3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

Podjetnike lahko večkrat prešine občutek nerazumljenosti s povsem utemeljenim razlogom. Če bi ljudje, ki jih obkrožajo, identificirali točke, ki jih navajamo v nadaljevanju, bi bila to lahko obojestransko zmagovalna kombinacija.
3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo (Vir slike: Freeimages.com)

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način kot večina drugih ljudi. Ponavadi imajo veliko tendenco do tveganih poslov, vendar pa samega ustanavljanja podjetij ne vidijo kot specifično tveganje, saj so dnevi zagotovljene varne službe v eni izmed državnih institucij že zdavnaj mimo.

Podjetniški duh v njih se zaveda, da je edina varnost, ki jo imamo v tem sodobnem času, njihova lastna sposobnost ustvarjanja znanja, virov in novih odnosov za gradnjo nečesa iz nič.

Podjetnikom se tako v večini primerov zdi višja stopnja tveganja to, da bi bili popredalčkani v rigidnost določene strukture.

Ko se podjetnik odloči za akcijo, se tej popolnoma zaveže

Ko se podjetniki odločijo za akcijo, se tej v večini primerov popolnoma zavežejo in predajo celostno. Zmotno se predvideva, da je večina od njih impulzivna in nedisciplinirana, saj tisti resnično uspešni znajo usmeriti svoj fokus in imeti disciplino na vajetih, ker so se naučili, kako ustvariti strukturo tam, kjer je ni. Večina namreč pri svojih akcijah ni polovičarska.

Podjetnikom delo predstavlja zabavo in sprostitev

Velikemu številu podjetnikov delo za svoje podjetje predstavlja zabavo in relaksacijo, tako kot jo nekomu drugemu recimo ples ali lončarstvo. Ko je v igri strast, je namreč mogoče vse …

Vir: Inc.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje