3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

Avtor — 02.06.2014
Podjetnike lahko večkrat prešine občutek nerazumljenosti s povsem utemeljenim razlogom. Če bi ljudje, ki jih obkrožajo, identificirali točke, ki jih navajamo v nadaljevanju, bi bila to lahko obojestransko zmagovalna kombinacija.
3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo (Vir slike: Freeimages.com)

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način kot večina drugih ljudi. Ponavadi imajo veliko tendenco do tveganih poslov, vendar pa samega ustanavljanja podjetij ne vidijo kot specifično tveganje, saj so dnevi zagotovljene varne službe v eni izmed državnih institucij že zdavnaj mimo.

Podjetniški duh v njih se zaveda, da je edina varnost, ki jo imamo v tem sodobnem času, njihova lastna sposobnost ustvarjanja znanja, virov in novih odnosov za gradnjo nečesa iz nič.

Podjetnikom se tako v večini primerov zdi višja stopnja tveganja to, da bi bili popredalčkani v rigidnost določene strukture.

Ko se podjetnik odloči za akcijo, se tej popolnoma zaveže

Ko se podjetniki odločijo za akcijo, se tej v večini primerov popolnoma zavežejo in predajo celostno. Zmotno se predvideva, da je večina od njih impulzivna in nedisciplinirana, saj tisti resnično uspešni znajo usmeriti svoj fokus in imeti disciplino na vajetih, ker so se naučili, kako ustvariti strukturo tam, kjer je ni. Večina namreč pri svojih akcijah ni polovičarska.

Podjetnikom delo predstavlja zabavo in sprostitev

Velikemu številu podjetnikov delo za svoje podjetje predstavlja zabavo in relaksacijo, tako kot jo nekomu drugemu recimo ples ali lončarstvo. Ko je v igri strast, je namreč mogoče vse …

Vir: Inc.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje