3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

Podjetnike lahko večkrat prešine občutek nerazumljenosti s povsem utemeljenim razlogom. Če bi ljudje, ki jih obkrožajo, identificirali točke, ki jih navajamo v nadaljevanju, bi bila to lahko obojestransko zmagovalna kombinacija.
3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo (Vir slike: Freeimages.com)

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način kot večina drugih ljudi. Ponavadi imajo veliko tendenco do tveganih poslov, vendar pa samega ustanavljanja podjetij ne vidijo kot specifično tveganje, saj so dnevi zagotovljene varne službe v eni izmed državnih institucij že zdavnaj mimo.

Podjetniški duh v njih se zaveda, da je edina varnost, ki jo imamo v tem sodobnem času, njihova lastna sposobnost ustvarjanja znanja, virov in novih odnosov za gradnjo nečesa iz nič.

Podjetnikom se tako v večini primerov zdi višja stopnja tveganja to, da bi bili popredalčkani v rigidnost določene strukture.

Ko se podjetnik odloči za akcijo, se tej popolnoma zaveže

Ko se podjetniki odločijo za akcijo, se tej v večini primerov popolnoma zavežejo in predajo celostno. Zmotno se predvideva, da je večina od njih impulzivna in nedisciplinirana, saj tisti resnično uspešni znajo usmeriti svoj fokus in imeti disciplino na vajetih, ker so se naučili, kako ustvariti strukturo tam, kjer je ni. Večina namreč pri svojih akcijah ni polovičarska.

Podjetnikom delo predstavlja zabavo in sprostitev

Velikemu številu podjetnikov delo za svoje podjetje predstavlja zabavo in relaksacijo, tako kot jo nekomu drugemu recimo ples ali lončarstvo. Ko je v igri strast, je namreč mogoče vse …

Vir: Inc.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje