrati v sfere družabnih omrežij, obtičati pri čiščenju računa vaše elektronske pošte ali se ujeti v igranje računalniških iger. To se vse prevečkrat zgodi takrat, ko smo nejasni ali neprepričani glede svojih nadaljnjih korakov. Osredotočite se na vašo listo opravil, skrbno zapišite vse točke, ki jih imate v načrtu narediti v dnevu in si pripišite korake, kako vsako točko tudi realizirati.

Postavite pričakovanja za druge

Ne ustvarjajte kulture, ki bo nakazovala, da so vaša vrata vedno odprta. Če bodo vaši zaposleni, sodelavci, družinski člani in prijatelji dobili prijazen odziv vsakič, ko se bodo nenapovedano oglasili pri vas in zmotili vaše delo, se bo kraja vašega časa nadaljevala. Vi in vaš posel si zaslužite boljše.

Identificirajte problem

Opravljanje številnih opravil hkrati ni nič drugega kot učinkovita tehnika stagnacije. Ko ste neprepričani glede vaših nadaljnjih korakov ali nezadovoljni glede dela na določeni nalogi, lahko vsaka distrakcija pravzaprav predstavlja olajšanje.

V takih trenutkih si lahko še tako dopovedujete, da so tovrstne distrakcije nujne za opraviti, saj se na primer bojite razočarati zaposlene. Če boste skakali iz ene naloge na drugo, to več kot očitno nakazuje na izogibanje nečemu. Vprašajte se ‘zakaj’. Ko boste to identificirali in imeli odgovor na dlani, pa se lotite smiselne akcije in zaključujte eno nalogo za drugo.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje