3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

Včasih je potrebnih samo nekaj distrakcij, ki nam uničijo skoraj celoten delovni dan ali huje, nenehne motnje nam znižujejo koncentracijo in učinkovitost. Zato smo izbrskali tri temeljne načine za fokusiranje misli in maksimizacijo produktivnosti.
3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti

3 načini za fokusiranje misli in povišanje vaše produktivnosti (Vir slike: Freeimages.com)

Postavite pričakovanja zase

Vse prelahko je odjadrati v sfere družabnih omrežij, obtičati pri čiščenju računa vaše elektronske pošte ali se ujeti v igranje računalniških iger. To se vse prevečkrat zgodi takrat, ko smo nejasni ali neprepričani glede svojih nadaljnjih korakov. Osredotočite se na vašo listo opravil, skrbno zapišite vse točke, ki jih imate v načrtu narediti v dnevu in si pripišite korake, kako vsako točko tudi realizirati.

Postavite pričakovanja za druge

Ne ustvarjajte kulture, ki bo nakazovala, da so vaša vrata vedno odprta. Če bodo vaši zaposleni, sodelavci, družinski člani in prijatelji dobili prijazen odziv vsakič, ko se bodo nenapovedano oglasili pri vas in zmotili vaše delo, se bo kraja vašega časa nadaljevala. Vi in vaš posel si zaslužite boljše.

Identificirajte problem

Opravljanje številnih opravil hkrati ni nič drugega kot učinkovita tehnika stagnacije. Ko ste neprepričani glede vaših nadaljnjih korakov ali nezadovoljni glede dela na določeni nalogi, lahko vsaka distrakcija pravzaprav predstavlja olajšanje.

V takih trenutkih si lahko še tako dopovedujete, da so tovrstne distrakcije nujne za opraviti, saj se na primer bojite razočarati zaposlene. Če boste skakali iz ene naloge na drugo, to več kot očitno nakazuje na izogibanje nečemu. Vprašajte se ‘zakaj’. Ko boste to identificirali in imeli odgovor na dlani, pa se lotite smiselne akcije in zaključujte eno nalogo za drugo.

Vir: Inc.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje